Tρώτε τόσο μόνο όσο χρειάζεστε

Τρώτε πάντα όσο χρειάζεστε; Για σκεφτείτε το λίγο. Το χρειάζεστε όντως εκείνο το δεύτερο πιάτο φαγητό, μια επιπλέον φέτα ψωμί, ένα ακόμη γλυκό; Πολλές φορές συνεχίζετε να τρώτε όχι γιατί όντως πεινάτε, αλλά από κεκτημένη ταχύτητα, λαιμαργία ή ακόμη και αφηρημάδα.

Οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν ότι υπάρχουν απλοί, υγιεινοί τρόποι για να ελέγξετε το ανεξέλεγκτο αίσθημα της πείνας και να τρώτε τόσο μόνο όσο χρειάζεστε. Έτσι, και θα διατηρείτε την γραμμή σας πιο εύκολα και θα νιώθετε πιο ανάλαφροι και γεμάτοι ενέργεια.

Ξεκινήστε το γεύμα σας με μια σαλάτα ή μια σούπα

Θα σας βοηθήσει να γεμίσετε το στομάχι σας και να ικανοποιήσετε πιο εύκολα την πείνα σας. Η σούπα είναι ένα πιάτο θρεπτικό και ιδιαίτερα χορταστικό. Έτσι, όχι μόνο θα φάτε κατόπιν μικρότερη ποσότητα γεύματος αλλά και θα νιώθετε χορτασμένοι για πολύ περισσότερο.

Χορτάστε με φυτικές ίνες

Το ξέρατε ότι οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως το μαύρο ψωμί, το αναποφλοίωτο ρύζι και τα μαύρα ζυμαρικά είναι και πιο χορταστικές; Φροντίστε, λοιπόν, να μην λείπουν από το τραπέζι σας.

Μην τρώτε ποτέ μπροστά στην τηλεόραση

Αν την ώρα που τρώτε η προσοχή σας είναι στραμμένη αλλού είναι πολύ πιθανόν να μην αντιληφθείτε τα μηνύματα που στέλνει το σώμα σας ότι έχει χορτάσει. Αντί για την οθόνη, αφοσιωθείτε στο πιάτο σας. Απολαύστε τα χρώματα του γεύματός σας, χορταίνοντας, έτσι, πρώτα το μάτι και μετά το στομάχι σας.

Αυξήστε την πρόσληψη πρωτεΐνης

Καταναλώστε σε μεγαλύτερη ποσότητα άπαχο κρέας, ψάρι, θαλασσινά, αυγά και γαλακτοκομικά (γάλα, γιαούρτι και τυρί) με χαμηλά λιπαρά.

Επιλέξτε «δύσκολες» τροφές

Με λίγα λόγια τροφές που για να τις καταναλώσετε απαιτείται χρόνος και «κόπος». Το καλαμπόκι, μια τραγανή σαλάτα, ένα ψάρι με κόκαλα είναι φαγητά που σας αναγκάζουν να φάτε πιο αργά και κατά συνέπεια να χορτάσετε πιο γρήγορα.

Βάλτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στο καθημερινό μενού σας

Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού και σας βοηθούν να ικανοποιήσετε το αίσθημα της πείνας.

Σνακ: το μυστικό σας όπλο

Όσο πιο πολύ πεινάτε την στιγμή που θα καθίσετε στο τραπέζι τόσο πιο πολύ θα χρειαστεί να φάτε για να χορτάσετε. Είναι τόσο απλό. Εξίσου απλό είναι όμως και να το αποφύγετε. Προσθέτοντας μερικά υγιεινά σνακ ανάμεσα στα κυρίως γεύματα όταν τελικά έρθει η ώρα να φάτε δεν θα είστε σε κατάσταση μόνιμης πείνας. Ιδανικότερη επιλογή τα σνακ που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, όπως ένα γιαούρτι.

Πιείτε νερό πριν φάτε

Νερό και φαγητό είναι ένας συνδυασμός που γενικά αντενδείκνυται. Η λέξη-κλειδί στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, είναι η λέξη «πριν». Περίπου 10 λεπτά πριν το φαγητό πιείτε ένα ποτήρι νερό, κανονικό ή ανθρακούχο ή χυμό και θα δείτε αμέσως διαφορά στην ποσότητα που θα καταναλώσετε.

Ένα μήλο την ημέρα την όρεξη κάνει πέρα

Περίπου 20 λεπτά πριν το γεύμα απολαύστε ένα μήλο. Όχι μόνο είναι γευστικό και γεμάτο βιταμίνες, αλλά δημιουργεί μια αίσθηση κορεσμού, που θα συγκρατήσει την όρεξή σας όταν καθίσετε στο τραπέζι.

Τρώτε αργά και απολαυστικά

Μετά από κάθε μπουκιά που βάζετε στο στόμα σας, όσο δύσκολο ή κουραστικό κι αν σας φαίνεται ενδεχομένως, ακουμπήστε το πιρούνι και το μαχαίρι στο τραπέζι μέχρι να καταπιείτε. Μασήστε αργά, απολαύστε το φαγητό και επικεντρωθείτε σε αυτό χωρίς να αφήνετε τις σκέψεις σας, το άγχος ή την συζήτηση να σας αποσπούν την προσοχή. Όσο πιο αργά και ήρεμα τρώτε, τόσο πιο γρήγορα θα χορτάσετε.

ΠΗΓΗ :www.clickatlife.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις