8 καθημερινοί τρόποι για να γυμναστείτε


Όλοι επιθυμούμε ένα υγιές και δυνατό σώμα, με τις ανάλογες…γραμμώσεις φυσικά. Και κάπως έτσι τρέχουμε να γραφτούμε (κατά τον Ιανουάριο συνήθως) στα γυμναστήρια, υποσχόμενοι στον εαυτό μας, ότι αυτή τη φορά θα παραμείνουμε πιστοί στο στόχο μας. Τέλη Μαρτίου πλέον και ...σηκώστε χέρι όσοι το έχετε τηρήσει.

Όπα…
Από το ταγκό μέχρι τους παραδοσιακούς, ο χορός είναι ιδανική άσκηση για σωματική και πνευματική υγεία. Διασκεδαστικός αλλά ταυτόχρονα απαιτητικός ο χορός, σε όλα τα είδη του, βελτιώνει τη στάση σώματος, προσφέρει ευλυγισία και αρμονική κίνηση, μυϊκή δύναμη και χάρη. Παράλληλα, αυξάνει την ενέργεια, μειώνει το στρες και …γυμνάζει ανέξοδα.
Σπιτικές αγγαρείες, τώρα
Η γνωστή ατάκα «Ωχ, ποιος καθαρίζει τώρα» ίσως πρέπει να αλλάξει σε «Τι ωραία, έχω καθαριότητα». Ο λόγος απλός: οι βαρετές αγγαρείες του σπιτιού είναι η πιο ανέξοδη γυμναστική. Όσο πιο σκληρές οι δουλειές, τόσο πιο πολλές θερμίδες.
Για παράδειγμα, τα …βρώμικα πιάτα (για 15 λεπτά) σας βοηθούν να κάψετε περισσότερες από 50 θερμίδες. Το σιδέρωμα για τον ίδιο χρόνο σας απαλλάσσει από 22 θερμίδες, ενώ το ξεσκόνισμα από 49 θερμίδες. Εάν βέβαια, βάλετε και ηλεκτρική σκούπα, τότε πείτε…αντίο σε περισσότερες από 30 θερμίδες.
Μμμμμ, μύρισε άνοιξη
Η κηπουρική είναι επίσης ένας ιδανικός τρόπος για να ασκηθείτε, ανέξοδα και παράλληλα να διαμορφώσετε το χώρο σας. Αγχολυτική και ιδανική για τον καθένα, η κηπουρική ασκεί όλες τις βασικές μυϊκές ομάδες: πόδια, γλουτούς, χέρια, ώμους, αυχένα, πλάτη και την (πολύ δύσκολη) κοιλιά.
Με την κηπουρική, ενισχύετε την ευλυγισία σας ενώ οι ειδικοί θεωρούν, ότι είναι εξαιρετικός τρόπος άσκησης για γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, που πάσχουν από οστεοπόρωση, καθώς μία τέτοιου είδους φυσική δραστηριότητα βελτιώνει σημαντικά την υγεία των οστών.
Αναμνήσεις από τα παλιά
Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν από τα σχολικά (ακόμα) χρόνια να το προσπαθήσουν, αλλά το παλιό αγαπημένο «σκοινάκι» είναι εγγύηση στην απώλεια βάρους και τη μυϊκή ενδυνάμωση. Καλοσχηματισμένα πόδια, κοιλιακοί και ώμοι είναι μερικές μόνο από τις ωφέλειες, που θα αποκομίσετε. Μόλις 45 λεπτά από αυτήν την ανέξοδη και ξεχωριστή άσκηση θα σας απαλλάξουν από 450 θερμίδες.
Σκαλί- σκαλί
Πρόσφατες βρετανικές έρευνες έδειξαν, ότι το 31% των ενηλίκων αισθάνονται δύσπνοια και λαχανιάζουν, όταν ανεβαίνουν σκάλες ή τρέχουν για να προλάβουν το λεωφορείο.
Ωστόσο, καταργώντας το ασανσέρ είναι μία πολύ καλή προπόνηση για την καρδιά και τα πόδια, ενώ παράλληλα ο οργανισμός επωφελείται και από την απώλεια κιλών. Επιχειρήστε να χρησιμοποιείτε μόνο τα σκαλιά και μειώστε τον κίνδυνο της παχυσαρκίας, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, των καρδιακών παθήσεων και των εγκεφαλικών επεισοδίων, δωρεάν.
Πάμε βόλτα;
Το περπάτημα, με όποιον ρυθμό επιθυμείτε να το κάνετε, τζόκινγκ, βάδην ή απλά αργά πηγαίνοντας έναν περίπατο, είναι μία εξαιρετική και ολότελα ανέξοδη άσκηση. Άριστη καρδιοαγγειακή «προπόνηση», που δε χρειάζεται κανέναν απολύτως εξοπλισμό, το περπάτημα σας προσφέρει ευεξία, ευχαρίστηση και λιγότερα κιλά.
Εναλλακτικά, μπορείτε να αυξήσετε τον ρυθμό τρέχοντας και καίγοντας ακόμη περισσότερες θερμίδες. Προσοχή όμως, προμηθευτείτε πρώτα τα απαραίτητα αθλητικά παπούτσια. Μία ακόμα επιλογή, ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα πόδια τους, είναι το ποδήλατο.
Θάλασσα, θάλασσα
Εάν αντέχετε το κρύο και θέλετε να είστε προετοιμασμένοι για το καλοκαίρι, που έρχεται, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το κολύμπι. Είτε στη θάλασσα για τους πιο τολμηρούς είτε στην πιο κοντινή σας πισίνα (με κάποιο οικονομικό αντίτιμο φυσικά), το κολύμπι είναι ιδανικό για να γυμνάσετε το σύνολο των μυϊκών σας ομάδων, τους πνεύμονες και την καρδιά σας. Μόλις 30 λεπτά κολύμβησης μπορούν να σας απαλλάξουν από 200 με 300 θερμίδες.
Νυχτερινές...αποδράσεις
Το σεξ θεωρείται από τους ειδικούς ένας εξαιρετικός τρόπος άσκησης. Μισή ώρα αρκεί για να καταναλώσετε 85 θερμίδες, ανάλογα βέβαια με την προσπάθεια που κάνετε. Μάλιστα οι ειδικοί, ισχυρίζονται, ότι όσο περισσότερο σεξ κάνετε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε, γυμνάζοντας παράλληλα το σύνολο των μυών σας.
Βέβαια, το σεξ έχει και θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς ανακουφίζει από το στρες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την αυτοεκτίμηση, ενώ έρευνες αναφέρουν, ότι μπορεί ακόμη να βοηθήσει και στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις