ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

 
Υπάρχει ένας παράγοντας Εθνικής Ισχύος που είναι δύσκολο να μετρηθεί, δεν φαίνεται, είναι κρυμμένος αλλά η συμμετοχή του στην σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η Χώρα μας είναι τεράστια.
Διαχρονικά στις συζητήσεις τους οι πολίτες κατηγορούσαν την κακή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, κυρίως για προσωπικές τους υποθέσεις. Oμως στην παρούσα χρονική περίοδο
διαπιστώνεται ότι αυτό που νομίζαμε ότι είναι κρατικός μηχανισμός ήταν ένα μεγάλο τίποτα.
Ενας ανεξέλεγκτος παράδεισος βολέματος κομματικών στελεχών, ένας παράδεισος πλουτισμού των ιδίων των Πολιτικών, των κομματικών στελεχών, ακόμη και υπαλλήλων και επιτήδειων επιχειρηματιών που έστησαν τις επιχειρήσεις τους έχοντας βασικό και μοναδικό πελάτη το Δημόσιο.
Τι είναι αυτό που λείπει από τις κυβερνήσεις με Πρωθυπουργούς και πρωτοκλασάτους υπουργούς προερχόμενους από παλιές Πολιτικές οικογένειες, που πρωταγωνιστούσαν στην Πολιτική ζωή της Χώρας, από το πρώτο ήμισυ του προηγούμενου αιώνα, ενώ αυτοχαρακτηρίζονται «ικανοί» de facto;
Είναι πολύ εύκολο για ένα Πολιτικό σύστημα οικογενειοκρατίας που έχει υπό τον μερικό έλεγχό του ένα άθλιο σύστημα έντυπης και ηλεκτρονικής ενημέρωσης να δημιουργήσει ψευτοηγέτες ηγεσιολόγους μέσα από σελίδες και εκπομπές.
Αυτό έγινε από την μεταπολίτευση και εντεύθεν, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Δεν υπήρχε περίπτωση η χώρα μας με καθαρό και ανεξάρτητο έντυπο και ηλεκτρονικό λόγο να φθάσει στην σημερινή «κατάντια».
Πως είναι δυνατόν σημαντικές κρατικές θέσεις, εντός και εκτός της χώρας, που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και πρέπει να καταλαμβάνονται από ειδικευμένους τεχνοκράτες, να καταλαμβάνονται από αποτυχημένους, να εκλεγούν, βουλευτές ;
Είμαστε η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία οι πολιτικοί μπορούν να αναλάβουν οποιοδήποτε υπουργείο.
Είμαστε η χώρα στην οποία οι πολιτικοί ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ δεν αποσύρονται από το πολιτικό σκηνικό όταν χάνουν στις εκλογικές αναμετρήσεις.ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ Ν ΠΑΓΩΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ.
Στην χώρα μας οι Πολιτικοί αποσύρονται αφού ετοιμάσουν τον γιό ή την κόρη για να τους αντικαταστήσουν.
Από τι χαρακτηρίζεται ένα Πολιτικό σύστημα, που τα κόμματά του από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα δεν έκαναν ποτέ αυτοκριτική, που άλλα υπόσχονται προεκλογικά και άλλα εφαρμόζουν όταν ανέβουν στην εξουσία, που νομίζαμε ότι είχαν πρόγραμμα;
Κόμματα που δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε βασικές Μεταρρυθμίσεις που είναι αυτονόητες για την ύπαρξη ενός κράτους;
Είναι Δημοκρατία βουλευτικά Γραφεία να λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις; Ο μπαμπάς Βουλευτής η μαμά ή κόρη ή η ανεψιά γραμματέας στο βουλευτικό Γραφείο, ο γιος ειδικός επιστήμονας και η οικογενειακή Επιχείρηση προοδεύει χωρίς να πληρώνει τους φόρους που αναλογούν σε ατομική Επιχείρηση, αντίθετα να έχει φοροαπαλλαγές;
Είναι απορίας άξιο ότι κανένα Κόμμα, όπως αποδεικνύεται δεν είχε όραμα για την Πατρίδα μας; Είναι τόσο δύσκολο για τα κόμματα, σ’αυτήν την κατάσταση που βρισκόμαστε, να συμφωνήσουν στην Αναθεώρηση του συντάγματος;
Ακόμη και οι Πρωθυπουργοί μετά την λήξη της θητείας τους αντί να αποσυρθούν παραμένουν Βουλευτές, για να απολαμβάνουν τα βουλευτικά Προνόμια. ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΠΕΡΙΕΡΓΟ είναι ότι στην πλειοψηφια τους τα ΟΝΟΜΑΤΑ οχι τα προσωνύμια ΕΠΙΘΕΤΑ απο το 1974 έως σήμερα αρχίζουν ΕΊΤΕ απο
>Α< ΕΙΤΕ απο >Κ<. Ο λόγος έιναι καθαρά ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ αλλά δέν θα ασχοληθούμε ΤΩΡΑ.
Αφήνουμε τους ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ έιτε εκείνους που αναδείχθηκαν για λίγους μήνες απο Κοιν Ομάδες πολιτκών σχηματισμών και ΟΧΙ απο ΕΚΛΟΓΕΣ.
4 Ιουλίου 1974 έως 21 Νοεμβρίου 1974: Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, η μεταβατική πολιτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή
21 Νοεμβρίου 1974 έως 28 Νοεμβρίου 1977: ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με το νεοϊδρυθέν κόμμα της Νέας Δημοκρατίας
28 Νοεμβρίου 1977 έως 10 Μαΐου 1980: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τη Νέα Δημοκρατία
10 Μαΐου 1980 έως 21 Οκτωβρίου 1981: Μετά την εκλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας,
η >κοινοβουλευτική ομάδα< της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξε πρωθυπουργό τον Γεώργιο Ράλλη.
21 Οκτωβρίου 1981 έως 5 Ιουνίου 1985: Πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Παπανδρέου.
5 Ιουνίου 1985 έως 2 Ιουλίου 1989: Ο Ανδρέας Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ επικράτησε στις βουλευτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου του 1985
2 Ιουλίου 1989 έως 12 Οκτωβρίου 1989: Μετά το πολιτικό αδιέξοδο από τις εκλογές της 18ης Ιουνίου 1989, ο Τζανής Τζαννετάκης είναι ο πρωθυπουργός.
12 Οκτωβρίου 1989 έως 23 Νοεμβρίου 1989: Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Γρίβας διετέλεσε πρωθυπουργός και ηγήθηκε της υπηρεσιακής κυβέρνησης για την διενέργεια των πρόωρων εκλογών της 5ης Νοεμβρίου 1989.
23 Νοεμβρίου 1989 έως 11 Απριλίου 1990: Ο ακαδημαϊκός και διαπρεπής οικονομολόγος Ξενοφών Ζολώτας ηγείται της οικουμενικής κυβέρνησηs.
11 Απριλίου 1990 έως 13 Οκτωβρίου 1993: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τη Νέα Δημοκρατία, μετά τη νίκη του στις πρόωρες εκλογές της 8ης Απριλίου 1990, διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας.
13 Οκτωβρίου 1993 έως 17 Ιανουαρίου 1996: Μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου του 1993, ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν (ξανά) πρωθυπουργός της Ελλάδος.
22 Ιανουαρίου 1996 έως 25 Σεπτεμβρίου 1996: Μετά την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος αναδεικνύει νέο πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη.
25 Σεπτεμβρίου 1996 έως 13 Απριλίου 2000: Ο Κώστας Σημίτης κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές της 22ης Σεπτεμβρίου του 1996 και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας.
13 Απριλίου 2000 έως 10 Μαρτίου 2004: Ο Κώστας Σημίτης επανεξελέγη πρωθυπουργός της Ελλάδος μετά την νίκη στις βουλευτικές εκλογές της 9ης Απριλίου.
10 Μαρτίου 2004 έως 17 Σεπτεμβρίου 2007: Ο Κώστας Καραμανλής, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη νίκη στις εκλογές της 7ης Μαρτίου.
17 Σεπτεμβρίου 2007 έως 6 Οκτωβρίου 2009: Ο Κώστας Καραμανλής επανεξελέγη πρωθυπουργός, κερδίζοντας στις πρόωρες εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου.
7 Οκτωβρίου 2009 έως 10 Νοεμβρίου 2011: Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι νέος πρωθυπουργός της χώρας μετά τη νίκη του στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
11 Νοεμβρίου 2011: Ο οικονομολόγος και πρώην τραπεζικό στέλεχος Λουκάς Παπαδήμος ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας και προχωρά στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
Παναγιώτης Πικραμμένος: 2012 ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ
Αντώνης Σαμαράς : από τις 20 Ιουνίου 2012 έως τις 26 Ιανουαρίου 2015. Αλέξης Τσίπρας : 26 Ιανουαρίου 2015 – 8 Ιουλίου 2019
Κυριάκος Μητσοτάκης : Ιούλ 2019
Ομως μήπως έχουμε ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ Κυβερνηση και υποτίθεται …… δεν το καταλάβαμε…;;
Ανάμεσα στους βουλευτές της νέας Βουλής είναι 5 πρώην πρωθυπουργοί:
Αλέξης Τσίπρας: Πρωθυπουργός 26 Ιανουαρίου 2015– 8 Ιουλίου 2019
Αντώνης Σαμαράς: Πρωθυπουργός 20 Ιουνίου 2012 – 26 Ιανουαρίου 2015
Παναγιώτης Πικραμμένος: ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ Πρωθυπουργός 16 Μαΐου 2012 – 20 Ιουνίου 2012
Γιώργος Παπανδρέου: Πρωθυπουργός 6 Οκτωβρίου 2009 – 11 Νοεμβρίου 2011
Κώστας Καραμανλής: Πρωθυπουργός 10 Μαρτίου 2004 – 6 Οκτωβρίου 2009
Οι πρώην Πρωθυπουργοί μετά την λήξη της θητείας τους να αποσυρθούν απο την Πολιτική ζωή της Χώρας και να μήν παραμένουν βουλευτές ,δημιουργώντας προβλήμματα σε ΝΥΝ Πρωθυπουργούς με τις ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ να τοποθετηθούν σε θέσεις εξωτερικου πχ Επιτρόπων κλπ
Οι εν ενεργεία ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ μετά απο δύο συνεχόμενες ΘΗΤΕΙΕΣ ΟΧΙ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ να αποσύρονται απο την ΕΝΕΡΓΗ Πολιτική ζωή της Χώρας. ΟΙ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΣ ΘΗΤΕΙΕΣ τους δημιουργούν την ΔΙΑΦΘΟΡΑ ,κάνοντας την ΕΛΛΑΔΑ να ομοιάζει με ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΧΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Εξαίρεση να αποτελέσουν ΜΟΝΟ οι Υπουργοί με άνω τις 3 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΘΗΤΕΙΕΣ.
Τα μη προνόμια των Βουλευτών και υπουργών στη Σουηδία – Newsbeast Συγκρίνεται με την ΧΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Το σημερινό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Πατρίδα μας καταδεικνύει περίτρανα ότι σε όλο τον Κρατικό μηχανισμό χωρίς καμιά εξαίρεση, το έλλειμμα ηγεσίας είναι καταφανές.
«Ηγεσία είναι τέχνη με την οποία ο Ηγέτης επηρεάζει και κατευθύνει τους άλλους με τέτοιον τρόπο, ώστε να κερδίζει την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό και την πιστή αφοσίωσή τους για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού».
 Τα 200 χρόνια κοτσαμπασηδες για τα πανηγύρια δεν αφορά μόνο πρώην Πρωθυπουργούς αλλά και επιχειρηματίες :
Το 2021, που το πολιτικό σύστημα και η Γιάννα Αγγελοπούλου θα μας γλεντήσουν για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το ελληνικό χρέος θα γράφει ,πάνω – κάτω,150% του ΑΕΠ. Από το γεγονός και μόνο ότι το 2010 το χρέος που μας οδήγησε στη χρεοκοπία και τον σκληρό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο ήταν στο 120%, δηλαδή κατά 30 μονάδες χαμηλότερο, προκύπτει, για όσους σκέφτηκαν, ανέθεσαν και οργανώνουν τα πανηγύρια, ένα ερώτημα: Ποια ανεξαρτησία γιορτάζουμε ;
Θα είχε ίσως ενδιαφέρον αν η συμπλήρωση των 200 ετών από το ξεκίνημα της ύπαρξης του ελληνικού κράτους αξιοποιούνταν για μια ειλικρινή αποτίμηση του παρόντος του,αλλα χρειάζεται ΗΓΕΤΗΣ οχι ΗΓΕΣΙΟΛΟΓΟΣ.
Η Τουρκία θέλει να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο. Γεωτρύπανο όμως δεν διαθέτει. Ούτε ειδικούς επιστήμονες και τεχνογνωσία για θαλάσσιες γεωτρήσεις. Οπότε τι κάνει;
Απευθύνεται στην Ελλάδα για βοήθεια. Και βέβαια, την βρίσκει. Στο όνομα της κ Γιάννας Αγγελοπούλου!
H εκλεκτή κ Γιάννα Αγγελοπούλου πουλάει στην Turkish Petroleum -κυριολεκτικά τσάμπα (μόλις στο ¼ της αξίας του)- το ένα από τα δύο πλωτά γεωτρύπανα που βρίσκεται στη ιδιοκτησία της (το «Deep Sea Metro II») και το μεταφέρει στην Νικομήδεια.
Εκεί ο Ερντογάν του αλλάζει όνομα και το ονομάζει «Fatih» (πορθητής).
Πρόκειται ακριβώς για εκείνο το πλωτό γεωτρύπανο, με το οποίο οι Τούρκοι πραγματοποιούν σήμερα τις γνωστές παράνομες επιχειρήσεις στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.
Κι επειδή οι Τούρκοι δεν διαθέτουν ούτε ειδικούς επιστήμονες, ούτε τεχνογνωσία για θαλάσσιες γεωτρήσεις, και χωρίς αυτά το «Fatih» τους είναι ουσιαστικά άχρηστο, τι κάνουν;
Απευθύνονται στην νορβηγική ναυτιλιακή εταιρεία «Odfjell», με την οποία ο Θόδωρος Αγγελόπουλος διατηρεί πολυετή συνεργασία.
«Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ’ όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι’ αυτό δεν νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του Κράτους.
Επομένως το έλλειμμα Ηγεσίας συναντάται σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής Κρατικής μηχανής και ζωής του τόπου, με πρώτο αυτό της Πολιτικής ηγεσίας, από το υψηλότερο, μέχρι αυτό του τελευταίου υπαλλήλου που δεν θέλει να αξιολογείται. Γιατί άραγε ;
Σε ποιο Πολιτικό πρόσωπο βρίσκεται η συναίσθηση της ευθύνης ;
Παραλάβαμε ΚΡΑΤΟΣ διεθνώς αναγνωρισμένο με δικαίωμα λόγου στο διεθνές στερέωμα και το καταντήσαμε με τον ωχαδελφισμό ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ χωρίς δικαίωμα λόγου και σε αναζήτηση ΚΟΣΜΙΚΟΥ Ηγεμόνα.
 
 http://www.oxafies.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις