ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ


Σύμφωνα με τους ειδικούς η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσουν τα παιδιά να μαθαίνουν ένα μουσικό όργανο είναι η αρχή του γυμνασίου και καλό θα ήταν να το συνεχίσουν και κατά τις λυκειακές σπουδές τους. Η συνεχιζόμενη εξέλιξη της μουσικής εκμάθησης, σύμφωνα με μία μελέτη, έχει συνδεθεί με την υψηλού επιπέδου ικανότητα στα μαθηματικά.

Άκρως σημαντική και ενισχυτική για την καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία των εφήβων είναι η μουσική και η συμμετοχή τους σε μουσικά συγκροτήματα όπως αποκαλύπτουν οι έρευνες.

Επιστήμονες συνέκριναν τη λειτουργία και ανταπόκριση των εγκεφάλων μαθητών που παρακολουθούσαν μαθήματα μουσικής και συμμετείχαν σε μπάντες για δύο-τρεις ώρες την εβδομάδα και μαθητών που τις αντίστοιχες ώρες συμμετείχαν σε προγράμματα γυμναστικής.

Οι νέοι μουσικοί έδειξαν ταχύτερη ωρίμανση στην ανταπόκριση του εγκεφάλου στον ήχο αλλά και στην ευαισθησία στις ηχητικές λεπτομέρειες. Αμφότερες οι λειτουργίες είναι σημαντικές για τις γλωσσικές ικανότητες των μαθητών αλλά για την ακαδημαϊκή τους επιτυχία.

Μπορεί τα παιδιά σας να μη γίνουν απαραίτητα rock σταρ, αλλά σίγουρα θα αποκομίσουν πολλά οφέλη μαθαίνοντας ένα μουσικό όργανο.

Οι επιστήμονες καταλήγουν πως οι έφηβοι που ασχολούνται με τη μουσική δεν θα πρέπει να αγνοούν και να μειώνουν τις γυμναστικές τους δραστηριότητες οι οποίες είναι εξίσου σημαντικές τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα τους αποκομίζοντας επίσης σημαντικά οφέλη.

 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις