Ιός σε παιχνίδι του Facebook

Ένα παιχνίδι στο Facebook έγινε στόχος απατεώνων, σύμφωνα με εκατοντάδες χρήστες και την εταιρεία που το κατασκευάζει.

Ψεύτικες διαφημίσεις οι οποίες έχουν ιό εμφανίζονται τις τελευταίες μέρες σε όσους παίζουν το παιχνίδι Farm Town στο Facebook. Οι ειδικοί συστήνουν στους χρήστες να “σκανάρουν” τον υπολογιστή τους με αντιικό.


Η εταιρεία του παιχνιδιού, SlashKey, εξέδωσε ανακοίνωση την οποία παραδέχεται πως όντως το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται ψεύτικες διαφημίσεις οι οποίες ενημερώνουν τον παίκτη πως ο υπολογιστής του είναι μολυσμένος με ιό. Πολλοί παραπλανημένοι πάτησαν τον σύνδεσμο ο οποίος τους πρότεινε ένα δήθεν αντιικό και για την αγορά του ζητούνταν ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας.

Ειδικοί από την εταιρία αντιικών για υπολογιστές, Sophos, είπαν στην Telegraph πως πολλοί χρήστες του Farm Town έχουν κάνει αναφορές για προβλήματα ενώ αρκετοί έχουν “κολλήσει” ιό δίχως να το γνωρίζουν.

“Μολυσμένες διαφημίσεις εμφανίζονται σε τρίτα μέρη ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Δεν γίνεται όλοι οι παίκτες να καταλάβουν πως η διαφήμιση που βλέπουν είναι ιός και εύκολα μπορούν να πέσουν θύματα των χάκερς”, τόνισε ο ανώτερος σύμβουλος για την τεχνολογία στη Sophos, Graham Cluley.

Η εταιρία του παιχνιδιού έχει συμβουλεύσει τους παίκτες να την ενημερώσουν σε περίπτωση που δουν κάποια “ύποπτη” διαφήμιση ενώ θα απαγορεύσει προς το παρόν την ανάρτηση διαφημίσεων.

Επιπλέον, ο κ. Cluley υποστηρίζει πως το καλύτερο είναι αυτό το διάστημα να μην παίζουν οι χρήστες το συγκεκριμένο παιχνίδι και να ελέγξουν την προστασία του υπολογιστή τους.

Τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί αύξηση σε τέτοιου είδους επιθέσεις αφού οι χάκερς βλέπουν πως αυτός ο τρόπος “αλίευσης” των στοιχείων εξαπατά πολλούς χρήστες του διαδικτύου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις