lockdown

 What do you want life to look like after lockdown? | Stroud News ...

Καθώς μπήκε στη ζωή μας το lockdown που έμαθε και η γιαγιά στο πιο απομακρυσμένο χωριό τούτης της δόλιας χώρας ο διάλογος με το παράλογο καλά κρατεί και όπως φαίνεται οδηγούμαστε σε επίδομα υποκαμίσου που δένει οπίσθια.
Κατά την ελληνική λοιπόν η απαγόρευση κυκλοφορίας που έπεσε ως άλλη μάστιγα στη χώρα μας αποτελεί το νέο μέσο χειραγώγησης, αποτροπής, ελέγχου όλων αυτών που θέλουν να σου στερήσουν την ελευθερία.
Παρατηρήσεις που προέκυψαν από συζητήσεις σε αυτές τις μέρες του προαυλισμού μας.

Παρατήρηση πρώτη ,αν και το καύσιμο έπεφτε με τρελούς ρυθμούς η κατανάλωση σου και το καλάθι της νοικοκυράς έλαβε αύξηση 10% – 15%.
Παρατήρηση δεύτερη, οι λογαριασμοί τρέχουν πιο γρήγορα από ποτέ και το όποιο απόθεμα του ελληνικού νοικοκυριού σχεδόν τελειώνει αν δεν έχει τελειώσει ήδη, με αποτέλεσμα πολύς μήνας διαθέσιμος και στεγνός.
Παρατήρηση τρίτη, ο πανικός που δημιουργήθηκε από το φόβο και την τρομολαγνεία των μέσων μαζικής εξημέρωσης αποβλάκωσε ακόμα και τους έχοντες ολίγο νιονιό παραπάνω.
Παρατήρηση τέταρτη, η ρευστή κατάσταση και η μη τουριστική προσέλευση εν μέσω απειλών 14 ήμερης καραντίνας και λοιπόν μέτρων οδηγεί σε απολύσεις, οι οποίες φέρνουν φτώχεια, πείνα και όλα αυτά δυστυχώς είναι κακός σύμβουλος ειδικά εν μέσω απειλών και δαχτυλοκουνημάτων.
Παρατήρηση πέμπτη, όπως έλεγε και ο Αϊνστάιν το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία είναι απέραντα, εξηγώ άνθρωποι με μάσκες σε αυτοκίνητο ατομικά με κλειστά παράθυρα και χωρίς ζώνη, άνθρωποι σε μηχανές με γάντια και μάσκα αλλά χωρίς κράνος πόση βλακεία ρε φίλε, γιατί άνθρωπε μου καταστρέφεις την υγεία σου και τους κάνεις την χάρη έτσι απλόχερα ; έλεος δηλαδή …
Παρατήρηση έκτη, πολλές προκηρύξεις τριγύρω μας αλλά διορισμός κανένας … τι έγινε αρχίσαμε τα ίδια ; αν λάβεις και τα χρωματιστά πολύτιμα που δόθηκαν ολούθε μάλλον μυρίζει κάτι στο τέλος γιατί το κύμα της πείνας των απελπισμένων οδηγείται σε απελπισμένες πράξεις όπως είπε και ο Φάρατζ.
Παρατήρηση έβδομη οι λιγοστοί νεόπλουτοι, νεόκοποι, νεοταξίτες που πλέον κυκλοφορούν με κορδωμένο πορτοφόλι και κουνούν επίσης το δάχτυλο στον μεροκαματιάρη, στους παππούδες μας, στους γονείς μας, σε ανθρώπους του μόχθου που έσκισαν και ένα παντελόνι να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι για την κοινωνία άσχετα αν αυτή τους γύρισε την πλάτη.
Παρατήρηση όγδοη, πόλωση της κατάστασης στο εσείς και το εμείς, δημόσιοι έναντι ιδιωτικών, ημεδαποί έναντι αλλοδαπών, κάθε μέρα πιπίλισμα για νέα απαγόρευση κυκλοφορίας επανάληψη φόβου, πανικού, τρόμου γιατί ; θέλουμε εμφύλιο ; θέλουμε να παραχωρήσουμε τούτα δω τα χώματα ; τούτη την ιστορία ; επιτακτική δημοκρατία πλέον αλλάξαμε το πολίτευμα της χώρας εν μια νυκτί ;
Παρατήρηση ενάτη, από Σεπτέμβριο πλειστηριασμοί ; ενοικιαστές με ενοικιαζόμενους θα φάνε τα μουστάκια τους ; η παγκόσμια οικονομία σε ελεύθερη πτώση αλλά εμείς αξίες πλασματικού 2004 ; το αναφαίρετο δικαίωμα της εργασίας βγήκε σε κουπόνι οπότε οι οικονομικές ζώνες της γιουραράμπια έτοιμες ; οι ελλείψεις της υγείας, των συνθηκών υγιεινής οδηγούν σε καταναγκαστικό εμβολιασμό ; τα μέτρα μήπως ήταν ένας καλός προγραμματισμός για να εκπαιδευτούν οι νέες γενιές να είναι ο εαυτός τους και μόνο και να μάθουν να μην μοιράζονται ; να θυμάστε ότι η εκπαίδευση στα όπλα δεν τα αποχαυνώνει μόνο αλλά τα κάνει και ευρηματικά …
Παρατήρηση δέκατη, φέτος ακύρωσες τα Θεία Πάθη, ακύρωσες εν μέρη και του Αγίου Πνεύματος ήδη μέσω της προπαγάνδας ιατρών και δημαγωγών ετοιμάζεσαι να ακυρώσεις και τα Χριστούγεννα πιστεύεις ακόμα ότι μπορείς να τα βάλεις μαζί του ; Οι λειτουργοί του πνεύματος και της υγείας που πρόδωσαν Θεό και Ιπποκράτη είναι έτοιμοι για τα γεγονότα ; ή αρκεί να ναι γεμάτη η τσέπη ; κάνατε το λειτούργημα επάγγελμα και η έπαρση σας πήρε τα μυαλά.

Πλέον οι επιλογές σας οφείλετε να είναι τρομερά προσεκτικές. Έχετε χρέος, οφείλετε σε τούτο τόπο να προστατεύσετε ιερά και όσια, τα ίδια σας τα παιδιά και τις γενιές που πρόκειται να δημιουργηθούν. Μην επιτρέψετε στον απάνθρωπο να γίνει τρόπος ζωής. Σίγουρα παρέλειψα αρκετά, σίγουρα η κατάσταση μου έχει δημιουργήσει και εμένα αρκετή πίεση, η διέξοδος μου στον άνθρωπο, στην προσευχή, στο διάβασμα. Καλή δύναμη σε όλους σας !


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις