"Ο 50άρης είναι ο νέος της εποχής"

Προφητικό φαίνεται πως ήταν το άσμα του Ζαμπέτα «Ο πενηντάρης» και ειδικότερα ο στίχος που έλεγε «ο 50άρης είναι ο νέος της εποχής»!

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία σε 4.000 άντρες και γυναίκες ηλικίας 18 έως 75 ετών από τον ιατρικό Όμιλο Benenden αποκαλύπτει ότι ο μέσος 50άρης της εποχής μας είναι πιο κοινωνικός και δραστήριος από τον μέσο 25άρη!

Η μελέτη αποκαλύπτει ότι οι 50άρηδες -κατά μέσο όρο- βγαίνουν δύο φορές τη βδομάδα, βλέπουν αρκετά συχνά τους φίλους τους και επίσης κατορθώνουν να δραπετεύσουν και μερικά σαββατοκύριακα για αλλαγή παραστάσεων.

Αντίθετα οι κατά πολύ νεώτεροι 25άρηδες -ισχυρίζεται η μελέτη- παγιδεύονται στις πιέσεις της καθημερινότητας και μέσα στο άγχος των απαιτήσεων της δουλειάς και της επαγγελματικής επιτυχίας και ανέλιξης. Δεν καταφέρνουν να βρουν το χρόνο που χρειάζονται και επιθυμούν ούτε για τους εαυτούς τους ούτε για το περιβάλλον τους. Δηλαδή και γενιά των 700 ευρώ (που και αυτό μειώθηκε πλέον) και ζωή μίζερη!

«Ο σύγχρονος 50άρης διαθέτει περισσότερο χρόνο σε ό,τι διεγείρει το αίσθημα ικανοποίησης – και με το προσδόκιμο επιβίωσης να αυξάνεται διαρκώς, το να είναι κανείς μεσήλικας δεν αποτελεί πλέον πρόδρομο των γηρατειών, αλλά συνέχεια της νιότης» τόνισε εκπρόσωπος του Benenden συμπληρώνοντας πως «οι 50άρηδες έχουν ρυθμούς πολύ πιο “ζωντανούς” από αυτούς των 25άρηδων. Τα 50 σίγουρα αποτελούν τα νέα 25».

Star.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις