Απίστευτες κατασκεύες

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τα ανθρώπινα όντα είναι ικανά να πετύχουν εκπληκτικά κατορθώματα.

Από ιατρικά θαύματα στην κατασκευή θαυμάτων, όπως τον πύργο του Άιφελ, έχουμε κάνει κάποια πολύ απίστευτα πράγματα. Και αν θέλετε να νιώσετε πραγματικά περήφανοι για το είδος σας, ας εξετάσουμε περαιτέρω αυτές τις φωτογραφίες.
Αυτές οι υπερ-δομές είναι τόσο επικών διαστάσεων που δεν μπορείς να το πιστέψεις σε ορισμένες περιπτώσεις. Και όταν συνειδητοποιείς τι πραγματικά έχει φτιάξει ο άνθρωπος δεν έχεις λόγια.

Δείτε τις φωτογραφίες :

1. Στην Κίνα ο ναός του Βούδα στέκεται πάνω από 420 πόδια ψηλά. Καλλιτέχνες έπρεπε να ξαναχτίσουν το λόφο που βρίσκεται σ εξαιτίας του τεραστίου μεγέθους του.

Θα πρέπει να πάτε πολύ κοντά για να εκτιμήσετε την επική κλίμακα αυτού του αγάλματος. ​

2. Χτίστηκε το 1586,είναι πάνω από 2.200 κιλά, το κανόνι τσάρος εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα κανόνια που χρησιμοποιήθηκαν ποτέ στη μάχη.

3. Η Jiaozhou γέφυρα είναι πάνω από 26 μίλια μακριά και πήρε 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

4. Το Burj Khalifa στο Ντουμπάι είναι η ψηλότερη ανθρώπινη κατασκευή στον κόσμο. Βρίσκεται στα 2722 πόδια.

5. Η Πλατφόρμα Bullwinkle Oil είναι πάνω από 1.300 πόδια. Χτίστηκε και αποστέλλετε προς τον Κόλπο του Μεξικού σε τμήματα.
img src="http://www.diaforetiko.gr/wp-content/uploads/2016/03/8-amazing-structures-664x436.jpg" height="262" width="400">
6. Το παρατηρητήριο Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο είναι πάνω από 1.000 πόδια σε διάμετρο και χτίστηκε για να εντοπίσει δυνητικά ξένα σήματα στο βαθύ διάστημα.

7. Το CAT 797b ζυγίζει πάνω από ένα εκατομμύριο pounds και έχει 4.000 ιπποδύναμη, ιδανικό για τις μεγαλύτερες θέσεις εργασίας εξόρυξης.

8. Αλλά αν νομίζετε ότι αυτά είναι τεράστια ελέγξτε το 3.900 πόδια Mirny Diamond. Το CAT μοιάζει με ένα κόκκο σκόνης σε σύγκριση.

9. Στο Everett υπάρχει ένα εργοστάσιο της Boeing όπου τα Αεροπλάνα κατασκευάζονται, κάθε συρόμενη πόρτα είναι στο μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.

10. Το Blue Marlin σκάφος μεταφοράς μπορεί να μεταφέρει έως και 75.000 τόνους.

11. Το ανθρωπογενείς Palm Island στο Ντουμπάι πήρε 3 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια άμμου για την κατασκευή του.

12. Το CERN Large Hadron Collider είναι 17 μίλια.

13. Το Bagger 288 είναι το μεγαλύτερο όχημα γη στη γη. Ζυγίζει 45.000 τόνους και έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην εξόρυξη άνθρακα στη Γερμανία.

14. Οι ακριβές εσωτερικές διαστάσεις του Airbus Beluga είναι μια βιομηχανία μυστική, αλλά δεδομένου ότι χτίστηκε για να μεταφέρει άλλα αεροπλάνα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι αρκετά μεγάλο.


ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις