Μοναδικές γιορτές σε όλο τον κόσμο τον Φεβρουάριο

Από το χειμωνιάτικο καρναβάλι στο Κεμπέκ του Καναδά, μέχρι το… γυμνό φεστιβάλ στην Ιαπωνία, υπάρχει κάτι για όλους αυτό το μήνα -νέους και μεγαλύτερους- και για όλα τα γούστα.

Χειμωνιάτικο φεστιβάλ στο Κεμπέκ, Καναδάς
Ο χειμώνας βρίσκεται στα φόρτε του κι ακόμη κι αν στη χώρα μας είναι αρκετά ήπιος, σε άλλα μέρη του κόσμου, αποτελεί την τέλεια εποχή για φεστιβάλ και γιορτές που συγκεντρώνουν πλήθη κόσμου.
Από το χειμωνιάτικο καρναβάλι στο Κεμπέκ του Καναδά, μέχρι το… γυμνό φεστιβάλ στην Ιαπωνία, υπάρχει κάτι για όλους αυτό το μήνα -νέους και μεγαλύτερους- και για όλα τα γούστα.
Χειμωνιάτικο φεστιβάλ στο Κεμπέκ, Καναδάς
Αρχικά διοργανώθηκε για να δώσει στους ανθρώπους έναν τόνο διασκέδασης στην καρδιά του χειμώνα και να φέρει ευθυμία πριν τη Σαρακοστή. Το χειμωνιάτικο φεστιβάλ στο Κεμπέκ του Καναδά, ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1894 και διακόπηκε προσωρινά κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων και της οικονομικής κρίσης.
Η πρώτη επίσημη ημερομηνία έναρξής του ήταν το 1955 και από τότε συγκεντρώνει όλο και περισσότερο κόσμο και έχει καθιερωθεί ως το «μεγαλύτερο καρναβάλι του χειμώνα» στον κόσμο.

Φέτος πραγματοποιείται από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 16 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει πολλές παλιές παραδόσεις, καθώς και την κατασκευή ενός παλατιού από πάγο, από 9.000 τόνους χιονιού, αγώνες με κανό στον πάγο και νυχτερινές παρελάσεις υπό εντυπωσιακό φωτισμό.
Για να ζεσταθείτε, πιείτε το δημοφιλές κοκτέιλ Caribou, το οποίο περιέχει βότκα, κονιάκ και καναδέζικο κρασί.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου, Γερμανία
Η 6η Φεβρουαρίου προανήγγειλε την τελετή έναρξης του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ακολουθεί, αναμένεται να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, περίπου 300.000 άτομα.
Στο φεστιβάλ παρουσιάζονται περίπου 400 ταινίες διαφόρων κατηγοριών και ανάμεσά τους και 10 ελληνικές παραγωγές.
Η φετινή διοργάνωση, θα ανοίξει με την ταινία του Γουές Άντερσον «The Grand Budapest Hotel», ενώ τα βλέμματα θα τραβήξουν και οι Beauty and the Beast με τη Léa Seydoux και Nymphomaniac, με πρωταγωνίστρια τη Charlotte Gainsbourg.
Γυμνό… φεστιβάλ Hadaka Matsuri, Ιαπωνία
Ένα πιο εκκεντρικό φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται το τρίτο Σάββατο του Φεβρουαρίου, είναι η ετήσια «γυμνή» γιορτή, στο Saidai-Ji Eyo της Okayama, στην Ιαπωνία. Οι απαρχές του φεστιβάλ, τοποθετούνται πάνω από 500 χρόνια πριν, αν και ουσιαστικά, οι 9.000 άνδρες που λαμβάνουν μέρος σε αυτό το φεστιβάλ κάθε χρόνο, δεν είναι εντελώς γυμνοί, αλλά ντυμένοι μόνο με μια ζώνη! Ακολουθώντας την παραδοσιακή τελετουργία του φεστιβάλ, όλοι οι άντρες συγκεντρώνονται σε ένα μέρος και στη συνέχεια ιερά ραβδιά ρίχονται προς το πλήθος. Όποιος πιάσει ένα από τα ραβδιά, πρέπει να το ρίξει σε ένα κουτί γεμάτο με ρύζι και έτσι θα ευλογηθεί με ένα χρόνο ευτυχίας. Είναι μια περίεργη παράδοση που όμως τηρείται και σε άλλα μέρη της Ιαπωνίας.

Φεστιβάλ ψαρέματος Argungu, Νιγηρία


Οι ρίζες του φεστιβάλ ψαρέματος Argungu, λέγεται ότι προέρχονται από μια προσπάθεια αποκατάστασης της ειρήνης, στα 1934, μεταξύ των κατοίκων της περιοχής Argungu, στη βόρειοδυτική πλευρά της Νιγηρίας και εκείνους του πρώην χαλιφάτου του Sokoto, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.
Οι συμμετέχοντες οργανώνονται σε ζεύγη και περνούν τρεις ημέρες ψαρεύοντας στον ποταμό Malan Fada. Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στα μέσα Φεβρουαρίου, με πάνω από 35.000 αλιείς και στόχος για κάθε ζευάρι είναι να πιάσει το μεγαλύτερο ψάρι. Λέγεται ότι το βραβείο είναι κάποιο ποσό σε μετρητά και ένα… μίνι λεωφορείο. Πάντως, δεν πρόκειται για μια κλασική εμπειρία ψαρέματος: όλα γίνονται με τη χρήση διχτυών και με γυμνά χέρια. 


 http://www.clickatlife.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις