Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ . . 2016 . . .

ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ . . . 

Πως μπορεί κάποιος νοήμων να χαρακτηρίσει αυτό το  . . .  θέαμα ; ; ; 
Να το πω αηδία, να το πω σιχαμάρα, να το πω… τους λυπάμαι ; ; ;
Είναι αυτό το συναίσθημα που με κυρίευσε, όταν αντίκρισα στις ειδήσεις αυτήν την φρενίτιδα, αυτήν την αηδιαστική εικόνα, μια τεράστια ουρά ανθρώπων, να στήνουν μέχρι αντίσκηνα ( όπως Αμερική ), να στριμώχνονται απο το βράδυ για να ψωνίσουν ; Για να κάνουν το κομμάτι τους στο Facebook ; Για να τους πάρει η τηλεόραση ; Για να νοιώσουν τη ψευδαίσθηση ότι ΟΛΑ πάνε καλά ; Για να καταπολεμήσουν τη κατάθλιψή τους ;
ΔΕΝ παύει όμως να αποτελεί έναν όχλο, μια Αγέλη, ένα κοπάδι που θα κάνει ότι του πουν  . . .   
Μετά το κυνήγι του Pokémon και τα Gay Parades, έχουμε τώρα και τη νέα αυτή ξεφτίλα. 
Πάλι ξενόφερτη τρομάρα μας . . . 
Ναί είναι ξεφτίλα, διότι και να έχουν κάποιοι απ' όλους αυτούς τα πρός το ζήν, όταν γνωρίζεις ότι κάποιοι δίπλα σου ΔΕΝ έχουν να φάνε, δεν θα πάς για να ΜΗ τους προκαλέσεις.  Και σιγά τις εκπτώσεις και σιγά ΜΗ χαρίζουν προϊόντα έτσι λόγω Μαύρης Παρασκευής ( γιατί μαύρης αλήθεια ; ; ; )
Φυσικά το να αντισταθείς στην όποια επιθυμία σου απαιτεί ΣΚΕΨΗ και ελάχιστο μυαλό . . . κι ο Έλληνας δεν φημίζεται (πλέον) για το μυαλό του.  Δυστυχώς είμαστε ένας λαός που κατευθύνεται πολύ εύκολα και εξαπατάται ακόμα πιο εύκολα.
Δεν έχει να φάει ο Έλληνας, βρακί στο κώλο του δεν βάζει πια και όμως, επειδή του πιπίλισε το κεφάλι το ΣΚΑΙ και το STAR δύο βδομάδες τώρα, αφήνει απλήρωτη τη ΔΕΗ για να συμμετάσχει κι αυτός, ώστε να ανεβάσει selfie στο facebook και να κορδώσει ότι πήγε κι αυτός… στη Black Friday. 
Τελικά το ότι είμαστε στο πάτο του απόπατου δεν είναι τυχαίο.
Κοιτάτε τους… αυτοί είναι οι συμπολίτες μας που πάνε και ψηφίζουν . . . .
ΔΕΝ καταλαβαίνουν ότι γεμίζουν τις τσέπες ΚΥΡΙΩΣ των ξένων αλυσίδων ; ; ;
Οι οποίες τα χρήματά μας  τα στέλνουν αμέσως ΕΞΩ ; ; ;
Διότι τα Ελληνικά συνοικιακά μαγαζιά… στη Black Friday και στις εκπτώσεις … ΔΕΝ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ  . . . γιατί πληρώνουν τους φόρους της κυβέρνησης Τσίπρα.
Μη κοιτάμε τις  πολυεθνικές που ΔΕΝ πληρώνουν φόρους . . .
Είναι κατάντια αυτή η . . . Μαζοποίηση των πολιτών και η μετατροπή τους σε όχλο, σε κοπάδι, που στο όνομα της κατανάλωσης τρέχει . . .  
Η Ελλάδα τελικά πάσχει, γιατί δεν αποτελείται από πολίτες αλλά από μάζες. 
Και όταν και αν οι μάζες μετατραπούν σε πολίτες, τότε συζητάμε και για τους πολιτικούς. 
Διότι οι πολιτικοί είναι εικόνα της κοινωνίας, που  . . . τους εκλέγει. 
Στην υγειά μας βρε παιδιά . . . πάντα τέτοια και η Τρόϊκα ετοιμάζει ΝΕΟ μπουγιουρντί για το 2017, πιό  . . . "βελτιωμένο" . . . για ακόμη περισσότερες ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ . . . 
Κώστας Μίχος
shmantikanea.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις