Τίτλοι τέλους ! Ελλάδα-Ισπανία 72-80

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε αδύνατο να κερδίσουμε τους Ισπανούς και η Εθνική μπάσκετ αποχαιρετά πρόωρα το Μουντομπάσκετ.

Αυτό που πάνω απ' όλα ήθελαν οι διεθνείς ήταν να πατήσουν καλά στο παρκέ και να στείλουν μήνυμα στους αντιπάλους τους. “Αυτή η φορά δεν είναι σαν τις προηγούμενες”. Χάρη στη γενναιότητα και την ποιότητα της περιφερειακής γραμμής ο στόχος επετεύχθη και το πολυπόθητο προβάδισμα για να μπει προβληματισμός στο μυαλό των Ισπανών ήρθε (6-2, 17-11). Οταν όμως Σπανούλης και Διαμαντίδης πήραν ανάσες, η ισορροπία χάθηκε, το ίδιο και η αποτελεσματικότητα στην άμυνα με αποτέλεσμα τα τρίποντα των Ισπανών να μας “σκοτώσουν” (19-22).

Αργότερα δε, ο Σέρτζιο Σκαριόλο έκανε αυτό που έκαναν όλοι οι συνάδελφοί του αντιμετωπίζοντας σ' αυτό το τουρνουά την Ελλάδα. Γύρισε την άμυνά του στη ζώνη και για ένα δίλεπτο οι παίκτες του Καζλάουσκας κόλλησαν. Στην άλλη πλευρά του παρκέ οι πρωταθλητές κόσμου έκαναν τη δουλειά τους και η διαφορά ανέβηκε στους 8 (29-35). Εστω και χωρίς τη ζώνη μπροστά τους (ο Σκαριόλο την απέσυρε μετά τα δύο εύστοχα δίποντα του Ζήση) οι διεθνείς έκαναν εύκολα το λάθος, έχαναν αμυντικά ριμπάουντ αλλά τουλάχιστον δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να ξεφύγει και άλλο. Το ημίχρονο, κατά το οποίο η Ελλάδα δεν πέτυχε ούτε ένα τρίποντο, έκλεισε με τη διαφορά στους έξι πόντους (31-37).

Το ελληνικό ξεκίνημα στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που θα ήθελε ο Γιόνας Καζλάουσκας. Σωστή, και πάνω απ' όλα αποδοτική άμυνα, θράσος στο σουτ στην επίθεση και μεγάλη καρδιά. Χωρίς να πάρουν χαμπάρι οι Ισπανοί η Ελλάδα όχι μόνο επέστρεψε στο παιχνίδι αλλά πέρασε και μπροστά με τρίποντο του Φώτση. Λίγο αργότερα ο Ζήσης και ο Διαμαντίδης έδωσαν αέρα ακόμα και έξι πόντων (51-45) αλλά η έμπνευση του Σκαριόλο να γυρίσει και πάλι την άμυνά του στη ζώνη έφερε νέα ανατροπή αφού οι Ισπανοί, σκοράροντας εύκολα, προηγήθηκαν εκ νέου 54-58.

Εν τέλει αυτή η ζώνη μας έδωσε και τη χαριστική βολή. Διότι οι Ελληνες γκαρντ που δεν πήραν ανάσες, άρχισαν να κουράζονται και να έχουν κακές επιλογές στην επίθεση, την ίδια ώρα που οι Ισπανοί σκόραραν εύκολα στις δικές τους επιθέσεις και δημιουργούσαν προϋποθέσεις νίκης (61-57, 67-57). Τα δύο συνεχόμενα λάθη των Ζήση και Διαμαντίδη σε εύκολες πάσες ουσιαστικά έβαλαν ταφόπλακα στα όποια ελληνικά όνειρα αφού παρά τη μεγάλη προσπάθεια του τελευταίου διλέπτου και τη μείωση της διαφοράς (72-68) το παιχνίδι ήταν αδύνατον να γυρίσει. Για να κάνεις τέτοιου είδους ανατροπές, πρέπει να βάλεις μεγάλα σουτ και η Εθνική δεν τα έβαλε.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 31-37, 51-52, 72-80.

Ελλάδα: Μπουρούσης 2, Ζήσης 16(4), Σπανούλης 12(1/5τρ), Καλάθης 1, Φώτσης 12(3τρ, 7ρ), Περπέρογλου, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16(3), Σχορτσανίτης 13

Ισπανία: Φερνάντεθ 14(2), Ρούμπιο 6, Ναβάρο 22(2), Λόπεθ 5(1), Ρέγες 6(10ρ), Βάσκεθ 6(7ρ), Γιουγ 9(1), Γκασόλ 4, Μουμπρού 3(1), Γκαρμπαχόσα 5(1)

πηγή : www.contra.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις