Paul McCartney «Band on the Run».

Η πρώτη κυκλοφορία από το προσωπικό αρχείο του Sir Paul McCartney, είναι η επανέκδοση του θρυλικού άλμπουμ «Band on the Run». To πρώην σκαθάρι από το Λίβερπουλ και κάτοχος μιας θέσης στο βιβλίο Γκίνες ως «ο πιο επιτυχημένος και δημοφιλής συνθέτης της ποπ μουσικής», σχημάτισε τους Wings, το 1972, ένα μόλις χρόνο μετά τη διάλυση των Beatles, μαζί με τη γυναίκα του Linda και τον κιθαρίστα Denny Laine.

Το «Band on the Run», ο καλύτερος δίσκος στην ιστορία των Wings, κυκλοφόρησε το 1973 κι έμεινε στην κορυφή των αμερικανικών charts για μεγάλο χρονικό διάστημα, πουλώντας συνολικά 7 εκατομμύρια αντίτυπα και κερδίζοντας ένα βραβείο Grammy.


Σήμερα, η αριστοτεχνικά δομημένη μουσική του «Band on the Run» επανακυκλοφορεί, με νέο mastering που έγινε στα μυθικά Abbey Road Studios, υπό την επίβλεψη του Paul McCartney.

Αυτή η μοναδική μουσική διατίθεται σε 5 διαφορετικές μορφές. Στη standard έκδοση περιλαμβάνεται το αυθεντικό, βραβευμένο με Grammy, άλμπουμ κι ένα 16σέλιδο booklet, ενώ στη special έκδοση, περιέχονται 3 δίσκοι (2 CD + 1 DVD), bonus ακυκλοφόρητα tracks και επιπλέον video με σπάνιο υλικό από την περιπετειώδη ηχογράφηση του «Band on the Run» στο Λάγος της Νιγηρίας, άγνωστες στιγμές από την εμπνευσμένη φωτογράφιση του εξωφύλλου του άλμπουμ στο Osterley Park, σκηνές ενός ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε τον Αύγουστο του ΄74 στα Abbey Road Studios, καθώς κι ένα 24σέλιδο booklet.

Επίσης, το album κυκλοφορεί σε deluxe συλλεκτική έκδοση με 4 δίσκους (3 CD + 1 DVD) συν μια έκδοση 120 σελίδων με σπάνιο φωτογραφικό υλικό της Linda και του Clive Arrowsmith, όλη την ιστορία του άλμπουμ και τους στίχους, αλλά και μια νέα συνέντευξη του πρώην σκαθαριού.

Η έκδοση βινυλίου περιλαμβάνει 2 LP ενώ τέλος, το «Band on the Run» κυκλοφορεί και σε ψηφιακή μορφή από την Universal Music.

πηγή : www.clickatlife.gr





Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις