τα πρώτα 3D λάπτοπ!

Μπορεί οι ταινίες σε 3D να είναι ακόμα λίγες και να μην ενθουσιάζουν πάντα με τα γραφικά τους, στα βιντεογκέιμ όμως γίνεται πραγματικά χαμός και, σύμφωνα με ανθρώπους του χώρου, μέχρι το 2014 όλοι οι τίτλοι θα κυκλοφορούν με δυνατότητα 3D απεικόνισης. Οι εταιρείες Πληροφορικής στηρίζουν πολλά για την επιτυχία της νέας γενιάς φορητών υπολογιστών 3D στα νέα εξελιγμένα βιντεογκέιμ, που είναι πιο ρεαλιστικά και εντυπωσιακά ακόμα και από ταινίες όπως το «Αvatar».

Οι πρώτοι τίτλοι που προσφέρονται σε τρεις διαστάσεις είναι το «Super Stardust», το «Wipeout», το «Ρain» και σύντομα περιμένουμε το «Gran Τurismo 5» και το «ΜLΒ Τhe Show». Ουσιαστικά καλύπτεται όλη η γκάμα παιχνιδιών και, σύμφωνα με ανακοινώσεις της Sony, δεν θα αργήσουμε να δούμε σε τρεις διαστάσεις και τίτλους που υποστηρίζουν έλεγχο κίνησης.

Η τρισδιάστατη προβολή ταινιών και αθλητικών γεγονότων έχει συναρπάσει τους καταναλωτές και οι κατασκευαστές τρέχουν να προλάβουν τη νέα μόδα. Μετά τις τηλεοράσεις 3D, η σκυτάλη πέρασε στους φορητούς υπολογιστές, οι οποίοι με την ενσωμάτωση κατάλληλης οθόνης, τη χρήση ενός ΒluRay και τα απαραίτητα γυαλιά υπόσχονται προβολές υψηλής ποιότητας σε τρεις διαστάσεις, όπου και αν βρίσκεται κάποιος.

Τα πρώτα μοντέλα
Αυτήν τη στιγμή πάρα πολλοί κατασκευαστές έχουν ανακοινώσει την κυκλοφορία, μέσα στους επόμενους μήνες, φορητών υπολογιστών με δυνατότητα 3D απεικόνισης. Ανάμεσά τους η LG με το μοντέλο R590 3D (με οθόνη 15,6 ιντσών, κάρτα γραφικών GeForce GΤ 335Μ και λογισμικό ΤriDef για τη μετατροπή δισδιάστατων εικόνων σε 3D), η Αsus με το G51J 3D, η ΜSΙ και η Αcer με το Αspire 5738DG-6165. Μάλιστα, η LG ευελπιστεί ότι μπορεί να πετύχει την παραγωγή ακόμα και 14 εκατομμυρίων φορητών υπολογιστών με δυνατότητα προβολής 3D μέχρι το 2015. Ολα αυτά τα μοντέλα θα βρίσκονται στις αγορές της Ασίας στις αρχές του φθινοπώρου και λίγο αργότερα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Εκτός από το ότι οι υπολογιστές αυτοί αποδίδουν εξ ίσου καλά και σε συμβατική, δισδιάστατη εικόνα, έχουν και το πλεονέκτημα έναντι των 3D τηλεοράσεων ότι απευθύνονται ουσιαστικά σε έναν και μοναδικό τηλεθεατή, τον κάτοχο του υπολογιστή, ο οποίος βρίσκεται σε ιδανική θέση για να παρακολουθήσει το 3D περιεχόμενο. Γι΄ αυτόν τον λόγο η ποιότητα της εικόνας είναι πάντα υψηλής ποιότητας, σε αντίθεση με τις 3D τηλεοράσεις όπου πολλοί τηλεθεατές δεν βρίσκονται σε κατάλληλη γωνία θέασης για να έχουν βέλτιστα αποτελέσματα.

ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις