ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΤΟ Bitcoin

FILE PHOTO: A copy of bitcoin standing on PC motherboard is seen in this illustration picture, October 26, 2017. REUTERS/Dado Ruvic/File Photo

Αρκετά κάτω από τα επίπεδα των 7.000 δολαρίων κινείται σήμερα το Bitcoin, μετά και τη νέα σημαντική πτώση της τιμής του χθες. Οι φορολογικές δηλώσεις στις ΗΠΑ είναι ο νέος παράγοντας, που ασκεί πιέσεις. 
 Σύμφωνα με στοιχεία της CoinDesk στις 8:40 ώρα Ελλάδος το ψηφιακό νόμισμα καταγράφει πτώση 0,3% στα 6.757 δολάρια. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας είχε απώλειες άνω του 6%, ενώ συνολικά τον τελευταίο μήνα  έχει υποχωρήσει περισσότερο από 27%  . Μερίδα αναλυτών σχολίαζε στο CNBC ότι η πτώση τον τελευταίο μήνα αποδίδεται εν μέρει στο γεγονός ότι πλησιάζει η εκπνοή της προθεσμίας για τις φορολογικές δηλώσεις στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί φορολογούμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους έως τις 17 Απριλίου και αρκετοί δεν θέλουν να φανούν οι τοποθετήσεις τους σε ψηφιακά νομίσματα. 
 Σε πρόσφατη έκθεσή της η Fundstrat Global Advisors υπολόγιζε ότι τα αμερικανικά νοικοκυριά  οφείλουν 25 δισ. δολάρια σε φόρους   κεφαλαιουχικών κερδών από τις τοποθετήσεις τους σε κρυπτονομίσματα. 
   naftemporiki.gr  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις