Ελλάδα-Ρωσία 69-73

Με εμφάνιση χαμηλών απαιτήσεων η Εθνική μπάσκετ έχασε από την αντίστοιχη της Ρωσίας 73-69 και απέφυγε στις διασταυρώσεις τις ΗΠΑ. 

Οι παίκτες του Καζλάουσκας άργησαν χαρακτηριστικά να μπουν στο κλίμα του αγώνα. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η παραφιλολογία που αναπτύχθηκε γύρω από το παιχνίδι αποδείχθηκε πως πάντα λειτουργεί εις βάρος μιας ομάδας. Το 2-12 και το 4-16 δεν ήταν απόρροια μόνο της εύρυθμης λειτουργίας των Ρώσων, αλλά και της ελληνικής ανεπάρκειας σε άμυνα και επίθεση. Ο Μπουρούσης προτιμούσε τα τρίποντα, οι περιφερειακοί έκαναν διαδοχικά λάθη, η αλληλοκάλυψη στην άμυνα έλειψε ακόμη μία φορά.

Τουλάχιστον ο Λιθουανός κόουτς βρήκε την ενέργεια που αναζητούσε από τις χρυσές εφεδρείες του. Καϊμακόγλου και Πρίντεζης ανέβασαν την πίεση στην άμυνα, έπαιξαν με θράσος στην επίθεση και ισορρόπησαν την κατάσταση. Στο 17' η εθνική μείωσε σε 22-24 και με γκολ φάουλ του Ζήση ισοφάρισε 30-30 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Τα καλά όμως διαρκούν λίγο. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς ειπώθηκε (αν ειπώθηκε) κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Όμως άλλη ομάδα βγήκε από τα αποδυτήρια. Νωθρή, χωρίς τσαγανό και διάθεση για μπάσκετ. Ούτε τα αμυντικά ριμπάουντ δεν διεκδικούσαν οι παίκτες του Καζλάουσκας! Οι Ρώσοι έστησαν πάρτι και η κατάσταση ξέφυγε επικίνδυνα. Έφτασε μέχρι τα όρια της κωμωδίας, όταν μετά το 37-36 (τρίποντο του Μπουρούση), το συγκρότημα του Μπλατ έτρεξε διαδοχικά σερί και προηγήθηκε 39-49 στο 28' και 43-63 στα πρώτα δευτερόλεπτα της τέταρτης περιόδου.

Το πόσο απλό ήταν όχι να αντισταθούμε αλλά να νικήσουμε τη Ρωσία αποδείχθηκε περίτρανα όταν στο φινάλε η άμυνα δεν άφησε τους παίκτες του Μπλατ να σκοράρουν με την ίδια συνέπεια. Με τον Σχορτσανίτη να μάχεται και τον Διαμαντίδη να σκοράρει σερί πόντους, η διαφορά ψαλιδίστηκε (58-66). Αυτό όμως ήταν το ζητούμενο; Μία αξιοπρεπή ήττα ή μια εμφάνιση αντάξια της ποιότητας της εθνικής που θα δημιουργούσε προσδοκίες για τη συνέχεια;

Τα δεκάλεπτα: 10-20. 30-30, 43-59, 69-73

Ελλάδα: Μπουρούσης 5(1), Ζήσης 11, Σπανούλης 8(2), Καλάθης 3, Πρίντεζης 4, Περπέρογλου 4, Τσαρτσαρής 3(5ρ), Διαμαντίδης 8(2), Καϊμακόγλου 7(1), Σχορτσανίτης 16(9ρ)
Ρωσία: Βοροντσέβιτς 10(2τρ, 5ρ), Κολέσνικοφ, Μπίκοφ 4(5ρ), Φριντζόν 8(2), Κάουν 8, Ζουκανένκο 6, Πονκρασόφ 4(6ασ), Μόνια 6, Κβοστόφ, Βορόνοφ 9(6ρ), Μοζγκόφ 18

πηγή : www.contra.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις