12 τρόποι να μειώσεις τα έξοδα

Οι περιττές σπατάλες αποτελούν πλέον παρελθόν, γι' αυτό ήρθε η ώρα να μειώσουμε τα καθημερινά μας έξοδα. Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές και ΙΣΩΣ (???) καταφέρετε να βγάλετε επιτέλους το μήνα!



1. Χρησιμοποίησε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αν δεν το κάνεις ήδη, ήρθε η στιγμή να μπεις στο αστικό λεωφορείο ή το μετρό. Φρόντισε να βγάλεις μηνιαία κάρτα αν μετακινήστε καθημερινά.

2.
Πούλησε το αυτοκίνητο. Αν έχετε πάνω από ένα στην οικογένεια και δεν το χρειάζεστε καλύτερα να το πουλήσεις. Αν πάλι δε θέλεις, μπορείς να παραδώσεις πινακίδες και σίγουρα θα γλιτώσεις πολλά χρήματα ετησίως (ασφάλεια, τέλη, service, φθορές).

3.
Πούλησε άχρηστα αντικείμενα. Ότι δε χρειάζεσαι καλύτερα να το ξεφορτωθείς και θα σου μείνει και όφελος. Εύκολος τρόπος για να πουλήσεις οτιδήποτε είναι το internet.

4.
Χρησιμοποίησε εκπτωτικά κουπόνια. Πλέον πολλά σουπερμάρκετ λειτουργούν με κουπόνια , όπως και άλλα καταστήματα. Ενημερώσου γι' αυτά και προσπάθησε να τα εκμεταλλευτείς.

5.
Πλήρωνε πάντα με μετρητά. Όταν πληρώνουμε με πιστωτική, πάντα ξοδεύουμε περισσότερα γι' αυτό απέφυγέ το.

6.
Κάνε λίστα. Όταν βγαίνεις για ψώνια, κάνε μία λίστα με αυτά που χρειάζεσαι και φρόντισε να μην ξεφύγεις.

7.
Πάρε τον καφέ σου από το σπίτι. Αν δεν μπορείς να φτιάχνεις καφέ στη δουλειά, τουλάχιστον μπορείς να τον ετοιμάζεις στο σπίτι σε ένα θερμός και να έχεις ζεστό καφέ όλη μέρα. Κάνε το ίδιο και για το φαγητό σου και απέφυγε να αγοράζεις απ' έξω.

8.
Πλύνε μόνος σου το αυτοκίνητο. Είναι προτιμότερο να το πλένεις μόνος σου από το να δίνεις 15 € κάθε φορά.

9.
Πήγαινε αργά στη λαϊκή. Συνήθως το μεσημέρι οι τιμές πέφτουν, καλύτερα λοιπόν να ψωνίζεις εκείνη την ώρα.

10.
Προτίμησε το τρέξιμο ή το ποδήλατο αντί για το γυμναστήριο ή ακόμη χειρότερα μια βόλτα στα μαγαζιά και φαγητό.

11.
Έλεγξε τις τιμές και τις αποδείξεις. Κάνε μία έρευνα, πριν αγοράσεις κάτι, πρόσεξε τις τιμές στο σουπερμάρκετ και κοίταζε πάντα τις αποδείξεις μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος.

12.
Ψάξε τα πακέτα κινητής τηλεφωνίας. Το κινητό τηλέφωνο είναι πλέον αρκετά φθηνό αρκεί να ψάξεις τις προσφορές ανάλογα με τις ανάγκες σου.

thebest.gr/news/index/viewStory/150407

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις