10 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζατε για τον John Lennon

Η ζωή ενός από τους πιο σημαντικούς μουσικούς του 20ού αιώνα, του John Lennon συνεχίζει να βρίσκεται υπό «παρατήρηση» από τον Τύπο, ερευνητές και θαυμαστές, αρκετά χρόνια μετά τον θάνατό του. Παρακάτω παραθέτουμε τις 10 πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τη ζωή του που πιθανώς να μην γνωρίζετε.

Εκτός από τις συγκλονιστικές μουσικές στιγμές που μας χάρισε, πολλοί είναι αυτοί που ενδιαφέρονται και για την ίδια του τη ζωή. Αν και υπήρξε σημαντικός πρεσβευτής της ειρήνης στον κόσμο, της αγάπης και της ευτυχίας, ο Τύπος ασχολήθηκε πολύ μαζί του, άλλοτε θετικά κι άλλοτε αρνητικά. Ας δούμε 10 στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς του όπως τα παρουσίασε το Topyaps, που ίσως δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα.
10. Αγαπούσε τη Μονόπολη
Έπαιζε φανατικά Μονόπολη όταν είχε χρόνο. Έπαιζε συνήθως κατά τη διάρκεια των αεροπορικών του ταξιδιών ή στο ξενοδοχείο. Στην αγγλική Μονόπολη τρελαινόταν να χτίζει ή να αγοράζει σπίτια στο «Boardwalk» και το «Park Place». Είτε κέρδιζε είτε έχανε, αν είχε αγοράσει αυτά, θεωρούσε τον εαυτό του νικητή.
9. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια
Ο John Lennon γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και δεν γνώρισε ποτέ τον πραγματικό του πατέρα. Όταν ο πατέρας του Alfred Lennon επέστρεψε από τον πόλεμο, η γυναίκα του ήταν ήδη έγκυος με άλλο άντρα και ο Lennon μετά τη γέννησή του μεγάλωσε με την θεία της μητέρας του, Mimi Smith, που περιφρονούσε πάντα το ενδιαφέρον του για τη μουσική. Όταν έγινε 17 χρονών και πήγαινε να επισκεφθεί τη μητέρα του, εκείνη σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα κι έτσι, δεν κατάφερε ποτέ να αποκαταστήσει τις σχέσεις του μαζί της, ούτε και να μάθει περισσότερα για τον πατέρα του.
8. Δεν υπήρξε υπόδειγμα πατέρα
Ο μεγαλύτερος γιος του John Lennon, Julian ήταν ένα ανεπιθύμητο παιδί για τον Lennon. Τα προβλήματα μεταξύ τους ξεκίνησαν, όταν ο Julian συνειδητοποίησε ότι αυτός υπήρξε η αιτία για τον πρόωρο γάμο του Lennon με την πρώτη του γυναίκα, τη Cynthia. Στη συνέχεια, ο Lennon εγκατέλειψε τη γυναίκα του και τον γιο του για να ζήσει με τη Yoko Ono, τη δεύτερη γυναίκα του. Όταν αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις τους, συνήθιζε να μαλώνει συχνά τον Julian κι έτσι δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει καλές σχέσεις μαζί του. 7. Ήταν θαυμαστής του Bing Crosby
Ο John Lennon λάτρευε το τραγούδι «Please» του Bing Crosby και για την ακρίβεια, το τραγούδι των Beatles «Please please me» ήταν εμπνευσμένο από αυτό το κομμάτι του Crosby. Το 1978, η Yoko Ono χάρισε στον Lennon μια αντίκα Bubbletop και σύμφωνα με τον Τύπο, τη  γέμισε με όσους περισσότερους δίσκους του Bing Crosby μπορούσε.
6. Ήταν ο μόνος από τα «Σκαθάρια» που δεν παρακολούθησε solo του McCartney
Από τους 4 Beatles, o Ringo Starr και o George Harrison παρακολούθησαν τις solo συναυλίες των υπόλοιπων μελών του γκρουπ, αλλά ο Lennon δεν παρακολούθησε ποτέ συναυλία του Paul McCartney, του μεγαλύτερου «ανταγωνιστή» του από τα «Σκαθάρια», εξίσου αγαπητό όσο και ο Lennon. Σύμφωνα με τον Τύπο, τον είδε μόνο στη συναυλία του για το άλμπουμ του «Venus and Mars» στη Νέα Ορλεάνη.
5. Ο Lennon ήταν ο πρώτος από τους Beatles που έδωσε solo συναυλία
Αν και ο Paul McCartney ήταν ο πρώτος από τους Beatles που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το συγκρότημα, ο Lennon ήταν εκείνος που έδωσε την πρώτη solo συναυλία μετά τη διάλυση των Beatles. Ήταν τον Δεκέμβριο του 1968 όταν εμφανίστηκε μόνος τους μαζί με τους Rolling Stones και στη συνέχεια, ακολούθησε μια ακόμα συναυλία του τον Σεπτέμβριο του επόμενου χρόνου στο Τορόντο.
4. Η τοποθεσία αποτέφρωσής του παραμένει άγνωστη
Η τοποθεσία που έγινε η αποτέφρωση του John Lennon παραμένει ένα μυστήριο. Κάποιοι λένε ότι τα λείψανά του βρίσκονται στην κατοχή της Yoko Ono. Άλλοι υποστηρίζουν ότι η τέφρα του διασκορπίστηκε στο μνημείο Strawberry Fields της Νέας Υόρκης.  Όπως κι αν έχει ούτε η Yoko Ono, ούτε και ο Paul McCartney –οι δύο κοντινότεροι άνθρωποί του- δεν ήθελα να συζητούν για τη δολοφονία του Lennon. 3. Έκανε συλλογή με αναμνηστικά των Beatles
Όταν οι προτάσεις για συναυλίες έπεφταν βροχή, ο Lennon έστελνε συνεργάτες τους εκεί για να μαζεύουν αναμνηστικά. Ανάμεσα στα πιο γνωστά αναμνηστικά που είχε, ήταν μια φωτογραφία των Beatles από το Αμβούργο. Επίσης, φύλαγε και τις μινιατούρες των Beatles που τους είχε χαρίσει ο Elton John.
2. O John Lennon διέλυσε τους Beatles
Αντίθετα με τις θεωρίες που λένε ότι οι Beatles διαλύθηκαν αυθόρμητα ή επειδή ο McCartney αποφάσισε να φύγει, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο John Lennon ήταν εκείνος που διέλυσε την μπάντα. Ο Lennon, που ήθελε από νωρίς να ακολουθήσει τους προσωπικούς του στόχους, είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του ήδη από τη δεκαετία του ‘60. Αυτό κρατήθηκε μυστικό για λίγο καιρό, μιας και κάτι τέτοιο θα διέλυε την μπάντα.
1. Ασκούσε βία
Ο Lennon που υπήρξε πρεσβευτής της ειρήνης και της αγάπης, λέγεται ότι χειροδικούσε επάνω στις συζύγους τους. Η Cynthia και η Yoko Ono λέγεται ότι υπήρξαν θύματα κακοποίησης κάποια στιγμή στη σχέση τους με τον Lennon. Πιστεύεται ότι είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και συχνά έχανε τον έλεγχο.

 http://www.clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις