ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για χρημα

Η οικονομία και ότι την αφορά στήθηκε και θεμελιώθηκε γύρω από το περιβόητο χρήμα.
Τι είναι χρήμα; είναι αγαθό με γενικά παραδεκτή τυπική ή ουσιαστική αξία, το οποίο χρησιμοποιείται ως μέσο συναλλαγών.
Η λέξη προέρχεται από το ρήμα χρώμαι – χρήομαι που σημαίνει χρησιμοποιώ, το χρήσιμο, ωφέλιμο αλλά και εύχρηστο πράγμα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι εκείνο το μέσο που απλά κάνει πιο εύρυθμη την ζωή μας.
Έλα που τελικά το χρήμα πήρε την μορφή μέσου επιβολής, ανταγωνισμού και αναγνωρισιμότητας και ο άνθρωπος πλέον έγινε δούλος της όλης κυκλικής ροής χρήματος και πήρε την κάτω βόλτα και μόνο αυτή.
Στο αγαπητό πράσινο χαρτονόμισμα αναφέρεται ξεκάθαρα “ στο θεό που εμπιστευόμαστε” ελληνιστί και “in god we trust” αγγλιστί. Το χρήμα και το πάθος που προκαλεί είναι το καλύτερο μέσο ελέγχου της μάζας και των αγορών ιδιαίτερα όταν πήρε την μορφή ηλεκτρονικής κάρτας. Το χρήμα πλέον αποκτά υπόσταση, δίνει στίγμα και αποτελεί μέσο χειραγώγησης δίνοντας στον άνθρωπο μονάδα μέτρησης.
Είναι το μέσο που συντελεί σε όλα τα άσχημα και βάναυσα γεγονότα έχουν καταγραφεί στην ιστορία. Ο άνθρωπος μέσω του χρήματος έχασε τον προορισμό του, τον πραγματικό του προορισμό, της ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας.

Το χρήμα βασιζόταν στον λεγόμενο κανόνα του χρυσού και για κάθε τραπεζογραμμάτιο που εκδιδόταν υπήρχε αντίκρισμα σε χρυσό. Κάποια στιγμή στην δεκαετία του 70′ ο Νίξον αναστέλλει το παραπάνω σύστημα ακυρώνει την μετατρεψιμότητα του δολαρίου σε χρυσό και δημιουργείται το πετροδόλαρο.
Η κατάργηση του κανόνα αυτού για τον υπόλοιπο κόσμο κάνει το χαρτί να έχει τυπωμένα σχέδια επάνω του, ενώ στην άλλη πλευρά του ατλαντικού αποκτά μονοπώλιο και θέτει ρήτρα δολαρίου σε ότι εξορίσετε στο κόσμο.
Το χρήμα παράλληλα δημιουργεί συστήματα εκ διαμέτρου αντίθετα μεταξύ τους με σκοπό να χειραγωγήσει τα πλήθη, να δημιουργήσει αντιθέσεις οικοδομώντας πάνω τους τις αντίστοιχες οικονομικές θεωρίες. Αν απλοποιήσεις την όλη θεωρία των δομών αυτών θα δεις ουσιαστικά ότι τα συστήματα έχουν σκοπό να σε ελέγχουν είτε ερχόμενα από αριστερά είτε ερχόμενα από δεξιά, το μόνο πράγμα που αλλάζει είναι η φορά που θα διεισδύσουν στην τσέπη σου αρχικά και στην ψυχή σου τελικά.
Κάποτε είχαμε τον κομμουνισμό και τον καπιταλισμό, σήμερα το έργο εξελίχθηκε, προσαρμόστηκε στις ανάγκες και κυνηγάμε με σφεντόνα τον οικουμενισμό και την παγκοσμιοποίηση. Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια εξέλιξη πραγμάτων και καταστάσεων που σκοπό έχουν τον πλήρη έλεγχο και υποδούλωση της ανθρώπινης υπόστασης.
Ποτέ δεν σου δόθηκαν όλα τα δεδομένα, ποτέ δεν σου διδάξαν όλη την ιστορία, πάντα σου απέκρυπταν και σου αποκρύπτουν δεδομένα γιατί απλά δεν επιθυμούν να φέρεις γνώση και να κάνεις χρήση του ΝΟΥ.
Για αυτό και η παπαγαλία έκανε ρεσάλτο στην διδασκαλία και η κριτική σκέψη πήγε περίπατο. Έγινες ουσιαστικά πηγή πλεονεξίας, χάνοντας ψυχική ισορροπία και την αίσθηση του μέτρου για λίγη σπατάλη, χλιδή, υποκρισία και φιληδονία.
Όλα είναι στο μυαλό σου, στο νου σου, στο γενετικό σου κώδικα, απλά πρέπει να σπάσεις τις αλυσίδες που σε κρατούν δέσμιο σε ένα κοινό τρόπο σκέψης και να δεις το φως της αληθείας. Είσαι στην χώρα του φωτός στα χρόνια που ο κόσμος περιβάλλεται από σκοτάδι, είσαι στο κέντρο της γης και αποτελείς τη γέφυρα που ενώνει τη δύση με την ανατολή.
Είσαι με οικονομικούς όρους ένα εμπορικό σήμα με ισχυρούς όρους και κανόνες που όλοι επιθυμούν να έχουν ή να ελέγχουν. Η γνώση είναι δύναμη έλεγε ο Φράνσις Μπέικον και εσύ νόμιζες πως η γνώση είναι η περίληψη της τελευταίας σελίδας του μυθιστορήματος. Όλα βρίσκονται εκεί έξω αρκεί να έχεις την θέληση να τα βρεις, να τα ακούσεις, να τα δεις.
Υ.Γ. 1 Η Ελβετία αυτός ο «παράδεισος» είναι θεμελιωμένος με τους όρους και κανόνες αυτού που εσύ δολοφόνησες, του Καποδίστρια.
Υ.Γ. 2 Ο πρώτος σου βασιλιάς ήταν Βαυαρός για δες στην Βαυαρία κατά το ΒΠΠ ποιοι είχαν έδρα.
Υ.Γ. 3 Οι δήθεν φίλοι μας μετά το 1821 φρόντισαν να δολοφονηθεί ο απελευθερωτής σου Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Λοιποί οπλαρχηγοί πεθάναν στην ψάθα …
Υ.Γ. 4 Οι δήθεν φίλοι μας και τα συμφέροντα τους δεν μας ήθελαν ισχυρούς δώθε και κείθε του Αιγαίου.
Υ.Γ. 5 Κατά το ΒΠΠ αντιστάθηκες και πρέπει να τιμωρηθείς.
Υ.Γ. 6 Έπρεπε να σου κόψουν την ιστορική συνέχεια από ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΝΕΌΤΕΡΗ γιατί έτσι θα ήταν εύκολο να σε μαρκαλέψουν. Σε τι γλώσσα μιλούσαν ρε κλεφτόπουλα από τότενες ;
Υ.Γ. 7 Έδωσα μια περιγραφή μπας και κάποιοι λάβουν την προτροπή για περισσότερο διάβασμα.
“Το χρήμα και πόλεις κυριεύει και διαστρέφει τις δίκαιες σκέψεις των ανθρώπων και στρέφει τους ανθρώπους σε παράνομες πράξεις” Σοφοκλής.

 https://katohika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις