Γιατί παίρνουμε βάρος χωρίς να πεινάμε;

Τα κιλά «κερδίζονται» με το φαγητό, θα παρατηρήσετε εύστοχα και σε αυτό συμφωνούμε και εμείς. Τι μπορεί, όμως, να σας οδηγήσει στο ψυγείο πέρα από την πείνα; Δείτε, ποιες είναι οι 5 συνηθέστερες αιτίες που μας κάνουν να τρώμε περισσότερο, από όσο έχουμε ανάγκη.

1) Ανία: όταν βαριόμαστε, τρώμε...

Αποτελεί ίσως μια από τις βασικότερες αιτίες αύξησης του σωματικού μας βάρους. Συνήθως, όταν βαριόμαστε, τρώμε κάτι, έτσι απλά « για να περάσει η ώρα»… Αυτή, η σχεδόν αυθόρμητη αντίδραση, την οποία πολλοί δυστυχώς υιοθετούμε, έχει ως αποτέλεσμα να καταφεύγουμε στο φαγητό ακόμη και όταν δεν πεινάμε πραγματικά.

2) Συνήθεια: βλαβερή όσο και το κάπνισμα

Πολλοί έχουν υιοθετήσει έναν «τελετουργικό» στυλ ζωής. Έτσι, συνηθίζουν να «τσιμπούν» κάτι όσο βλέπουν τηλεόραση ή να απολαμβάνουν τον απογευματινό καφέ τους με μια ποικιλία από κουλουράκια και κέικ… Παρόμοιες «συνήθειες» μπορεί να ευθύνονται για τα περιττά κιλά σας, χωρίς καν να το καταλάβετε. Έτσι, μπορεί να έχετε συνηθίσει να τρώτε ένα γλυκάκι μετά το φαγητό ή να πίνετε καθημερινά μεγάλες ποσότητες αναψυκτικών ή χιλιάδες άλλα μικροπράγματα που εσείς θεωρείτε αμελητέα αλλά η ζυγαριά σας έχει αντίθετη γνώμη...

3) Φίλοι: υπέροχοι αλλά σας παχαίνουν...

Οι φίλοι σας είναι υπέροχοι. Τους αγαπάτε και τους βλέπετε συχνά καθώς η συναναστροφή μαζί τους, έχει αποδειχθεί πως σας κάνει πιο ευδιάθετους και ευτυχισμένους. Όμως, θα πρέπει να γνωρίζετε, πως οι φίλοι, σας παχαίνουν! Οι συχνές έξοδοι για φαγητό που μετατρέπεται σε λουκούλλειο γεύμα ή για ποτό που καταλήγουν σε γερή οινοποσία, προσθέτουν περιττά κιλά στον οργανισμό σας και μάλιστα χωρίς ούτε καν να το καταλάβετε. Συμβουλή μας δεν είναι φυσικά να κόψετε τους... φίλους αλλά τουλάχιστον, να κάνετε υγιεινότερες και λιγότερο παχυντικές επιλογές φαγητού ή ποτού, όταν βγαίνετε για διασκέδαση.

4) Δουλειά: και όμως παχαίνει!

Αν η δουλειά σας είναι καθιστική, τότε σίγουρα ένα μικρό διάλειμμα για ένα σνακ στα πεταχτά, θα συμπεριλαμβάνεται στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Η επαναλαμβανόμενη ρουτίνα του γραφείου, διακόπτεται ευχάριστα από μια διακοπή για φαγητό (συνήθως σε προκαθορισμένη ώρα και ακόμη και αν δεν πεινάτε ιδιαίτερα). Έτσι, μέρα με τη μέρα, τα κιλά ανεβαίνουν και εσείς απορείτε γιατί παχύνατε αφού δεν τρώτε κάτι παραπάνω από το «συνηθισμένο»… Και επειδή, ούτε τη δουλειά μπορείτε να κόψετε, μάλλον ήρθε η ώρα για αυστηρότερες επιλογές σνακ στο γραφείο.

5) Ποτό: μήπως πίνετε κανένα ποτηράκι παραπάνω;

Τα ποτά είναι θερμογόνες τροφές καθώς η αλκοόλη που περιέχουν καίγεται εύκολα και γρήγορα από τον οργανισμό. Ωστόσο, περιέχουν και μεγάλο ποσό θερμίδων που δύσκολα αποβάλλονται από τον ίδιο οργανισμό. Και επειδή, συνήθως, όταν πίνουμε κυρίως με παρέα, δεν περιοριζόμαστε ποτέ στο ένα μόνο ποτηράκι, φαίνεται πως τα περιττά κιλά έχουν τελικά λογική εξήγηση...

πηγή : www.clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις