Προβλήματα από την ηφαιστειακή σκόνη

Παραλύει ο αθλητισμός από την ηφαιστειακή σκόνη

Η ηφαιστειακή σκόνη που έχει οδηγήσει σε ακύρωση χιλιάδων πτήσεων ανά την Ευρώπη προκαλεί πλέον αξεπέραστα προβλήματα και στον αθλητισμό. Η περιπέτεια της Μπαρτσελόνα στην προσπάθεια της να φτάσει στο Μιλάνο για τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ενδεικτική, πάμπολλες όμως είναι και οι υπόλοιπες διοργανώσεις που επηρεάζονται

.

Αρχικά, η UEFA επικοινώνησε με τη Λίβερπουλ και τη Φούλαμ για να διερευνήσει την κατάσταση, καθώς ταξιδεύουν την Τετάρτη αντίστοιχα σε Μαδρίτη και Αμβούργο για τους ημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ρόι Χόντγκσον δήλωσε χαρακτηριστικά πως ελπίζει να ανοίξουν τα αεροδρόμια, αλλά πρόσθεσε ότι «η ιδανική περίπτωση θα ήταν να πετάξουμε για το Αμβούργο». Διαφορετικά, τι θα γίνει; Η UEFA προς το παρόν δεν ανησυχεί, τι να πει όμως και η πρωταθλήτρια Ευρώπης; «Πηγαίνοντας με λεωφορείο, δεν θα έχουμε την απαραίτητη ξεκούραση, υπάρχουν όμως πολλές ομάδες στη Σεγκούντα Ντιβιζιόν, οι οποίες πηγαίνουν οδικώς 17 και 18 ώρες για να παίξουν στο πρωτάθλημα», ανέφερε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, λίγο πριν επιβιβαστεί με τους παίκτες του στο λεωφορείο, αφού ο αγώνας με την Ίντερ έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Τρίτης.

Από την Αγγλία δεν πετά καμία πτήση μέχρι τουλάχιστον τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ενώ η British Airways μόλις ανακοίνωσε πως για όλη την ημέρα δεν διεξάγεται καμία πτήση. Να ήταν μόνον όμως το νησί που επλήγη!


Πτήσεις δεν γίνονται από και προς τις Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Πολωνία, Βουλγαρία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Σλοβακία, Σουηδία και Ελβετία. Αρκετά αεροδρόμια έχουν κλείσει στην Ιταλία, τη Νορβηγία και την Ιταλία, ενώ μόνο στη χώρα μας, τη Ρωσία, την Πορτογαλία, την Ουκρανία και την Τουρκία διεξάγονται κανονικά πτήσεις.

Ο Στιβ Μπένετ που είχε οριστεί για να διευθύνει το ντέρμπι του Μάντσεστερ δεν επέστρεψε, καθώς βρισκόταν στη Ρουμανία για να διδάξει σε νέους διαιτητές. Το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Μπέρμπιγχαμ την επόμενη εβδομάδα, πήγε πιο πίσω χρονικά, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλες τις αποστολές να εξετάσουν εναλλακτικά σχέδια ταξιδιού. Ο ημιτελικός του γυναικείου Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Ουμέα και τη Λιόν αναβλήθηκε, αλλά σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι αγώνες δρόμου.

Σχεδόν 600 άτομα δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν για τη Βοστώνη, όπου αύριο διεξάγεται ένας από τους γνωστότερους Μαραθωνίους του πλανήτη, ενώ αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Μαραθώνιος της Βιέννης, με τους υπευθύνους να σημειώνουν ότι ξεμένουν από αθλητές λόγω του προβλήματος με τη σκόνη! Οι Αλεχάντρο Βαλβέρδε, Κάρλος Σάστρε και ο Ολυμπιονίκης Μπράντλεϊ Γουίγκινς δεν μπόρεσαν να πάνε στο Μάαστριχτ για το γνωστό ολλανδικό ποδηλατικό αγώνα, ενώ ήδη οι Λανς Άρμστρονγκ και Φαμπιάν Κανσελάρα είχαν αποσυρθεί. Και στο ράγκμπι, οι Windes Vikings δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στη Γαλλία για να αντιμετωπίσουν τη Lezignan, ενώ τεράστιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και οι ομάδες της φόρμουλα 1 που θέλουν να επιστρέψουν στην Ευρώπη από την Κίνα όπου βρέθηκαν για το γκραν πρι της Σανγκάης.

Όμως δεν μπορούν...

πηγή :www.contra.gr







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις