Ενισχύστε το wi-fi σας, κερνώντας το μια μπύρα!

Χάρη στις ασύρματες συνδέσεις Wi-Fi μπορούμε να έχουμε Internet οπουδήποτε στο σπίτι μας, χωρίς να χρειάζεται να τρέχουν παντού καλώδια. Όμως, ενώ με το καλώδιο η ποιότητα της σύνδεσης είναι λίγο-πολύ σταθερή, το πόσοι τοίχοι παρεμβάλλονται ανάμεσα στον υπολογιστή μας και το router μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ασύρματη σύνδεση. Ευτυχώς, το να ενισχύσουμε το σήμα του ασύρματου είναι τόσο εύκολο και τόσο οικονομικό όσο ένα κουτάκι μπύρας!
Κατ' αρχάς, το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργεί μόνο αν έχετε ασύρματο router με εξωτερική κεραία. Αν η κεραία του router σας είναι εσωτερική, μάλλον θα πρέπει να στραφείτε σε κάποια άλλου είδους λύση - π.χ. ένα φύλλο αλουμινόχαρτο πίσω από το router σας.

Θα χρειαστείτε τα εξής σύνεργα:

  • Ένα ισχυρό ψαλίδι κουζίνας (που να μπορεί να κόψει αλουμίνιο)
  • κοπίδι
  • κάποια κολλητική ουσία τύπου Blu Tack
  • Ένα άδειο κουτάκι μπύρας


Μπορείτε να έχετε και περισσότερα άδεια κουτάκια μπύρας, αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε, το router χρειάζεται μόνο ένα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κουτάκι αναψυκτικού, όμως όλα τα cool router έχουν κουτάκι μπύρας, δεν θέλετε το δικό σας να είναι ο φλώρος της παρέας, έτσι δεν είναι?

Βήμα πρώτο

clean-beer-beverage-can

Ξεπλένετε καλά το κουτάκι της μπύρας, εκτός αν πρόκειται για μπύρα χωρίς αλκοόλ, οπότε το πετάτε και αγοράζετε ένα κουτάκι αληθινή μπύρα. Θά 'πρεπε να ντρέπεστε για λογαριασμό σας.

Βήμα Δεύτερο

Το βήμα αυτό να το κάνετε μόνο αν ΔΕΝ έχετε πιεί (οπότε σας περιμένουμε να επιστρέψετε αύριο).

Επιστρέψατε? Τέλεια. Πιείτε ένα καφέ για το hangover, πάρτε μια ασπιρίνη, και με το κοπίδι κόψτε κατά μήκος της βάσης, αφαιρώντας ολόκληρη τη βάση.

cut-non-opening-end-beverage-can

Το κουτάκι σας κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει κόκκινη διακεκομμένη γραμμή, οπότε μην το θεωρήσετε ελαττωματικό και ανοίξετε ένα άλλο κουτάκι μπύρας.

Βήμα τρίτο

Κόψτε κατά μήκος το πάνω μέρος του κουτιού, αφήστε όμως ένα μικρό κομμάτι ώστε το σώμα του κουτιού να παραμένει συνδεδεμένο με το καπάκι.

wi-fi-signal-booster

Αν παρασυρθήκατε και το κόψατε καταλάθος, επαναλάβετε τη διαδικασία με ένα άλλο κουτάκι μπύρας. Αν το κόψατε επίτιδες, ανοίξτε το Χρυσό Οδηγό και ψάξτε στο λήμμα "Ανώνυμοι Αλκοολικοί". Σίγουρα θα σας βοηθήσουν - αν και όχι με το σήμα του Wi-Fi σας.

Βήμα τέταρτο

cut-opposite-beverage-can-wi-fi-booster

Με το ψαλίδι, κόψτε το σώμα από το κουτάκι στην ακριβώς αντίθετη πλευρά από εκείνη που συνδέεται με το καπάκι.

radar-dish-wi-fi-signal-strength-booster

Ανοίξτε το κουτί, προσεκτικά για να μην κοπείτε, έτσι ώστε να δημιουργεί ένα κοίλο κάτοπτρο. Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας (ή κωλόχαρτο) τυχών υπολείμματα νερού απ' όταν ξεπλύνατε το κουτάκι.

Βήμα πέμπτο

ring-pull-beverage-can

Αφαιρέστε το δαχτυλίδι, κουνώντας το πάνω-κάτω καθώς λέτε γράμμα-γράμμα την αλφαβήτα. Αν το δαχτυλίδι βγει στο "Π", πάει να πει πως το PCsteps.gr σας σκέφτεται - όπως πάντα ;-)

Βήμα έκτο

Βάλτε blu tack ή όποια κολλητική ουσία έχετε στο καπάκι, περάστε την κεραία του router από την τρύπα και κολλήστε το κουτάκι πάνω στο router. Φροντίστε το εσωτερικό του κουτιού να κοιτάει προς τη μεριά που θέλετε να είναι ενισχυμένο το σήμα.

wifi-signal-strength-booster-ready-using-beverage-can

Αυτό ήτανε. Περιμένουμε τα σχόλιά σας για το πόσο μεγάλη βελτίωση είδατε στο Wi-Fi σας και, το κυριότερο, τι μπύρα επιλέξατε.

www.pcsteps.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις