ΠΕΡΙ ΜΑΣΚΑΣ



Ευρωπαϊκή Επιτροπή 🇪🇺 on Twitter: "Αξιόπιστη πληροφόρηση: Ναι ...
Ο ιοί μετρούνται με το nanometer (nm).

To 1 nm (nanometer) είναι 1/1.000.000.000 του μέτρου, δηλαδή 1 δισεκατομμύριο φορές μικρότερο από ένα μέτρο.
Τα βακτηρίδια μετρούνται με το micrometer (μm)

To 1 μm (micrometer) είναι 1/1.000.000 δηλαδή 1 εκατομμύριο φορές μικρότερο από ένα μέτρο.


Δηλαδή οι ιοί είναι 1000 φορές μικρότεροι από ένα βακτήριο. Άρα χιλιάδες ιοί χωρούν μέσα σε ένα βακτήριο (τα βακτήρια έχουν ιούς και λέγονται «φάγοι»)
 

Το μέγεθος του κορωνοϊού είναι 125 n.m δηλαδή 125/1.000.000.000 ή ίσο με το 0,000.000.125 του μέτρου! 

Ένα βακτηρίδιο είναι από 0,5-5 μm δηλαδή 0,5-5/1.000.000 = 0, 000.005 – 0,000.050 του μέτρου.
Οι ιοί περιγράφονται στην μικροβιολογία ως άκρως διηθητά μόρια σε κοινά εργαστηριακά φίλτρα. 


Αυτό σημαίνει ότι για να ξεχωρίσεις τους ιούς από πχ τα βακτηρίδια σε ένα δείγμα μικτό χρησιμοποιείς φίλτρα που κρατούν μόρια της τάξης βακτηριδίων και έτσι ότι μόρια πάρεις στο υποκείμενο υγρό υπόστρωμα που πέρασε μέσα από το φίλτρο είναι μόρια ιού. 

Τα μόρια αυτά μπορείς να τα παρατηρήσεις μόνο με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο που μεγεθύνει εκατοντάδες χιλιάδες φορές ή με έμμεσες μεθόδους, όπως οι κυτταροκαλλιέργειες ή τεστ, όπως αυτά ανίχνευσης του κορωνοϊού.
 

Άρα, όποια κοινή μάσκα και να χρησιμοποιηθεί δεν προστατεύει από τον ιό.
Αυτό που κάνει η μάσκα είναι να κρατάει τα μόρια του σιέλου που έχουν νεκρά κύτταρα με τον ιό, αν το άτομο είναι μολυσμένο.
Όμως στο ίδιο αεροζόλ σιέλου υπάρχουν και εκατομμύρια ελεύθερων ιικών μορίων, λόγω της καταστροφής των κυττάρων που τους φυλοξενούν.
Επομένως πολλά εκατομμύρια ιού περνούν τη μάσκα, ούτως ή άλλως από και προς.

Για αυτό δεν είναι γνωστό πόση πραγματική προστασία προσφέρουν οι μάσκες κυρίως, όταν ο χρήστης δεν είναι εξοικειωμένος με τη σωστή χρήση της.
Οι μάσκες προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από βακτήρια, παρά ιούς.
Αν ο χρήστης της μάσκας παραμελεί λόγω του αισθήματος ασφάλειας άλλες σημαντικές ενέργειές (τα χέρια είναι σημαντικά στην μετάδοση, αλλά τα γάντια καταστροφή λόγω πάλι εσφαλμένου αισθήματος ασφάλειας), τότε γίνεται επικίνδυνος για προφύλαξη δική του και των γύρων του.

Γιατί προτείνουν τη μάσκα;
Για να νομίζουμε ότι μας προφυλάσσουν (πατρονάρισμα και ψυχολογική καταπίεση), αλλά και ελπίζοντας ότι θα υπάρχει μια κάποια έστω και μικρή προστασία, ώστε να επανακινήσουν την οικονομία. 

Αφού έκαναν τον άνθρωπο μικροβιοφοβικό, τώρα επιχειρούν να τον κάνουν και κοινωνιοφοβικό! 

Να χαιρόμαστε τους παγκόσμιους επιστήμονες! 

Ακριβώς γιατί τα γνωρίζουν αυτά έβαλαν τα τσουχτερά πρόστιμα σε εποχές οικονομικής δυσχέρειας, εξαναγκάζοντας και όσους επιστήμονες θα αδιαφορούσαν στα μέτρα τους, να υπακούσουν τις επιταγές τους. 


Αυτό και αν είναι απάτη και αλητεία! 

Αυτά τα ξέρουν γι΄ αυτό κυβερνητικοί υπάλληλοι θεάθηκαν χωρίς μάσκες σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως και ο κ. Πρωθυπουργός που «τίμησε» την κα Πρωτοψάλτη.
 

Scorpion 

 https://attikanea.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις