ΠΕΘΑΝΕ Ο RΟΝΝΙΕ JΑΜΕS DΙΟ

Η φωνή του σφράγισε το heavy metal και η προσωπικότητά του έκανε εκατοµµύρια φαν σε όλο τον κόσµο να αγαπήσουν το είδος.

ronnie-james-dio

Ο κόσµος του ροκ αποχαιρετά τον Ronnie James Dio, που έχασε σε ηλικία 67 ετών τη µάχη µε τον καρκίνο.

Το «αντίο» τους στέλνουν οι θαυµαστές µέσα από τα σάιτ µε µηνύµατα στα οποία προσθέτουν τα συλλυπητήριά τους πολλοί καλλιτέχνες. «Εκτός από σπουδαία φωνή, ήταν ένας πραγµατικός τζέντλεµαν που έδειχνε την αγάπη και τη φιλία του σε όλους γύρω. Θα µας λείψει» δήλωσαν οι Κiss , ενώ o Slash σηµείωνε πως η µουσική του «θα ζήσει στην αιωνιότητα».

Πριν από λίγο καιρό ο Dio είχε ακυρώσει τις εµφανίσεις των Ηeaven and Ηell εξαιτίας της αρρώστιας για την οποία µίλησε ανοιχτά πρώτη φορά στα Revolver Golden Gods Αwards στο Λος Αντζελες τον περασµένο Απρίλιο.

Ηταν ο άνθρωπος που, όπως χαρακτηριστικά έχουν πει, είχε «τρεις καριέρες» ενώ το έργο του κρίνεται σπουδαίο ακόµη και αν είχε µόνο τη µία. Τραγουδιστής των Βlack Sabbath, των Rainbow, των Ηeaven & Ηell και του σχήµατος µε το όνοµά του, ξεκίνησε την καριέρα του στη µουσική από πολύ νεαρή ηλικία, µαθητής ακόµη στο σχολείο. Γεννήθηκε ως Ρόναλντ Τζέιµς Πανταβόνα το 1960 στο Νιου Χάµσαϊρ, βρέθηκε µε το γκρουπ των Εlectric Εlves (των Εlf αργότερα) και στη συνέχεια µε τους Rainbow από τους οποίους έφυγε το 1979 για να πάει στους Βlack Sabbath στη θέση του Οζι Οζµπορν, µε τους οποίους έβγαλε τρία άλµπουµ. Το 1982 άφησε τους Sabbath για να τους συναντήσει πάλι για λίγο µία δεκαετία αργότερα.

Σε αυτόν αποδίδεται και η… γροθιά µε τα κερατάκια, ο κλασικός heavy metal χαιρετισµός. Οι πολλοί έλληνες θαυµαστές επίσης εκφράζουν τη λύπη τους, σηµειώνοντας επίσης πως «ήταν εξαιρετικά απλός και περνούσε πολλές ώρες µε τους φαν. “Χωρίς αυτούς δεν υπάρχουµε”» έλεγε.

Με ένα σηµείωµά της στο σάιτ του Dio, η χήρα του Γουέντι απευθύνθηκε στους θαυµαστές: «Σήµερα ράγισε η καρδιά µου. Πολλοί, πάρα πολλοί φίλοι και άνθρωποι της οικογένειας µπόρεσαν από κοντά να τον αποχαιρετήσουν πριν να φύγει πολύ ήρεµα από τη ζωή. Ο Ρόνι ήξερε πόσο πολλή αγάπη είχε από όλους εσάς». Τραγούδια που γράφτηκαν στο DΝΑ του ροκ, όπως το «Τhe Last Ιn Line και Ηoly Diver», µένουν για πάντα µαζί µε τον θρύλο που αφήνει πίσω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις