Πραγματα που δεν ξερατε για τα αγαπημενα σας συγκροτηματα.

Ο Angus Young γνώρισε τη γυναίκα του, Ellen, μέσω του Ολλανδού κιθαρίστα, και πρώην μέλους των Whitesnake, Adrian Vandenberg.

Το διπλό LP "Live Radio City Music Hall 2007" των Heaven & Hell κρύβει ένα τυπογραφικό λάθος στο εσωτερικό του. Στο booklet υπάρχουν τρία μηνύματα γραμμένα από τους Dio, Iommi και Butler, με τη φωτογραφία τους καθενός πάνω από το κείμενο του. Το λάθος στη συγκεκριμένη έκδοση είναι ότι κάτω από τη φωτογραφία του Tony Iommi έχει τυπωθεί το μήνυμα του Geezer Butler. Στην έκδοση διπλού cd υπάρχει το σωστό κείμενο κάτω από τη φωτογραφία.

Οι Opeth πήραν το όνομά τους από το βιβλίο του Wilbur Smith, "Sunbird". Στο βιβλίο αυτό, η πόλη του φεγγαριού λεγόταν... Opet.

Ο Ronnie Van Zant είχε ζητήσει από τον Neil Young ένα τραγούδι του για να ηχογραφήσει με τους Lynyrd Skynyrd, κάτι που τελικά δεν πρόλαβε να κάνει, λόγω του γνωστού αεροπορικού δυστυχήματος. Το τραγούδι ήταν το "Powderfinger".

O George Harrison εμφανίζεται στην ταινία "Life Of Brian", για λίγα δευτερόλεπτα, ως κύριος... Παπαδόπουλος.

Τον Οκτώβριο του 1992, στο Hollywood Palladium, οι Ramones βρέθηκαν στην ίδια σκηνή με τον Robbie Krieger των Doors και έπαιξαν μαζί το "Take It As It Comes".

Το κομμάτι που έχει διασκευαστεί περισσότερο από κάθε άλλο στην ιστορία είναι το "Yesterday" των Beatles, καθώς υπάρχουν για αυτό περίπου 2.500 εκτελέσεις!

Στο "Beat It" του Michael Jackson, το solo στην κιθάρα ηχογραφήθηκε από τον Eddie Van Halen, οι υπόλοιπες κιθάρες και το μπάσο από τον Steve Lukather, τα drums από τον Jeff Porcaro και τα synthesizer από τον Steve Porcaro. Οι τρεις τελευταίοι ήταν ιδρυτικά μέλη των Toto.

Το τραγούδι των Kreator, "When The Sun Burns Red" από το album τους "Coma Of Souls" είναι βασισμένο στο βιβλίο "The Next 100 Years" του Jonathan Weiner. Πολλά heavy metal συγκροτήματα έχουν εμπνευστεί και έχουν πάρει ιδέες από βιβλία. Για παράδειγμα τo "For Whom The Bell Tolls" των Metallica είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο έργο του Ernest Hemmingway και το "Seventh Son Of A Seventh Son" των Iron Maiden από το "Seventh Son" του Orson Scott Card.

Το album "Slippery When Wet" των Bon Jovi παρέμεινε στο Billboard 200 των Ηνωμένων Πολιτειών για 94 εβδομάδες. Για 8 εβδομάδες το album ήταν στην πρώτη θέση του Billboard 200, ενώ έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ.

Ο τραγουδιστής και μπασίστας των Motorhead, Ian Kilmister, πήρε το ψευδώνυμό του "Lemmy" από την ικανότητά του να δανείζεται χρήματα από τους φίλους του.

Όταν το "Dark Side Of The Moon" των Pink Floyd έπεσε από τη Billboard's Hot 200 Album List, τον Οκτώβρη του 1988, είχε συμπληρώσει σε αυτή 741 εβδομάδες.

Το πρώτο album που βγήκε στο εμπόριο σε μορφή cd ήταν το "52nd Street" του Billy Joel (1982, Ιαπωνία), ενώ στις ΗΠΑ η αρχή έγινε με το θρυλικό "Born In The USA" του Bruce Springsteen το 1983.

Το album "Who's Next" των Who τροφοδότησε ταυτόχρονα δύο αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές με τραγούδια τίτλων. Το κομμάτι "Baba O' Riley" είναι το τραγούδι τίτλων του "CSI NY", ενώ το "Won't Get Fooled Again" ακούγεται στους τίτλους του "CSI Miami".

Στο video clip του Bruce Springsteen για το κομμάτι "Dancing In The Dark", η κοπέλα που ανεβαίνει στη σκηνή για να χορέψει μαζί του είναι η Courtney Cox, που αργότερα έγινε γνωστή ως Monica από τη σειρά "Friends".

Ξερατε οτι..?Τα κανονικά ονόματα των Ozzy Osbourne, Tony Iommi και Geezer Butler των Black Sabbath είναι αντίστοιχα: John Osbourne, Frank Iommi και Terence Butler.
Στο εξώφυλλο του "Powerslave" των Iron Maiden, αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά τα ιερογλυφικά στις σφήκες που βρίσκονται κατω απο τις πυραμίδες θα διαβάσει «κρυπτογραφημένες» τις εκφράσεις: "Bollocks", "Indiana Jones Was Here" και "Wot, No Guinness?".

Ο Ronnie James Dio, Barriemore Barlow (Jethro Tull), Kerry Livgren (Kansas) και Paul Goddard (Atlanta Rhythm Section) συνέπραξαν δισκογραφικά το 1980, στο κομμάτι "Mask Of The Great Deceiver" από το album "Seeds Of Change" του Kerry Livgren. Στον εν λόγω δίσκο, ο Ronnie James Dio δανείζει τη φωνή του και σε ένα άλλο κομμάτι, το "To Live For The King".

Κατά την εκτύπωση των εξωφύλλων του "Ride The Lighting" των Metallica στην Ευρώπη, κατά λάθος κάποια από αυτά τυπώθηκαν σε πράσινο αντί για μπλε χρώμα. Τα εξώφυλλα αυτά θεωρούνται πλέον εξαιρετικά σπάνια και πολούνται μονο σε εξωπραγματικές τιμες.

Σύμφωνα με την "Encyclopedia Of Heavy Metal", o Dave Mustaine των Megadeth είχε μπει μέχρι το 2003 σε κλινική αποτοξίνωσης... 15 φορές!

Το πρώτο κανονικό video clip που ήταν το "Bohemian Rhapsody" των Queen, που κυκλοφόρησε το 1975.

Ο Slash είχε προσλάβει σωματοφύλακα ώστε να τον κουβαλάει σε περίπτωση που λιποθυμούσε από την κατανάλωση ποτών.

Στα backstage του Wembley Memorial Concert, που έγινε στη μνήμη του Freddie Mercury το 1992, καταναλώθηκαν από τους καλλιτέχνες και τους VIPs 2000 hamburgers, 1000 veggieburgers, 250 κιλά πατάτες, 3000 μπουκάλια κρασί και 4000 γαλόνια μπύρας και coca cola.

Οι Van Halen συνήθιζαν να βάζουν στα συμβόλαια με τους διοργανωτές έναν όρο, σύμφωνα με τον οποίο απαιτούσαν στα backstage να υπάρχουν M&Ms, αλλά να έχουν αφαιρεθεί όλα όσα είχαν καφέ χρώμα. Αν εν τέλει υπήρχαν καφέ M&Ms, συνειδητοποιούσαν πως οι διοργανωτές δεν είχαν διαβάσει τα συμβόλαια, συνεπώς ήταν πιθανό να υπάρχουν προβλήματα στο show.


Η συναυλία που έδωσαν οι Manowar στο Kaliakra Rock Festival, το 2008, στη Βουλγαρία, κατέχει το ρεκόρ της μεγαλύτερης διάρκειας heavy metal συναυλίας με... 5 ώρες και 1 λεπτό!

Το "Bohemian Rhapsody" των Queen, που περιλαμβάνει το στίχο «mamma mia, mamma mia, mamma mia let me go», παραχώρησε την πρώτη θέση των UK Charts, τον Ιανουάριο του 1976, στο... "Mamma Mia" των ABBA.

Ο Slash μοιράστηκε τη σκηνή με τον Rory Gallagher στη συναυλία του τελευταίου στο Roxy Theater του Hollywood, την 9η Μαρτίου 1991. Οι δυο τους τζαμάρανε σε ένα medley τριών κομματιών, το οποίο απαρτιζόταν από τα "Bullfrog Blues", "Nadine" και "Little Queenie" (Chuck Berry).

Το πρώτο #1 single που οι Aerosmith είχαν στο Billboard ήταν το "I Don't Want To Miss A Thing", το 1998, μετά δηλαδή από 28 χρόνια καριέρας.

Μέχρι το 2005, οι δίσκοι των Queen είχαν βρεθεί στα βρετανικά charts για συνολικά 1422 εβδομάδες, δηλαδή 27 χρόνια, περισσότερο από τους Beatles και τον Elvis.

Η τελευταία ζωντανή εμφάνιση του John Lennon έλαβε χώρα στις 28 Νοεμβρίου του 1974 στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης, σε συναυλία του Elton John. Οι δυο τους ερμήνευσαν μαζί τα "Whatever Gets You Thru The Night", "I Saw Her Standing There" και "Lucy In The Sky With Diamonds".

To γέλιο που ακούγεται στην εισαγωγή του "Dark Side Of The Moon" των Pink Floyd ανήκει στο road manager της μπάντας, Peter Watts, πατέρα της διάσημης ηθοποιού Naomi Watts. Η γυναίκα του Peter και μητέρα της Naomi ακούγεται επίσης σε κάποιους μονολόγους στο album.

anwnimo.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις