5 ατάκες επιτυχίας

Για όσους δεν έβαλαν ακόμη στόχους, χαμένοι σε προγραμματισμούς, θέλω και πρέπει, έχουμε 5 ατάκες που μπορεί να βοηθήσουν τον πιεσμένο μας εγκέφαλο να πάρει πρωτοβουλίες και να θέσουν τα γρανάζια του μυαλού μας σε λειτουργία!
Καμιά φορά, ένα μικρό ερέθισμα, το άκουσμα μίας λέξης, το αντίκρυσμα μιας εικόνας, αποδεικνύονται γιγαντιαία και κομβικά για τη συνέχεια της ζωής μας...

Ο Swami Vivekananda δείχνει τον δρόμο για την επιτυχία:

Swami Vivekananda
Swami Vivekananda
“Πάρτε μια ιδέα. Καντε αυτήν την ιδέα ζωή σας. Σκεφτείτε την, ονειρευτείτε την, ζείστε με αυτή την ιδέα. Αφήστε τον εγκέφαλό σας, τους μύες σας, τα νεύρα, κάθε μέρος του σώματός σας, να είναι γεμάτο από αυτή την ιδέα και αφήστε κάθε άλλη ιδέα μόνη. Αυτός είναι ο τρόπος για την επιτυχία”.
Βασικός δάσκαλος της Ινδικής φιλοσοφίας, σπούδασε Δυτική λογική, φιλοσοφία και Ευρωπαϊκή Ιστορία. Μελέτησε τα έργα των Χιουμ, Καντ, Φίχτε, Χέγκελ, Σπινόζα, Σοπενχάουερ, και άλλων πολλών. Αρκετοί χαρακτήρισαν τον Vivekananda ως ένας ολοκληρωμένο καλλιτέχνη, ποιητή, δάσκαλο της γλώσσας και της ποίησης, ζωγράφο, τραγουδιστή.

Ο John Wooden ξέρει ότι από τα πάντα μπορεί να γίνει κάτι καλό:

John Wooden
John Wooden
“Τα πράγματα γίνονται καλύτερα για εκείνους που αξιοποιούν καλύτερα το πώς γίνονται τα πράγματα”.
Aυτή η φράση έχει αποδοθεί σε τουλάχιστον 3 άτομα. Στον Ρωμαίο ιστορικό Τίτο Λίβιο, στον προπονητή μπάσκετ John Wooden και στην τηλεοπτική προσωπικότητα Linkletter. Ο καθένας βέβαια είχε τον δικό του τρόπο ερμηνείας και απόδοσης αυτών των λέξεων.

Ο Thomas Jefferson έγραψε ιστορία με πράξεις:

Thomas Jefferson
Thomas Jefferson
“Θέλεις να ξέρεις ποιος είσαι; Μη ρωτάς. Δράσε. Οι πράξεις σε οριοθετούν και σε ορίζουν”.
Ήταν ο τρίτος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (1801-1809). Ορθολογιστής, ελληνομαθής και υπέρμαχος του διαχωρισμού κράτους - εκκλησίας. Ήταν θαυμαστής της Γαλλικής Επανάστασης, ενώ συνέταξε την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Ο Steve Jobs έχει να πει one more thing:

Steve Jobs
Steve Jobs
“Η καινοτομία είναι αυτή που ξεχωρίζει αυτόν που ηγείται από αυτόν που ακολουθεί”.
Έχει χαρακτηριστεί ως οραματιστής στον χώρο των υπολογιστών ενώ πολλοί λένε ότι “ήταν ο μέγας ευαγγελιστής της ψηφιακής εποχής”. Για τον εμβληματικό πρώην πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Apple και πρώην πρόεδρο της Pixar, δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

Η Maya Angelou δίνει τον ορισμό του επιτυχημένου ανθρώπου:

Maya Angelou
Maya Angelou
“Επιτυχία είναι να σου αρέσει ο εαυτός σου, να σου αρέσει αυτό που κάνεις, και να σου αρέσει ο τρόπος που το κάνεις”.
Μία από τις σημαντικότερες ποιήτριες αφροαμερικάνικης καταγωγής, η οποία ανέδειξε την εμπείρια του τι σημαίνει να είσαι αφροαμερικάνος στην Αμερική. Η ζωή της ήταν γεμάτη εμπειρίες. Από γκαρσόνα, πόρνη, ηθοποιός, τραγουδίστρια, παραγωγός και δημοσιογράφος η Maya Angelou έφτασε να “είναι μία από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας”. Μaya, όπως είναι και το όνομα της, ήταν το όνομα που τη φώναζε ο άδερφός της, ενώ το επίθετό της προέρχεται από τον σύζυγό της, ελληνικής καταγωγής, Tosh Angelou.

Καλό ξεκίνημα σε ό,τι και αν βάλαμε στόχο να υλοποιήσουμε αυτή τη χρονιά!

 http://www.pathfinder.gr

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις