White Collar

Η ελληνική ταινία μικρού μήκους, White Collar,  ταξίδεψε σε είκοσι χώρες ανά τον κόσμο και σε σχεδόν πενήντα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ, αποσπώντας και δύο βραβεία.
Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται σε ένα παράλληλο, όχι όμως τόσο μακρινό σύμπαν, στο οποίο οι πολίτες της χώρας είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για μία θέση εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, έχει θεσπιστεί ένας νέος τρόπος διεξαγωγής συνεντεύξεων εργασίας, κατά τον οποίο οι τελικοί υποψήφιοι απαντούν σε ερωτήσεις γύρω από τη θέση που διεκδικούν και όποιος απαντάει λάθος, παίζει ένα ιδιόμορφο τύπο ρώσικης ρουλέτας. Έτσι, ο τελικός επιζών παίρνει και τη θέση εργασίας.
Η ταινία συμμετείχε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, με σημαντικότερη την προβολή της στο Comic-Con International, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ παγκοσμίως, που διοργανώνεται στο San Diego των ΗΠΑ! Επίσης, η ταινία απέσπασε το δεύτερο βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πρεμιέρας της στο Sand Dune International Short Film Festival της Ινδίας, ενώ πρόσφατα πήρε ειδική διάκριση για το σενάριο της στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Λάρισας – Artfools.



Τη σκηνοθεσία του White Collar υπογράφει η Ναταλία Λαμπροπούλου και το σενάριο ο Σωτήρης Πετρίδης, ενώ πρωταγωνιστούν οι Αναστάσης Ροϊλός, Κυριάκος Δανιηλίδης, Ιωάννα Λαμνή και Τάσος Μπαρνιάς. Την παραγωγή της ταινίας ανέλαβαν οι Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου και Σωτήρης Πετρίδης, ενώ άλλοι βασικοί συντελεστές είναι οι οι Θανάσης Κωνσταντόπουλος (Διεύθυνση Φωτογραφίας), Τάνια Ναναυράκη (Μοντάζ), Κατερίνα Κολλιοπούλου (Σκηνογραφία/Ενδυματολογία), Γιάννης Λιόλιος (Ειδικά Εφέ), Αποστόλης Μπαρουξής (Ηχοληψία), Αναστάσης Πετρέλης (Sound Design), Δέσποινα Τριανταφυλλίδου (Associate Producer) και Σοφία Βουλαλά (Μακιγιάζ), ενώ τη μουσική υπογράφει ο Θοδωρής Παπαδημητρίου.
_______________________
   Πηγή: parallaximag.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις