Ενθύμια της πανκ μουσικής στην πυρά

Αναμνηστικά κι ενθύμια της εποχής της πανκ μουσικής παραδόθηκαν κυριολεκτικά στις φλόγες σήμερα στο Λονδίνο, με την αξία τους να εκτιμάται σε σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ, στο πλαίσιο μιας διαμαρτυρίας εναντίον όσων θέλουν να εορτάσουν την 40η επέτειο του μουσικού αυτού κινήματος.
«Η πανκ ποτέ, μα ποτέ, δεν σηματοδοτούσε τη νοσταλγία. (…) Μετατράπηκε σε ένα άλλο εργαλείο του μάρκετινγκ προκειμένου να σας πουλήσει κάτι που δεν χρειάζεστε. Την ψευδαίσθηση μιας άλλης επιλογής. Τη συμμόρφωση…» είπε σε ένα πλήθος 100 περίπου συγκεντρωμένων ο Τζο Κόρε, ο γιος του μάνατζερ των Sex Pistols, Μάλκομ Μακλάρεν και της σχεδιάστριας μόδας Βίβιεν Γουέστγουντ.
Ο Τζο Κόρε κατήγγειλε «την υποκρισία στην καρδιά αυτής της ομηρίας που αντιπροσωπεύουν οι εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια "Αναρχίας στην Βρετανία"», όπως ήταν ο τίτλος του θρυλικού σινγκλ των Sex Pistols που κυκλοφόρησε την 26η Νοεμβρίου του 1976.
Τα ενθύμια της μουσικής πανκ, η αξία των οποίων ανέρχεται σε 5 εκατομμύρια λίρες ή 5,9 εκατομμύρια ευρώ, κάηκαν σε ένα πλοίο στον Τάμεση. Μαζί τους πυροτεχνήματα αλλά και ομοιώματα πολιτικών προσώπων. Χρειάστηκε μάλιστα η επέμβαση ενός σκάφους της πυροσβεστικής για να σβήσει την φωτιά.
Ο Τζόε Κόρε διαμαρτύρεται για τα σχέδια εορτασμού της 40ης επετείου του κινήματος πανκ, που προβλέπουν μεταξύ άλλων συναυλίες αλλά κι εκθέσεις.
ΠΑΝΚ ΛΟΝΔΙΝΟ pank2 pank3 pank4 pank5

http://www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις