ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '90 , ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ FACEBOOK .

 

Παλιά παιχνίδια του 90: Αν γεννήθηκες τη δεκαετία του ’90, αποκλείεται να μη θυμάσαι αυτά τα θρυλικά παιχνίδια.

Γιατί άραγε όταν βλέπουμε τον Ευχούλη με τα χαρωπά μαλλιά νοσταλγούμε τόσο πολύ τα παιδικά μας χρόνια και συγκινούμαστε;  Τι είναι αυτό που μας κάνει να τα αναζητάμε και αν τα βρούμε να αρχίζουμε σαν τους κουραστικούς… θείους τις ατελείωτες ιστορίες που δεν έχουν καμία όρεξη να ακούνε οι μπόμπιρες; Είναι άραγε η πρωτοτυπία τους; Το ότι δεν υπήρχαν πολλές καλύτερες

εναλλακτικές, ώστε να μας αποσπάσουν από αυτά; Σίγουρα όλα αυτά μαζί, και κάτι ακόμα. Τα παλιά παιχνίδια, μας χάριζαν ασύγκριτες, μοναδικές στιγμές χαράς και ψυχαγωγίας που κανένα Facebook, κανένα video game δεν μπορεί να αναπληρώσει σήμερα. Μας έδιναν την δυνατότητα να μοιραστούμε τις στιγμές αυτές με τα αδέρφια μας ή τους καλούς μας φίλους, και να γίνονται τελικά αφορμή για να χτίσουμε πολύτιμες αναμνήσεις που θα μας ακολουθούν για πάντα.

Κάποτε το παιχνίδι είχε μια διαφορετική σημασία απ’ ότι σήμερα. Όταν άκουγε η μαμά πως “πάμε να παίξουμε”, ήξερε πως στη… χειρότερη θα γυρνούσαμε γεμάτοι μελανιές από το κυνηγητό και στην καλύτερη θα παίζαμε στο δωμάτιο… Ναι, δεν είχαμε Playstation και Tablet, είχαμε όμως φίλους. Πεταγόμασταν στον συμμαθητή μας, χτυπούσαμε το κουδούνι (όποτε θέλαμε) και ξέραμε καλά, πως πάντα θα περνούσε ευχάριστα η ώρα. Ακόμα κι αν καβγαδίζαμε για τις ζαβολιές, ήμασταν αγαπημένοι μέσα σε δυο λεπτά ανταλλάζοντας καραμέλες…

Τώρα πια τα πάρκα έχουν ερημώσει από παιδικές φωνές και παρουσίες, καθώς τα περισσότερα απ’ αυτά έχουν κριθεί άκρως επικίνδυνα. Δεν υπάρχουν πια αλάνες, δεν υπάρχουν χώροι ελεύθερου παιχνιδιού, παρά μόνο εσωτερικοί, απόλυτα εγκλωβιστικοί χώροι, εντελώς ξεκομμένοι από τη φύση… Τουλάχιστον εμείς, έχουμε να θυμόμαστε.

Αν γεννήθηκες τη δεκαετία του ’90, δεν μπορεί να μη νοσταλγείς τα καλύτερα παιχνίδια που υπήρχαν τότε στον πλανήτη. Όμως, καθώς τα χρόνια περνούσαν και μεγάλωνες, πολλά από αυτά τα παιχνίδια που αγάπησες, είτε εξαφανίστηκαν για πάντα, είτε υπάρχουν ακόμη με ελαφρώς αλλαγμένη μορφή και εμφάνιση. Παρ’ ολα αυτά, ένα είναι το σίγουρο: Ό,τι και αν έχει συμβεί μ’ αυτά τα παιχνίδια, δε θα τα ξεχάσεις ποτέ -όπως και όλοι μας- αφού κράτησαν ζωντανά τα παιδικά σου χρόνια!

Χλαπάτσες

menshouse.gr

Μπαλάκι που κολλάει σε επιφάνεια scratch

newside.gr

Tetris

nickelodeon.gr

Τάπες Pokémon

images.huffingtonpost.com

Tamagotchis

kevinkrossing.com

Πλαστικά στρατιωτάκια

rise.gr

Πολύχρωμο ελατήριο

fanpage.gr

Πινακάκι που σβήνει

cdn.e-radio.gr

Nintendo 64

tilestwra.com

Lasers σε διάφορους χρωματισμούς

offsite.com.cy

Παιχνίδι με ψαράκια

rise.gr

Κάρτες Yu-Gi-Oh!

res.cloudinary.com

Αυτοκόλλητα με ποδοσφαιριστές

city.sigmalive.com

Κάρτες Pokémon

amazon.com

Beyblades

rukminim1.flixcart.com

Πολύχρωμο γιο-γιο

nickelodeon.gr

Ρίγα που γίνεται βραχιόλι

nickelodeon.gr

Βόλοι

semprefamilia.com.br

Ευχούληδες

mag.sigmalive.com

Gameboy

konsolenkost.de

Τα θυμάσαι; Σε κάποια χρόνια, το ίδιο άρθρο θα είναι γεμάτο με video games και apps!

https://www.alphafreepress.gr/2021/04/20/plus/palia-paixnidia-tou-90-otan-den-eixame-facebook-alla-eixame-filous/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις