Οι 5 δικαιολογίες που δεν σας αφήνουν να χάσετε βάρος

Το υπέροχο σώμα που θα μπορούσατε να έχετε βρίσκεται μόλις 6 δικαιολογίες μακριά, οι οποίες σας χαλάνε την προσπάθεια να αδυνατίσετε. Το click@Life τις συγκέντρωσε για εσάς, έτσι ώστε να τις κολλήσετε στο ψυγείο σας για να τις θυμάστε και να σταματήσετε να τις λέτε στον εαυτό σας – και στους άλλους…


Το να χάσουμε αυτά τα περιττά πέντε ή δέκα κιλά σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση κι αυτό το αποδεικνύει η τουλάχιστον πενταετής προσπάθεια να κάνουμε τη ζυγαριά να ξεκολλήσει και να μας αποκαλύψει ένα καινούργιο, μικρότερο νούμερο, το οποίο τελικά ποτέ δεν έρχεται.

Μήπως, όμως, αυτή η προσπάθεια κρύβει διάφορες δικαιολογίες οι οποίες την κρατάνε πίσω και τελικά το αποτέλεσμα δεν φτάνει ποτέ; Αν πιάσετε τον εαυτό σας να σκέφτεται ή να λέει σε τρίτους τους λόγους που τελικά δεν μπορεί να τα δώσει όλα για να αδυνατίσει, σταματήστε και σκεφτείτε πώς θα μπορούσατε να «ρίξετε» αυτό το εμπόδιο, που πιθανότατα εσείς οι ίδιοι έχετε επινοήσει. Κι αν κάποιο από τα εμπόδια που προβάλλετε στον εαυτό σας βρίσκεται στα παρακάτω, το click@Life σας βοηθάει να το καταρρίψετε.

Δικαιολογία νο1: «Δεν έχω χρόνο»

Τα παιδιά αρρώστησαν, οι λογαριασμοί τρέχουν και όλες οι προθεσμίες στη δουλειά λήγουν αυτή την εβδομάδα, άρα «αναγκαστικά» δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε και τρώτε συνεχώς απ’ έξω. Στην πραγματικότητα, όμως, όλοι μπορούν να βρουν λίγο χρόνο να ετοιμάσουν μια σαλάτα ή να ζεστάνουν στον φούρνο μικροκυμάτων το χθεσινό φαγητό, έτσι ώστε να μην υπάρχει λόγος να παραγγείλουν απ’ έξω – πρόκειται για υπόθεση δεκαλέπτου. Αν είστε πολύ απασχολημένοι, βάλτε υπενθύμιση στο κινητό σας προκειμένου να τρώτε ένα φρούτο ή λίγους ξηρούς καρπούς ανάμεσα στα γεύματα, για να μην μένετε νηστικοί όλη μέρα και τρώτε ανεξέλεγκτα το βράδυ. Μπορείτε, ακόμη, να φτιάχνετε ένα πλάνο όταν περιμένετε η επόμενη εβδομάδα να είναι γεμάτη υποχρεώσεις, έτσι ώστε να υπάρχει φαγητό στο ψυγείο, το οποίο απλώς θα ζεσταίνετε. Κι όσο για τη γυμναστική, μπορεί τε απλώς να κάνετε τις δουλειές σας περπατώντας, αντί να πάρετε το αυτοκίνητο.

Δικαιολογία νο2: «Το υγιεινό φαγητό είναι πολύ ακριβό»

Σίγουρα μας έρχεται πιο φθηνό το σουβλάκι από το να αγοράσουμε υλικά για ένα πλήρες υγιεινό γεύμα, από την άλλη, όμως, η συνιστώμενη ημερήσια δόση φρούτων και λαχανικών (3-4 μερίδες την ημέρα) μας κοστίζει πολύ λιγότερο απ’ όσο νομίζουμε, ενώ η φρουτοσαλάτα ή η σαλάτα λαχανικών αποτελεί ένα πολύ υγιεινό γεύμα. Προτιμήστε να ψωνίζετε στη λαϊκή για φρέσκα και οικονομικά προϊόντα και να αποφεύγετε τα συσκευασμένα.


Δικαιολογία νο3: «Όταν κάνω δίαιτα, πεινάω»

Αν η καθημερινή σας διατροφή σας κάνει να πεινάτε, τότε σίγουρα ακολουθείτε μια δίαιτα που δεν σας δίνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και φυσικά δεν πρόκειται να κρατήσει πολύ. Ο πιο υγιεινός τρόπος να κόψετε θερμίδες από την καθημερινότητά σας είναι να μειώνετε το μέγεθος των μερίδων σας, να αποφεύγετε τα αναψυκτικά με τις πολλές θερμίδες, να τρώτε συχνά και μικρά γεύματα, έτσι ώστε να μην το ρίχνετε στο φαγητό κάθε βράδυ και να αποφεύγετε τις επεξεργασμένες τροφές, τα πολλά λίπη και τα γλυκά. Γεμίστε με υγιεινές τροφές το ψυγείο σας και φροντίστε κάθε 3-4 ώρες να τρώτε, έτσι ώστε να καταναλώνετε τα 3 κύρια γεύματα της ημέρας και 2 σνακ ενδιάμεσα, μην αφήνοντας την κοιλιά σας να… γουργουρίζει και το μεταβολισμό σας να χάνει το ρυθμό του.

Δικαιολογία νο4: «Η γυμναστική με κουράζει»

Σας έχουμε νέα: όλοι ανεξαιρέτως κουράζονται με τη γυμναστική, ιδρώνουν, ενδεχομένως να πονάνε την επόμενη ημέρα και να προτιμούν να πάνε μια βόλτα, παρά να περπατούν στο διάδρομο κοιτώντας τις ειδήσεις των 8. Το πόσο αντέχει ο καθένας εξαρτάται από την ενέργειά του: όσο περισσότερη έχει, τόσο περισσότερο θα προπονηθεί, ενώ το αίσθημα ευεξίας που αισθάνονται όλοι μετά την άσκηση και η βελτίωση στη σιλουέτας τους είναι αυτό που τους κάνει να συνεχίζουν. Αν δώσετε μια ευκαιρία στον εαυτό σας να φτάσει σε αυτό το σημείο, θα διαπιστώσετε μόνοι σας ότι θα θέλετε να συνεχίσετε και να βάλετε τη γυμναστική στο καθημερινό σας πρόγραμμα, όπως επίσης και ότι η ενέργειά σας αναπληρώνεται με το φαγητό, τον ύπνο, αλλά και την ίδια τη γυμναστική. Συν του ότι κάνει καλό στην καρδιά και αποτοξινώνει τον οργανισμό, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση. Αρκεί να υπάρχει θέληση.


Δικαιολογία νο5: «Πάντα ξαναπαίρνω τα κιλά που έχασα»

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί το πλάνο που ακολουθήσατε για να χάσετε τα κιλά την πρώτη φορά, δεν ήταν σωστό και εύκολο να το ακολουθήσετε πιστά – έτσι αναπόφευκτα τα κιλά επιστρέφουν, μαζί με απογοήτευση. Αν, όμως, οι αλλαγές που κάνετε στη διατροφή σας είναι τέτοιες στις οποίες μπορείτε να αντεπεξέλθετε και να ακολουθήσετε πιστά και καθημερινά, τότε το πλάνο σας μάλλον είναι επιτυχημένο και όταν ο δείκτης της ζυγαριάς πέσει, θα παραμείνει εκεί. Αυτό θα το επιτύχετε αν αναλύσετε τη διατροφή σας και κάνετε διάφορες ερωτήσεις στον εαυτό σας, όπως «τι δεν θα μπορούσα ποτέ να θυσιάσω», «ποιες είναι οι αδυναμίες μου», «χωρίς ποιες ανθυγιεινές τροφές θα μπορούσα να ζήσω;» κ.ά. Φτιάξτε τη διατροφή σας έτσι ώστε να μην αισθάνεστε ότι στερείστε, π.χ. μην βάζετε βούτυρο κάθε πρωί στις φρυγανιές ή βάλτε λιγότερη και καστανή ζάχαρη στον καφέ σας. Με τέτοιες μικροαλλαγές σε συνδυασμό με την αύξηση των φρούτων και των λαχανικών, τα συχνά και μικρά γεύματα και την άσκηση, το σώμα σας θα γίνει σύντομα όπως το επιθυμείτε και τις δικαιολογίες θα τις ακούτε πλέον μόνο από άλλους…

www.clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις