Σκάκι η ζωή


Ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε αγώνα σκακιού; Αναγνωρίζεις τον πεσσό (πιόνι στο σκάκι) που σ’ αντιπροσωπεύει; Αν όχι, μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι και εσύ λαμβάνεις μέρος σ’ αυτό.
Ναι, όπως τ’ακούς. Παιχνίδι και συγκεκριμένα σκάκι. Εσύ είσαι ένας πεσσός που ανάλογα με τις καταστάσεις αλλάζεις μορφή. Ας το πάρουμε από την αρχή.
Αρχικά είσαι ένα “πιόνι“, βιάζεσαι να πας μπροστά και όταν οι δυνάμεις σου σταθούν ικάνες να αντιμετωπίσουν σκληρές καταστάσεις, μεταμορφώνεσαι σε “βασίλισσα”.

Άλλες μέρες είσαι “άλογο“, κάνεις μετρημένες κινήσεις, αναλαμβάνεις καθήκοντα, λύνεις προβλήματα. Άλλοτε είσαι “πύργος“, βρίσκεσαι πάντα σε ετοιμότητα, προχωράς με το κεφάλι ψηλά και δεν σε πτοεί κανείς.
Υπάρχουν φορές που λαμβάνεις το ρόλο του “αξιωματικού“, κινείσαι και προστατεύεις ταυτόχρονα. Είσαι πολύτιμος για κάποιους που βρίσκονται δίπλα σου, αφού βρίσκονται υπό την προστασία σου.
Τις περισσότερες φορές είσαι κάτι παραπάνω από πιόνι, άλογο, πύργο. Είσαι “βασίλισσα“. Είσαι μία, αλλά οι ευθύνες σου πολλές. Ευαισθητοποιείσαι για όλα όσα διαδραματίζονται γύρω σου αλλά ο λόγος της ύπαρξης σου είναι ο “βασιλιάς“.
Αν σ’ αντιπροσωπεύει λοιπόν ο πεσσός του βασιλιά να ξέρεις πως είσαι σαν το Α του αλφαβήτου. Έχεις υπό έλεγχο ένα βασίλειο και διοικείς μεθοδικά. Επειδή σκοπός σου είναι πάντα η πρωτιά, ξεχνάς να νοιάζεσαι για το τι έχεις δίπλα σου. Φυσικά, αυτοί που αξίζουν πραγματικά, είναι εκεί και στο υπενθυμίζουν.
Τι πιστεύεις; Είσαι πράγματι σε αγώνα σκακιού; Στην παρούσα φάση, ποιον πεσσό αντιπροσωπεύεις;
_______________________
   Πηγή: studentlife.com.cy

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις