Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ !


 
«Θαύμα της φύσης, εξωτικό τοπίο, σκηνικό απερίγραπτης ομορφιάς, γαλάζιος παράδεισος, μαγευτική παραλία»

Αυτά και πολλά άλλα ακόμα έχουν ειπωθεί για να αποδώσουν την ομορφιά του Μπάλου στην Κρήτη.

Αλλά όσους ωραίους χαρακτηρισμούς και αν διαβάσετε, όσες ωραίες φωτογραφίες και αν δείτε από τον Μπάλο, τίποτα δεν μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε αυτό που θα νιώσετε όταν πάτε στον Μπάλο!

Το μείγμα της αστραφτερής λευκής και ροζ άμμου και των απίστευτων ζωηρών τιρκουάζ νερών της λιμνοθάλασσας, την έχουν αναδείξει σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του κόσμου και κάθε χρόνο φιγουράρει στις αντίστοιχες λίστες.

«Υπέροχες λευκές αμμουδιές, καταγάλανα νερά και σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας», έχει γράψει το Business Insider για αυτό το αλλόκοσμης ομορφιάς σημείο της Κρήτης. Και είναι όντως έτσι. Μάλλον, είναι ακόμη καλύτερη.

Βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο σημείο του νομού Χανίων, κοντά στην Κίσσαμο σε απόσταση 55 χλμ. από την πόλη των Χανίων και 17 χλμ. από την Κίσσαμο.

Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου έχει άσπρη άμμο και εξωτικά λευκά, έντονα γαλαζοπράσινα και τυρκουάζ νερά.

Η θάλασσα είναι πολύ ρηχή και ζεστή, ιδανικός προορισμός για μικρά παιδιά. Σε πολλά μέρη η άμμος έχει ένα υπέροχο ροζ χρώμα, που προέρχεται από εκατομμύρια σπασμένα κοχυλάκια.

Πιο πέρα από τα βράχια τα νερά είναι πιο βαθειά και πιο κρύα, ιδανικά για μάσκα. Όπως και γύρω περιοχή, είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα προστασίας Natura, με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας.

 
Στις σπηλιές φωλιάζουν φωλιά μαυροπετρίτες , θαλασσοκόρακες και κορμοράνοι ενώ στην ευρύτερη περιοχή βρίσκει καταφύγιο η προστατευόμενη μεσογειακή φώκια και η χελώνα caretta caretta.

Αν υπάρχει Παράδεισος, τότε σίγουρα θα μοιάζει κάπως έτσι..


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις