ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

Ένας προδομένος λαός ζητά δικαίωση

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου*


ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

«…έρχεται μια μέρα που πρέπει να πούμε το μεγάλο το Όχι.

Ο αρνηθείς δεν μετανιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε...»

Ας λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τους παραπάνω στίχους από το ποίημα «Che fece... il gran rifiuto» του ασυμβίβαστου Καβάφη, που όρισε τη ζωή του να φυλάσσει θερμοπύλες, για να υπερασπιστούμε το ΟΧΙ. Το ΟΧΙ που βροντοφώναξε ένα χρόνο πριν το 60% του Ελληνικού λαού, που τελικά το μόνο που επέτυχε ήταν να στέψει απόλυτο κυρίαρχο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την επομένη κιόλας του δημοψηφίσματος μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ.

Γιατί δεν είχε τη δύναμη να πει κατάμουτρα στους τοκογλύφους «Φθάνει. Ως εδώ !» Πάντα όλοι οι πολιτικοί μας ακολουθούσαν τις υποδείξεις των ξένων. Γι αυτό και δεν μας υπολόγιζαν. Ο Οδυσσέας Ελύτης το διάστημα που βρέθηκε στην Ευρώπη διαπίστωσε:

«…Κι όταν καμιά φορά τολμούσα να ψιθυρίσω ότι ήμουν Έλληνας καταλάβαινα ότι ήμασταν αγνοημένοι από παντού και τοποθετημένοι στην άκρη-άκρη ενός χάρτη απίθανου. Η παραμονή μου στην Ευρώπη με έκανε να βλέπω πιο καθαρά το δράμα του τόπου μας.»

Και σε αυτή του τη μεταστροφή ο Πρωθυπουργός είχε συμμάχους περισσότερους πολιτικούς αρχηγούς, που έβαλαν την υπογραφή τους στο πιο επώδυνο μνημόνιο, το τρίτο, το οποίο είναι βαρύτερο και κοινωνικά επαχθέστερο. Ο Ελληνικός λαός κατέδειξε θέληση αντίστασης και δεν τίθεται κανένα δίλημμα περί τούτου, αλλά προδόθηκε.

Όμως, τίποτα δεν πάει χαμένο και αυτή η τόσο σημαντική απόφαση θα καθορίσει σίγουρα στο μέλλον τη ζωή μας. Είναι η στιγμή που θα πρέπει να υπερασπιστούμε πάση θυσία το μεγάλο ΟΧΙ δηλώνοντας την άρνησή μας σε επιβεβλημένους συμβιβασμούς.

«Αντισταθείτε. Τότε μπορεί βέβαιοι να περάσουμε προς την Ελευθερία»

μας προτρέπει ο ανατρεπτικός Μιχάλης Κατσαρός.

Κι ο Σεφέρης γράφει στο «Πολιτικό Ημερολόγιο» στα 1945:

«Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στη σημερινή Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις…»

και είναι σαν να καθρεφτίζει το σήμερα.

Σήμερα που οι μνημονιακές δυνάμεις, πειθήνια όργανα των τοκογλύφων απαρνήθηκαν τις αξίες που υπεραμύνονταν κι έκαναν αυτό το οποίο τους υπαγόρευσαν τα αφεντικά τους. Οι Εφιάλτες φάνηκαν και τους πρέπει τιμωρία.

Έξι χρόνια τώρα οι εταίροι(;) που μας εξαθλίωσαν μας απειλούν με καταστροφές, και κάθε μέρα έχουν όλο και νέες απαιτήσεις, ζητώντας νέες περικοπές, απαιτώντας τη συνέχιση πολιτικών που γονάτισαν και τώρα θέλουν να μας τελειώσουν.

Ας υπερασπιστούμε, λοιπόν, δυναμικά το ΟΧΙ, γιατί αυτό συμβαδίζει με την τιμή και την πεποίθησή μας ΔΙΕΚΙΚΗΣΕ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΤΗΝ ΠΙΣΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ενεργοποιώντας την Aκροτελεύτια διάταξη 'Αρθρο 120 του Συντάγματος.

« H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Κι εμείς, που ποτέ δεν δειλιάσαμε θα συνεχίσουμε να λέμε ΟΧΙ και τη λύση σίγουρα θα δώσει ο κυρίαρχος λαός , που θα έρθει σύντομα η στιγμή που θα πει:

« Ως εδώ και μη παρέκει.»


*Η Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου είναι δημοσιογράφος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις