ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΕΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ


Ακολουθώντας τους ρυθμούς της εκτροχιασμένης εποχής μας, με τα χαρακτηριστικά μιας οικονομίας, που έχει επικρατήσει με την κερδοσκοπία εκτός ρυθμιστικού πλαισίου και την κατάργηση της ανάπτυξης με την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, θα φτάσουμε στις εκφυλιστικές επιρροές της στις υποκείμενες κοινωνικές σχέσεις. Ανάμεσά τους θα συναντήσουμε και το «επίμαχο» ζήτημα που, με προπομπό τα gay parades, βλέπουμε να καταλήγει σε ψηφίσεις συμφώνων συμβίωσης και νομοσχεδίων για την αναδοχή και υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια!
Ύστερα θα υποστούμε άσκοπα διλήμματα κι αντιπαραθέσεις μεταξύ προοδευτικότητας και συντηρητισμού, κατηγορίες και συκοφαντήσεις περί της ανωριμότητάς μας ως κοινωνίας, για ν’ αρχίσει για τα καλά το γαϊτανάκι της διαμόρφωσης μιας ευνοϊκής κι υποταγμένης «κοινής γνώμης» κατά τα κλασσικά πρότυπα, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία τόσο ελεγχόμενη από την πληθώρα των συστημάτων διαχείρισης κι ελέγχου των ανθρώπων. Και καθώς η Ελληνική κυβέρνηση έχει αποκτήσει μια εξειδίκευση σε κυνήγια μαγισσών, που της έχει δώσει το προβάδισμα και το πάνω χέρι στην διαχείριση ξέφρενων καταστάσεων, έχει ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται η ιδέα – φάντασμα περί φοβικών και ρατσιστικών αντιλήψεων της Ελληνικής κοινωνίας! Να εξαπολύονται μύδροι, κατά της υποκριτικότητας και του στρουθοκαμηλισμού μας, που κορυφώνονται συντονισμένοι με το επιχείρημα της αριστοκρατικής ελίτ, αυτό της …καταπάτησης των ανθρωπιστικών αξιών!
Για να μην αναλωθούμε όμως και πάλι στα γνωστά ζητήματα των σύγχρονων ανθρώπινων κοινωνιών που μαστίζονται από τους πολέμους, τους βομβαρδισμούς και την επιβολή οικονομικών κρίσεων, που καταλήγουν στην ιδιοποίηση των δημοσίων σφαιρών και πόρων και την ενσωμάτωσή τους στην λογική των αγορών, με την βίαιη επιβολή «μεταρρυθμίσεων», θα εστιάσουμε με λίγα λόγια σ’ αυτό καθ’ αυτό το ζήτημα. Ένα ζήτημα άλλωστε που εμπίπτει στο πλέγμα των «μεταρρυθμίσεων» αυτών, γιατί άλλος λόγος ύπαρξής του δεν υπάρχει.
Η Ελληνική κοινωνία βέβαια έχει βγάλει τα συμπεράσματά της. Η ανάδειξη λοιπόν θεμάτων ομοφυλοφιλίας σε κυρίαρχη θέση, μέσα στο περιβάλλον που έχει περιγραφεί, έχει οπωσδήποτε δημιουργήσει την υποψία ότι, οι συστημικοί «yesmen» χρησιμοποιούν τα ομοφυλόφιλα άτομα σε επικίνδυνα παιγνίδια σκοπιμοτήτων, που δυστυχώς καμμία σχέση δεν έχουν με τον σεβασμό προς το πρόσωπό τους. Πάντως, για την πρόβλεψη και την δημιουργία αναγκών ακόμη και ψευδαισθήσεων υπάρχουν πλέον άφθονα διαδεδομένα εργαλεία που, σε ζωντανό μάλιστα χρόνο, όπως γνωρίζουμε όλοι, ελέγχουν και κατευθύνουν την καθημερινότητά μας. Σ’ αυτό το ίδιο περιβάλλον όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ζουν και τα άτομα αυτά και υφίστανται τις ίδιες πιέσεις και καταναγκασμούς.
Αν επεκτείνουμε την αναζήτησή μας σε μεγαλύτερο χώρο και χρόνο θα ξανασυναντήσουμε, καταρχήν, παρόμοια βίαιη προσαρμογή των ανθρώπων σ’ έναν άκρως άνισο κόσμο, όπου τα οφέλη κι η ευημερία συσσωρεύονται και πάλι στα χέρια μιας παντοδύναμης ελίτ. Έχει ξανασυμβεί και συμβαίνει διαρκώς η επινόηση μιας «μηχανής κερδοφορίας» να έχει ως αρχή λειτουργίας της, την απορρύθμιση του ανθρώπινου βιολογικού ρολογιού.Αλλά ακόμη και η αποξένωση από τον αρχετυπικό του κόσμο τον έχει στιγματίσει ανεξίτηλα στο παρελθόν. Με άλλα λόγια, η οικονομική μεγέθυνση και κερδοφορία επεκτείνει κάθε τόσο τα ενδιαφέροντά της στην φύση των ανθρώπων, λεηλατώντας και καταστρέφοντας μοναδικά μοντέλα ύπαρξης, αλλά τούτη τη φορά στόχος είναι το κυρίαρχο αρχετυπικό δίπτυχο Μητέρα- Θεά, Μητέρα-Γή.
Στον χώρο αυτό εμπίπτει η υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, αντιβαίνοντας βάναυσα και τις πολιτικές προάσπισης των δικαιωμάτων του παιδιού, ιδιαίτερα κατά το ευαίσθητο στάδιο της βρεφονηπιακής ηλικίας, τη στιγμή μάλιστα που οι «δεδομένες» κυβερνήσεις στην διεθνή αυτή συγκυρία, δεν δίνουν δεκάρα για την παιδεία.
Είναι, λοιπόν, πολύ λυπηρό τα δικαιώματα του παιδιού να γίνονται κομπολόι στα χέρια πολιτικάντηδων που εξυπηρετούν τέτοιου είδους απορρυθμιστικές πολιτικές αλλά και τα ομοφυλόφιλα άτομα να καταλήγουν σ’ αυτή την τραγική κατάσταση, την οποία όμως κανείς δεν πρέπει να αντιμετωπίζει ως θεατής, γιατί κανείς από μας δεν έχει το προνόμιο να εξαιρείται από αυτούς τους σχεδιασμούς.


ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΑΧΗ
http://pinelopi-pachi.blogspot.gr/ Έσλιν 27 Λαμία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις