ΤΟ High Definition ΒΙΝΥΛΙΟ

Το High Definition βινύλιο πολύ κοντά στα ράφια των δισκοπωλείων

Όπως όλα δείχνουν το High Definition βινύλιο βρίσκεται, πλέον, πολύ κοντά στα πικάπ των μουσικόφιλων.
Μια πατέντα που έκανε της εμφάνισή της το 2016 περιέγραψε ένα τρόπο παραγωγής βινυλίων o οποίος προσφέρει υψηλότερη πιστότητα ήχου, μεγαλύτερη ένταση και μεγαλύτερο χρόνο αναπαραγωγής σε σχέση με τα συμβατικά LP.
Πλέον, η αυστριακή startup, Rebeat Innovation, έλαβε 4,8 εκατομμύρια δολάρια για το εν λόγω εγχείρημα, με τον επικεφαλή της εταιρείας, Gunter Loibl, να ισχυρίζεται πως η επένδυση είναι πιθανό να φέρει τα «Υψηλής Ανάλυσης Βινύλια» στα δισκοπωλεία μέσα στο 2019.
Η διαδικασία παραγωγής ενός HD βινυλίου περιλαμβάνει ψηφιακή μετατροπή ήχου σε 3D τοπογραφικό χάρτη. Στη συνέχεια χρησιμοποιούνται λέιζερ για την εγγραφή από τον τοπογραφικό χάρτη στο stamper, το κομμάτι που σφραγίζει τις αυλακώσεις του βινυλίου.
Σύμφωνα με τον Loibl, αυτές οι μέθοδοι επιτρέπουν την ακριβέστερη καταγραφή των δίσκων, με λιγότερες απώλειες πληροφοριών ήχου. Το αποτέλεσμα που εξάγεται είναι δίσκοι βινυλίου με 30% περισσότερο χρόνο παιξίματος, μεγαλύτερη χωρητικότητα και συνολικά πιο πιστή αναπαραγωγή ήχου. Η συγκεκριμένη τεχνική επίσης, αποφεύγει τις χημικές ουσίες της παραδοσιακής κατασκευής βινυλίου.
Τέλος, τα «Υψηλής Ανάλυσης Βινύλια» θα μπορούν να παίξουν σε όλα τα πικάπ.

 http://www.rocking.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις