Spencer Davis Group - I'm a Man

Ο μουσικός Spencer Davis «έφυγε» στα 81 του χρόνια. Ο ιδρυτής των Spencer Davis Group έκανε αρκετές επιτυχίες στα '60s ανάμεσα στις οποίες τα "Keep On Running", "Gimme Some Lovin'" and "I'm A Man".

Συγκεκριμένα, το "Gimme Some Lovin'" βρέθηκε σε soundtrack πολύ γνωστών ταινιών όπως οι "The Blues Brothers" και "Notting Hill". Ακόμα και σήμερα, όμως, η μουσική του Spencer Davis είναι δημοφιλής καθώς περιλαμβάνεται στην πρόσφατη ταινία σχετικά με την Helen Reddy, "I Am Woman".

Ο ντράμερ της μπάντας, Pete York, ενημέρωσε τον Jim Simpson - πρώτο μάνατζερ των Black Sabbath και ιδρυτή του Διεθνούς Φεστιβάλ Jazz του Μπέρμιγχαμ - πως ο Spencer πέθανε από ανακοπή καρδιάς στην Καλιφόρνια την Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου.

Ο διάσημος Ουαλός μουσικός, ο οποίος είχε τρία παιδιά, μετά τη διάλυση των Spencer Davis Group, ηχογράφησε ένα ακουστικό άλμπουμ με τον Peter Jameson, και έναν ακόμα προσωπικό δίσκο. Ωστόσο, οδηγήθηκε στην επανασύνδεση των Spencer Davis Group, αφού οι προσωπικές κυκλοφορίες του δεν είχαν την επιτυχία που περίμενε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις