Το σύστημα της πλουτοκρατίας πάντα χρειάζεται την γιαλαντζί αριστερά

Είναι γεγονός ότι η «αριστερή» κυβέρνηση πραγματοποιεί αυτό που ούτε στα πιο «τρελά της όνειρα» είχε φανταστεί η δεξιά παράταξη. Να ιδιωτικοποιηθούν –να ξεπουληθούν καλύτερα- δηλαδή, όσες δομές του κράτους που μέχρι σήμερα δεν είχαν περάσει στα χέρια πλουτοκρατών. Και παράλληλα να εξαπολυθεί μια τέτοια νέα φοροκαταιγίδα στα λαϊκά στρώματα που παρόμοια της πιθανόν να μην υπήρχε στην χώρα μας ούτε επί Τουρκοκρατίας.

«Το σύστημα της πλουτοκρατίας πάντα χρειαζόταν και πάντα θα χρειάζεται τους γιαλαντζί αριστερούς, τους δημαγωγούς, πολιτικούς απατεώνες τάχα μου αριστερούς». Μια τέτοια δήθεν αριστερά κάνει την βρόμικη δουλειά εξυπηρετώντας το καπιταλιστικό σύστημα κάτι που πιθανώς δεν μπορούσε να κάνει τόσο εύκολα η συντηρητική παράταξη.

Ν.Δ και Σύριζα είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. «Δεν υπάρχει αριστερά η οποία διαπραγματεύεται με κατσαπλιάδες. Δεν υπάρχει αριστερά η οποία κουβεντιάζει με τους γύπες. Διότι εκείνη η αριστερά που καμώνεται την αριστερά και διαπραγματεύεται και προφανώς ηττάται διότι διαπραγματεύεται με τις τίγρεις, δεν κάνει διαχείριση του καπιταλισμού, είναι ο καπιταλισμός που την διαχειρίζεται».

Νίκος Μπογιόπουλος
Βαθύ Κόκκινο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις