‘’ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ‘’

Η Ελλάδα έχει το πιο φτηνό ρεύμα και  πρέπει να διπλασιαστεί η τιμή του
..Όλα αυτά θα γίνουν μέσα από μια πολύ συγκεκριμένη μεθόδευση.
Κατ’ αρχήν θα την αναγκάσουν να γίνει πανάκριβη για να εμφανίζονται αυτοί σαν ανταγωνιστές της στην αγορά.
Θα την συκοφαντήσουν μέσω των δικών τους ΜΜΕ στον κόσμο, για να εμφανιστούν αυτοί σαν οι ιδιώτες ανταγωνιστές που ‘’ αγαπάνε ‘’ τον κόσμο και τον ωφελούν μέσα από τον ‘’υγιή ‘’ ανταγωνισμό.


Θα βάλουν τα γνωστά ‘’παπαγαλάκια‘’ να τη διαβάλουν, για να πείσουν τον κόσμο ότι θα τον ‘’σώσουν’’ αν την αγοράσουν. Όλα αυτά με πολύ εύκολο τρόπο.
Με πολύ φτηνό τρόπο.
Αν την αναγκάσουν ν’ αλλάξει την τιμολογιακή της πολιτική, μπορούν χωρίς μια δραχμή κόστος να γίνουν μεγιστάνες εις βάρος της.

Τζάμπα ο αργόμισθος πλέον Μανιατάκης φωνάζει ότι η Ελλάδα έχει το πιο φτηνό ρεύμα και ότι πρέπει να διπλασιαστεί η τιμή του ?
Να διπλασιαστεί η τιμή και οι ‘’διαπλεκόμενοι‘’ να προαγοράσουν ως εμπόριο ρεύμα με τιμή χοντρικής και αρά πολύ χαμηλότερη από τη σημερινή που πληρώνει ο καταναλωτής στη λιανική. Να την αυξάνουν στα όρια που να μην προσπερνούν τη ΔΕΗ και να παριστάνουν τους ‘’εναλλακτικούς‘’ παροχους ενέργειας. Χωρίς ένα εργοστάσιο, χωρίς μια μπαλαντέζα θα παριστάνουν τους παράγωγους ρεύματος και θα ανταγωνίζονται το ‘’κτήνος’’ . Χωρίς μια δραχμή στην κυριολεξία. Θα της στερήσουν τους πελάτες, τα έσοδα και θα την αγοράσουν με τα δικά της χρήματα.

Απλά πράγματα, κατανοητά και από έναν μαθητή δημοτικού. Σήμερα η ΔΕΗ, λόγω του δημόσιου χαρακτήρα της πουλά στον καταναλωτή ένα αγαθό, το οποίο το κοστολογεί 0,09 ευρώ τη μονάδα .
Τι θέλουν να κάνουν οι πονηροί ?
Να την αναγκάσουν να πουλάει 0,21 ευρώ για παράδειγμα. Αυτό είναι κάτι πολύ εύκολο. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης η μισθολογική της πολιτική. Μονοπώλιο είναι. Δεν εξαρτάται από την αγορά, εφόσον δεν εχει ανταγωνιστές. Μπορεί η εκάστοτε κυβέρνηση να επικαλεστεί τον οποιοδήποτε λόγο και να πολλαπλασιάσει την τιμή. Για εθνικούς, κοινωνικούς ή άλλους λογούς, μπορεί ανα πάσα στιγμή η πολιτική ηγεσία να αλλάξει την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. Αυτήν την πολιτική βούληση επιδιώκουν αυτοί. Γι’ αυτόν τον λόγο χρηματοδοτούν αδρά τα κόμματα, που μονοπωλούν την εξουσία.

Τι επιδιώκουν ?
Να πάνε μετά ως μεγαλέμποροι και να προαγοράσουν από την ιδιά τη ΔΕΗ τεράστιες ποσότητες αυτού του αγαθού σε τιμές χοντρικής και άρα με 0,05 ευρώ αν μονάδα. Μετά θα φανούν στην αγορά ως πάροχοι ρεύματος με 400% κέρδος και θα καταφέρνουν, παρ’ όλη την κερδοσκοπία τους, να είναι ανταγωνιστικότεροι του προμηθευτή τους και άρα της ΔΕΗ.
Θα φταίξουν κάποια αστεία εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής, για να εμφανίζονται σαν παραγωγοί και εργοδότες κάποιων εργατών, αλλά στην πραγματικότητα θα είναι έμποροι. Ήδη η μεθόδευση εχει ξεκινήσει και αυτό είναι ένα έγκλημα.
Ένα έγκλημα εναντίον του ελληνικού λαού στο σύνολο του.

Τι είδους μεθόδευση είναι αυτή ?
Με ‘’άλλοθι ‘’ το καθαρό περιβάλλον βάζουν τη ΔΕΗ – ενώ υποτίθεται είναι εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο και άρα υποχρεωμένη πλέον ν’ ακολουθεί ιδιωτικοοικονομική πολιτική – να ασκεί κοινωνική πολιτική.
Τη βάζουν εντελώς παράνομα και άρα εις βάρος των συμφερόντων των μέτοχων της να χρηματοδοτεί την άνευ οικονομικής απόδοσης ‘’εναλλακτική ‘’ παραγωγή ενέργειας. Δίνουν δάνεια και επιδοτήσεις σε ‘’κολλητούς’’ τους να φταίξουν ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες με φωτοβολταικα τόξα. ‘’Κολλητούς ‘’, πολλοί εκ των οποίων είναι ενεργά στελέχη της ιδίας της ΔΕΗ.

Τι θα πει χρηματοδότηση ?
Την υποχρεώνουν να αγοράσει από όλους αυτούς τους ‘’ παράγωγους ‘’, της πλάκας 0.45 ευρώ την KWh, ενώ η ιδιά την πουλάει στην αγορά 0.09 ευρώ.
Επιπλέον την αναγκάζουν να δεσμευτεί ότι θα αγοράσει υποχρεωτικά την παραγωγή τους για κάποια χρόνια και άρα τη βάζουν να ‘’προαγοράσει‘’ ρεύμα, το οποίο αυτήν τη στιγμή δεν έχει παραχθεί.

Γιατί το κάνουν αυτό και γιατί λεμέ ότι υπάρχει μεθόδευση ?
Όλοι οι επιφανείς ‘’ μνηστήρες’’ της ΔΕΗ φοβούνται να την πειράξουν άμεσα. Δεν έχουν τα χρήματα, αλλα και να τα είχαν, δεν θα τολμούσαν να επιχειρήσουν παρασκηνιακή εξωχρηματιστηριακή αγορά.
Οι Βαρδινογιάννηδες, οι Κοπελούζοι η οι Μυτιληναίοι γνώριζαν την εγκληματική τους δράση.
Άρα τι επιδιώκουν ?
Τη μαζικότητα . Τη συλλογική ευθύνη. Δεν θέλουν να εμφανίζονται μόνοι τους και να προκαλούν το λαό.
Τι κάνουν λοιπόν.
Δημιουργούν ένα μεγάλο σύνολο δήθεν παράγωγων, για να κρύβονται αναμεσά τους.

Κοντά στον κακομοίρη, που δήθεν θα ‘’παράγει’’ ρεύμα σε ένα χωράφι με πέντε ‘’τσίγκους’’, θα μπουν κι αυτοί.
Γι’ αυτό τώρα …..


----- ----
Απόσπασμα από το βιβλίο του, Παναγιώτη Τραϊανού,
Ο τελευταίος Ελληνικός Εμφύλιος.
ΚΑΡΤΕΛ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις