Aσφαλής πλοήγηση παιδιών στο Ιντερνετ

ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ για την ενηµέρωση των παιδιών και των οικογενειών τους σχετικά µε την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου αλλά και των κινητών... τηλεφώνων ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο συνεργασίας του µε τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστηµίου Αθηνών. Ο ειδικός γραµµατέας Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλης Κοντογιάννης ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας των ακόλουθων υπηρεσιών, που έχουν σκοπό να παρέχουν ενδελεχή ενηµέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο Ιντερνετ αλλά και να δέχονται καταγγελίες για ενδεχόµενες παρενοχλήσεις:

Η ιστοσελίδα της Δράσης Ενηµέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου www.saferinternet.gr παρέχει χρήσιµες πληροφορίες, ειδήσεις και συµβουλές σε σχέση µε την ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου κ.ά. από τα παιδιά και τους εφήβους.

n Η Γραµµή Βοηθείας ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15, της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστηµίου Αθηνών, προσφέρει υποστήριξη και συµβουλές από ειδικούς παιδοψυχολόγους για θέµατα που σχετίζονται µε τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

n Τέλος, στην ανοιχτή γραµµή καταγγελιών www.safeline.gr µπορεί κάποιος να απευθυνθεί για παράνοµο περιεχόµενο ή παράνοµη συµπεριφορά στο Διαδίκτυο.

Επίσης, όσοι εκπαιδευτικοί επιθυµούν να συµµετάσχουν στην οµάδα διαρκούς εκπαίδευσης για την «ασφαλή και µε µέτρο χρήση του Διαδικτύου» καλούνται να δηλώσουν συµµετοχή από 20 Νοεµβρίου έως 10 Δεκεµβρίου 2010. Η εκπαίδευση θα γίνει διά ζώσης και εξ αποστάσεως από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας και το Safer Ιnternet, ώστε τα µέλη της οµάδας να αποκτήσουν τη δυνατότητα στήριξης προγραµµάτων και δράσεων για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις