10 κορυφαία rock ‘n’ roll κομμάτια

Το μουσικό είδος που λέγεται rock ‘n’ roll, δεν πεθαίνει ποτέ. Στο πέρασμα των χρόνων αλλάζει μορφές και δανείζεται στοιχεία από άλλα είδη, η ψυχή όμως, αυτής της μουσικής παραμένει αναλλοίωτη. Τα παρακάτω κομμάτια αποτελούν φόρο τιμής στο rock και όλα όσα αυτό αντιπροσωπεύει.
κατηγορίαΜουσική
ΕΠΟΜΕΝΟ
Usekeys to navigate
It’s only rock 'n' roll - The Rolling Stones
Για όλους τους fans των Rolling Stones, το κομμάτι αυτό είναι ένα βάλσαμο στην καρδιά, με το ανεβαστικό του ρυθμό που παρασέρνει τον ακροατή, στη διονυσιακή δύναμη της ροκ.
Ακούστε το τραγούδι εδώ
So you Wanna be a Rock 'n' Roll Star - The Byrds
Ένα τραγούδι που μιλάει για το εύκολο κέρδος ορισμένων μουσικών και ασκεί κριτική για την κακή χρήση του ταλέντου. Ακόμα κι αν δε δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στους στίχους, το groove και η ενέργειά του, θα μας παρασύρουν.
Ακούστε το τραγούδι εδώ
Rock 'n' Roll - The Velvet Underground
Ένα χαρακτηριστικό κομμάτι της underground σκηνής της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του ’70 και για τα συναισθήματα που νιώθεις όταν έρχεσαι πρώτη φορά σε επαφή με το είδος.
Ακούστε το τραγούδι εδώ
Rock 'n' Roll With Me - David Bowie
Σε ένα από τα πιο σημαντικά albums του Λεπτού Λευκού Δούκα, περιλαμβανόταν αυτό το τραγούδι, που ξεχωρίζει για την απαλή του μελωδία, δείχνοντας μια άλλη οπτική της περσόνας που τότε προωθούσε. Ακούστε το τραγούδι εδώ
Let’s Go Crazy – Prince
Ένα party song που περιγράφει τη σκληρότητα της ζωής, ενώ παράλληλα σε κάνει να θες να χορέψεις στον ξέφρενο ρυθμό του.
Ακούστε το τραγούδι εδώ
Rock 'n' Roll is Here to Stay - Danny and the Juniors
To συγκρότημα χαρακτηρίζει το ροκ ως ένα αθάνατο είδος, που θα γράψει ιστορία, με ένα κομμάτι που ακούγεται μόνο δυνατά.
Ακούστε το τραγούδι εδώ
Highway to Hell - AC/DC
Ο ύμνος της μπάντας, το κομμάτι αυτό, μιλάει για τις δυσκολίες του να ζεις μια ζωή στον δρόμο με απανωτές συναυλίες, χαρακτηρίζοντας αυτό το lifestyle ως ένα δρόμο που οδηγεί κατευθείαν στην Κόλαση.
Ακούστε το τραγούδι εδώ
Hey Jude - The Beatles
Ένα από τα πιο προσωπικά κομμάτια των Σκαθαριών, είναι γεμάτο αισιοδοξία και φως, κάνει τον ακροατή να ξεχνάει τα προβλήματά του και να απελευθερώνεται έστω και λίγο από τα βάρη της καθημερινότητας. Ακούστε το τραγούδι εδώ
Rock N’ Roll - Led Zeppelin
Η απλότητα και η αμεσότητα αυτού του τραγουδιού σε συνδυασμό με τον ρυθμό του, αποτελούν την επιτομή ενός ροκ ύμνου.
Ακούστε το τραγούδι εδώ
Rockin in the free world - Neil Young
Ο μουσικός περιγράφει έναν κόσμο που μέσα στην αδικία του κάνει κάποιους επιτυχημένους και κάποιους άλλους να ζουν με την αγωνία του αύριο. Ένα τραγούδι για την κοινωνία και το σκληρό της πρόσωπο, που ντύνεται μοναδικά με τον ηλεκτρισμό της ερμηνείας του Young.
Ακούστε το τραγούδι εδώ

 http://www.clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις