ΟΙ ΠΑΓΟΙ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ

Perierga.gr - Το 1/3 των πάγων στα Ιμαλάια θα λιώσει μέχρι το 2100

Πάνω από το 1/3 του πάγου στα Ιμαλάια θα λιώσει μέχρι το 2100 εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη, υποστηρίζει μια νέα έρευνα.
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα προβλέπεται ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα λιώσει περίπου τα 2/3 των παγετώνων στην περιοχή μέχρι το 2100, επηρεάζοντας σημαντικά τη ζωή των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή.
Η ανησυχητική πρόβλεψη θα γίνει πραγματικότητα εάν οι παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα συνεχίσουν να κυμαίνονται σε αυτούς τους ρυθμούς. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι το ένα τρίτο των παγετώνων του όρους των Ιμαλαΐων θα εξαφανιστούν ακόμη και αν οι κυβερνήσεις υπερβούν τις προσδοκίες και μειώσουν δραματικά τις εκπομπές άνθρακα.
Οι απειλούμενοι παγετώνες αποτελούν πηγή ζωής για εκατομμύρια κατοίκους της περιοχής καθώς παρέχουν νερό για περίπου 1,65 δισεκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην Κίνα, το Πακιστάν και την Ινδία.
Το λιώσιμο των πάγων του όρους θα σημάνει παράλληλα την έλευση μεγάλων πλημμυρών. Η νέα έκθεση προβλέπει ότι η πλειονότητα των πλημμυρών θα συμβεί μεταξύ του 2050 και του 2060. Μετά από αυτό το σημείο, το πλεόνασμα νερού θα εξαντληθεί και οι ποταμοί στην περιοχή θα υποστούν μείωση της ροής τους.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να κάνουμε τους παγετώνες να σταματήσουν να λιώνουν για τα επόμενα 80 χρόνια. Ακόμα και αν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειωθούν σημαντικά τα επόμενα 50 χρόνια, ένα μεγάλο μέρος του πάγου θα εξαφανιστεί, αφήνοντας δισεκατομμύρια ανθρώπους σε μια παγκόσμια κλιματική κρίση.

 https://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις