To Facebook προκαλεί άγχος και προβλήματα υγείας

Τους κινδύνους της υπερβολικής και αλόγιστης χρήσης του Facebook τους ξέραμε πάνω-κάτω όλοι. Το ότι το Facebook όμως θα συνδεόταν άμεσα και με την επιδείνωση του άσθματος, είναι σίγουρα μια πληροφορία που αγνοούσαμε.

Στο συμπέρασμα αυτό, κατέληξαν ιταλοί επιστήμονες που μελέτησαν τη συμπεριφορά ενός 18χρονουνέου με ιστορικό άσθματος. Ο 18χρονος, βίωνε ξαφνικά κρίσεις αδυναμίας αναπνοής ακόμα και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, κατά τη διάρκεια των οποίων απουσίαζαν αυτά τα συμπτώματα.

Όπως αποδείχτηκε, ο 18χρονος είχε χωρίσει με τη φίλη του, η οποία τον είχε διαγράψει από τη λίστα των φίλων της στο Facebook και μάλιστα είχε συμπεριλάβει σε αυτήν πολλούς νέους φίλους. Μια μέρα, χρησιμοποιώντας «ψευδώνυμο», ο νεαρός κατάφερε να γίνει φίλος της και με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσει πρόσβαση στο προφίλτης.

Οι γιατροί, ζήτησαν από τον νέο να φορά μια ειδική μάσκα η οποία μετρούσε τη ροή του οξυγόνου κάθε φορά που συνδεόταν στο Facebook. Αυτό που διαπίστωσαν, ήταν ότι κάθε φορά που ο 18χρονος συνδεόταν online, ο όγκος του αέραπου εισέπνεε μειωνόταν δραματικά.

Με το που σταμάτησε να συνδέεται στο δίκτυο, οι κρίσεις άσθματος σταμάτησαν, καθώς αυτό που στην ουσία τις πυροδοτούσε ήταν το «άγχος» της σύνδεσης και της επικοινωνίας με την πρώην φίλη του.

Βάσει των παραπάνω, οι ιταλοί γιατροί αναφέρουν ότι το Facebook αλλά και τα κοινωνικά δίκτυα μπορεί ν΄αποτελούν μια νέα πηγή ψυχολογικού στρες, «εξηγώντας» κατ΄αυτόν τον τρόπο τις μυστηριώδεις περιπτώσεις αναπνευστικών δυσκολιών κυρίως σε νέους για τους οποίους η κοινωνική δικτύωση έχει γίνει κανόνας ζωής.

Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις