Πώς θα βγάλετε μερικά χρήματα παραπάνω;

Θέλετε κάτι για να συμπληρώσετε τον πενιχρό μισθό που παίρνετε από την κανονική σας δουλειά; Δεν θα είναι εύκολο, αλλά σίγουρα δεν είναι και ακατόρθωτο.

Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο που έχετε τα σαββατοκύριακα και με έναν από τους παρακάτω τρόπους βγάλτε τις μπύρες της εβδομάδας και ποιος ξέρει, μπορεί αυτό το χαρτζιλίκι να εξελιχθεί σε κάτι πολύ περισσότερο, δεδομένου ότι για να το κάνετε θα είναι κάτι που αγαπάτε και όταν ο άνθρωπος κάνει κάτι που αγαπάει, τότε πάντα καταφέρνει θαύματα.
1. Εργαστείτε σε ένα εστιατόριο
Μπορεί να μην είναι η αγαπημένη δουλειά κανενός, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που την κάνουν γιατί αξίζει ο κόπος, αφού τα φιλοδωρήματα μπορούν να ανεβάσουν σημαντικά το εισόδημά σας. Το ωράριο μπορεί να είναι ευέλικτο και να περιορίζεται μονάχα στα σαββατοκύριακα, ενώ πάντα θα υπάρχει μια καφετέρια ή ένα εστιατόριο, κοντά στο σπίτι σας, που θα ζητάει άτομα για το service ή έστω, την κουζίνα.

2. Γίνετε κι εσείς ελεύθερος επαγγελματίας
Είτε με το να εξασκήσετε την ειδικότητά σας, που έχετε αφήσει τόσα χρόνια, καθώς η ζωή τα έφερε έτσι και ασχοληθήκατε επαγγελματικά με κάτι τελείως διαφορετικό, είτε με το να εξελίξετε το χόμπυ σας και να βγάλετε μερικά χρήματα από αυτό, έχετε την επιλογή του ελεύθερου επαγγέλματος. Είτε είναι το γράψιμο, είτε η γραφιστική, είτε ακόμα το πλέξιμο, αφιερώστε μερικές ώρες από το σαββατοκύριακo και βγάλτε μερικά λεφτά παραπάνω.

3. Γίνετε ειδικός στο internet
Δεν έχουν όλοι την εξοικείωση που έχετε εσείς με τον υπολογιστή και τα προγράμματά του, αλλά ούτε και οι απορίες τους δικαιολογούν την πληρωμή επαγγελματία τεχνικού υπολογιστών. Αδράξτε λοιπόν την ευκαιρία και βοηθήστε τους ηλικιωμένους, και μη, γείτονες που το έχουν ανάγκη με την εγγραφή τους στο facebook και το twitter και πληρωθείτε για τις πολύτιμες -σε αυτούς- υπηρεσίες σας.
4. Αναλάβετε τις αγγαρείες
Προσφέρετε υπηρεσίες που όλοι ξέρουν να κάνουν, αλλά βαριούνται ή δεν έχουν το χρόνο ή τη διάθεση να ασχοληθούν να κάνουν. Αλαφρώστε τους από το πλύσιμο του αυτοκινήτου, την περιποίηση των γλαστρών της βεράντας και εκείνη τη γραφειοκρατική δουλειά στη Νομαρχία. Δεν θα ζητήσετε πολλά γι’ αυτές τις δουλειές, αλλά το καλό που θα κάνετε θα είναι μεγάλο, και σίγουρα θα εκτιμηθεί υπερ το δέον από τους επωφελούμενους που στο τέλος θα σας δώσουν κάτι παραπάνω από την αρχική συμφωνία.

5. Επιδιορθώσεις ρούχων
Αν είστε καλοί με τη βελόνα και την κλωστή και η γιαγιά σας σας κληροδότησε μια ραπτομήχανη, δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο για να βγάλετε ένα έξτρα χαρτζιλίκι. Ξεκινήστε τις επιδιορθώσεις, δώστε νέα πνοή σε παλιά φορέματα και αν δείτε ότι τα καταφέρνετε ξεκινήστε και το δικό σας online μαγαζάκι.
6. Χειροτεχνίες
Ένας ακόμα καλός και δημιουργικός τρόπος να βγάλετε χρήματα είναι να εκμεταλλευτείτε το καλλιτεχνικό σας ταλέντο και να αρχίσετε να πουλάτε τις χειροτεχνίες, που τόσα χρόνια φτιάχνατε για εσάς και την οικογένειά σας. Βασίστε το marketing στη μοναδικότητα και την ποιότητα του έργου και ανεβάστε τα έσοδά σας, κάνοντας κάτι που σας αρέσει.

7. Δημοσκοπήσεις επί πληρωμή!
Επικοινωνήστε με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων στην περιοχή σας και ενημερωθείτε για τις επιλογές συμμετοχής σας σε κάποια ποιοτική έρευνα. Η συμμετοχή αμείβεται με ένα –έστω- μικρό αντίτιμο και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθίσετε σε ένα στρογγυλό τραπέζι και να απαντάτε σε ερωτήσεις για τον εαυτό σας. Δεν ακούγεται δύσκολο.

8. Φύλαξη μωρών
Ένας από τους απολαυστικότερους και πιο εύκολους -αν έχετε κι εσείς δικά σας παιδιά- τρόπους να κερδίσετε έξτρα ρευστό, είναι το babysitting. Όπως εκτιμούσατε κι εσείς τις λίγες ελεύθερες ώρες ένα σαββατοκύριακο για να βγείτε μια βόλτα με τον σύζυγό σας, έτσι θα εκτιμηθεί και η δική σας βοήθεια. Ακόμα και αν είστε νεαρά στην ηλικία και η πείρα σας έχει να κάνει με το μεγάλωμα των μικρών αδερφών, η βοήθειά σας παραμένει πολύτιμη και απαραίτητη.
9. Πουλήστε τα πράγματά σας
Τα αποτελέσματα του φθινοπωρινού ξεκαθαρίσματος μπορούν να σας αποφέρουν χρήματα, αν είναι σε καλή κατάσταση και είστε όντως έτοιμοι να τα αποχωριστείτε. Πουλήστε όσα ρούχα δε φοράτε πια, όσα δώρα σας έκαναν και δεν ήταν ποτέ του γούστου σας και όσα πράγματα χρειάζεστε να ξεφορτωθείτε για την ανακαίνιση του σπιτιού. Είτε σε φίλους φίλων, είτε διαδικτυακά, κάτι θα βγάλετε.

10. Γίνετε κινηματογραφιστής
Δεν έχετε φυσικά τα φόντα και τις γνώσεις να γίνετε κανονικός κινηματογραφιστής, αλλά για το YouTube δεν χρειάζεστε τίποτα από αυτά και κανένα πτυχίο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το πάρετε ζεστά, να τραβήξετε κάτι καλό και ενδιαφέρον και να έχετε υπομονή μέχρι να γίνετε γνωστοί και διάσημοι στο διαδικτυακό παγκόσμιο κοινό.

 http://www.clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις