Η Ίντερ πρωταθλήτρια Ευρώπης

Ο Αργεντινός έκλεψε τη δόξα από τον Μουρίνιο, "σκότωσε" την Μπάγερν με δύο εκπληκτικά γκολ και οδήγησε την Ίντερ στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο τελικός είχε έναν πρωταγωνιστή και αυτός ήταν ο Ντιέγκο Μιλίτο. Ο Αργεντινός έκανε ότι ήθελε την άμυνα της Μπάγερν, σκόραρε δύο φορές και οδήγησε την Ίντερ στην κορυφή της Ευρώπης. Οι νερατζούρι έδωσαν χώρο στους Βαυαρούς και αυτοί έπεσαν στην παγίδα. Σνάιντερ και Ζανέτι οργάνωσαν εξαιρετικά τις αντεπιθέσεις της ομάδας τους και ο Μιλίτο έκανε απλά αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Πανάξια πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ίντερ που επέστρεψε στο θρόνο μετά από 45 ολόκληρα χρόνια. Ο Μουρίνιο πήρε το δεύτερο Τσάμπιονς Λιγκ της καριέρας του και πιθανότατα αποχαιρετά το Μιλάνο απόλυτα επιτυχημένος.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μπάγερν είχε την κατοχή της μπάλας, πίεσε στη μεσαία γραμμή και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αυτό όμως δεν τις έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού η Ίντερ αμυνόταν σωστά κοντά στην περιοχή της και κατάφερνε να απομακρύνει τους κινδύνους.

Σαν να μην έφτανε αυτό στους Βαυαρούς ήρθε και το τέρμα του Μιλίτο στο 35' να αλλάξει για τα καλά τις ισορροπίες. Ο Αργεντινός απέδειξε την εξαιρετική του φόρμα, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Σνάιντερ και άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό πλασέ

Στο δεύτερο μέρος η Μπάγερν προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα. Μπήκε δυνατά έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Μίλερ στα πρώτα δευτερόλεπτα του ημιχρόνου αλλά αναγκάστηκε να ανοιχτεί και αυτό δεν το συγχώρεσε ο μεγάλος ποδοσφαιριστής που λέγεται Ντιέγκο Μιλίτο.
Ο Αργεντινός στο 71' βρέθηκε απέναντι από τον Φαν Μπούιτεν τον πέρασε σαν να μην υπήρχε και πλάσαρε ιδανικά τον Μπουτ δίνοντας πρόωρο τέλος στον τελικό.

Μπάγερν: Μπουτ, Λαμ, Φαν Μποίτεν, Ντεμικέλις, Μπαντστούμπερ, Χαμίτ Άλντιτοπ (63' Κλόζε), Σβάινστάινγκερ, Ρόμπεν, Όλιτς (73' Γκόμες), Φαν Μπόμελ, Μίλερ.

Ίντερ
: Ζούλιο Σέζαρ, Ζανέτι, Λούσιο, Σάμουελ, Μαικόν, Σνάιντερ, Καμπιάσο, Κίβου (69' Στάνκοβιτς), Μιλίτο (90' Ματεράτσι), Ετό, Πάντεφ (79' Μουντάρι).

Τα δύο γκόλ.





πηγή : www.newsit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις