Τονώστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Πολλές φορές, η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα. Πόσο μάλλον όταν αυτή η άμυνα αφορά στην άμυνα του οργανισμού μας. Είναι βέβαιο, λοιπόν, ότι η ζωή μας μπορεί να γίνει ευκολότερη, αν εστιάσουμε στην πρόληψη ενός κρυολογήματος ή μιας ιώσεως, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Η βάση για ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα, και για τη γενικότερη κατάσταση της υγείας μας, είναι η διατροφή και ο τρόπος ζωής μας. Δυστυχώς, στις μέρες μας, ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που ακολουθούν σωστή διατροφή, ενώ ο τρόπος ζωής χαρακτηρίζεται κυρίως από άγχος, πολλές ώρες δουλειάς ή διαβάσματος, λίγη ξεκούραση και απουσία κάποιας μορφής γυμναστικής. Σε αυτή την περίπτωση κρίνεται απαραίτητη η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και η προσπάθεια για ριζική αλλαγή στον τρόπο ζωής μας.

Τα πιο κοινά συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται για την άμυνα του οργανισμού είναι η βιταμίνη C, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, το σκόρδο, το μουρουνέλαιο και η εχινάτσια. Σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζει, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, και η βιταμίνη D. Η βιταμίνη D παράγεται στο δέρμα μετά από έκθεση στον ήλιο. Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από έρευνες, ένας από τους λόγους που κρυολογούμε περισσότερο τον χειμώνα είναι η έλλειψη βιταμίνης D, λόγω της μικρότερης έκθεσης στον ήλιο.

Άλλα συμπληρώματα, που δεν είναι τόσο γνωστά αλλά είναι πολύ σημαντικά, είναι ο βασιλικός πολτός, η πρόπολη, που έχει ισχυρή αντιιική και αντιμικροβιακή δράση, η rhodiola, το cat’sclaw, το ginseng και τα προβιοτικά. Ειδικότερα τα προβιοτικά είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του πεπτικού, ώστε να γίνεται σωστά η απορρόφηση των βιταμινών.

Ο κάθε οργανισμός δεν έχει τις ίδιες ανάγκες, γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία ενός εξατομικευμένου προγράμματος ενδυνάμωσης του ανοσοποιητικού και ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε είναι με τη συμβουλή του φαρμακοποιού ή του γιατρού σας.

Συμβουλές:
• Να προτιμάτε φρούτα και λαχανικά της εποχής, καθώς αυτά έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες, και μάλιστα σε εκείνες που χρειάζεται ο οργανισμός ανάλογα με την εποχή.

• Να αγοράσετε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Η γυμναστική αποβάλλει το στρες και τονώνει το ανοσοποιητικό.

• Να κόψετε το κάπνισμα, καθώς καταστρέφει τις βιταμίνες και γενικότερα την άμυνα του οργανισμού σας.

• Να αποφεύγονται ή να χρησιμοποιούνται μόνο με ιατρική επίβλεψη, τα συμπληρώματα που τονώνουν το ανοσοποιητικό, από ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα.

• Σε περίπτωση χρόνιας λήψης της εχινάτσιας, θα πρέπει να γίνεται διακοπή της λήψης της για 2 εβδομάδες κάθε περίπου 8 εβδομάδες.

Πηγή: advancehealth.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις