Pink Floyd 1989 live in Athens




Τέτοιες μουσικές Μπάντες είναι η νίκη του ανθρώπου και της μουσικής απέναντι σε οτιδήποτε άσχημο και κακό συμβαίνει στον πλανήτη μας.

Η τέχνη είναι έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να εκφραστεί και να δημιουργήσει ,και μία από τις σημαντικότερες εκφάνσεις της, είναι η μουσική. Η τέχνη είναι για να υπηρετεί τον άνθρωπο αρκεί να υπάρχουν ικανοί τεχνίτες. Τεχνίτες λοιπόν της μουσικής τέχνης από άλλο πλανήτη υπήρξαν οι Pink Floyd και αφού ξεκαθαρίσαμε πού βρίσκεται η επανάσταση ας προχωρήσουμε στην αλήθεια.Ενα από τα στοιχεία που έχουν τοποθετήσει τους Pink Floyd στο θρόνο της Παγκόσμιας μουσικής σκηνής είναι οι στίχοι των τραγουδιών τους, οι οποίοι ακουμπούσαν όλους τους ανθρώπους επί της γης. οι Pink Floyd δεν είναι μία απλή μπάντα είναι μία παγκόσμια ιδέα και τα μέλη της προφήτες που βρίσκονται αιώνες μπροστά.

31 Μαΐου 1989 η είσοδος του καλοκαιριού. Είχε από καιρό προαναγγελθεί ότι οι τεράστιοι Floyd θα ερχόντουσαν για μία και μοναδική συναυλία στην Αθήνα.Ημασταν ευτυχισμένοι που καταφέραμε και βρήκαμε εισιτήριο γιατί ακριβώς αυτή τη βραδιά στο ΟΑΚΑ η αξεπέραστοι Pink Floyd έδιναν concerto για πρώτη φορά επί Ελληνικού εδάφους. Η χαρα μας απερίγραπτη, κατά τη διαδρομή προς το στάδιο φτάνοντας με το τραινο καταλάβαμε ότι απόψε θα γίνει κάτι που δεν έγινε ποτέ. Η κινητικότητα ηταν απίστευτη κάθε λογής άνθρωποι χαμογελώντας πήγαιναν προς το ΟΑΚΚΑ, όλες οι ηλικίες και όλων των μουσικών προτιμήσεων, χεβιμεταλάδες, καρεκλάδες, πανκιδες , χίπηδες, οι πάντες.

Το ΟΑΚΑ γέμισε ασφυκτικά πληροφορίες λένε ότι οι θεατές ξεπέρασαν τις 100.000 ήταν η πολυπληθέστερη συναυλία που έγινε ποτέ στη χώρα μας. Τα πάντα ήταν μία μαγεία η ατμόσφαιρα Χολιγουντιανή, τα λέιζερ που μας θάμποναν τα βλέπαμε για πρώτη φορά στη ζωή μας, και πάνω από το στάδιο πέταγε ένα γουρούνι, μαζί με ένα κρεβάτι το οποίο μετά από λίγο εξερράγη. Και ξαφνικά γίνεται είσοδος της Αυτοκρατορίας. Για ποιο γκολ του Αναστόπουλου με τον Άγιαξ και πιο γκολ του Σαραβάκου με την Γιουβέντους. Το στάδιο έπεσε, οι στιγμές μαγικές θύμιζαν σκηνές απελευθέρωσης, κατα την αποχωριση των Γερμανών από την Αθήνα.
Νέοι γέροι γυναίκες άντρες και παιδιά παραληρούνε, και ξαφνικά ο ήχος που αρχίζει να παράγεται σου παίρνει τα μυαλά η ψυχική ισορροπία εμφανίζεται και τι νιώθεις γλυκιά στο στέρνο σου. Πάνω από το στάδιο πετάει το γουρούνι,και ξαφνικά το κρεβάτι εκρήγνυται, κάτω από τον ήχο των πιο γνωστών τραγουδιών του μεγάλου συγκροτήματος. Εικόνες που έμειναν ανεξίτηλες, οι πρώτες νότες που σκορπίστηκαν στον αέρα έδωσαν το σύνθημα για τη μαγική βραδιά .Το συγκρότημα πατημενο στη σκηνή πλεον και το παραλήρημα σκέπασε κάθε ήχο.



Σε όλα τους τα κομμάτια τα χέρια των 100 χιλιάδων θεατών βρισκότανε υψωμένα στον αέρα και οι φωνές τους έσμιγαν με τους στίχους. Αλλά και σε κάθε τους τραγούδι ξεχωριστά μία εικόνα ερχότανε να υπογραμμίσει ότι όλοι εκείνο το βράδυ ζούσανε κάτι το ξεχωριστό, κάτι το φανταστικό, κάτι το αξεπέραστο,το καταλάβαινες αμέσως, ήταν ζωγραφισμένα όλα αυτά στα πρόσωπά τους. Οι Προφήτες δεν μας κορόιδεψαν και πάνω στη σκηνή για 3,5 με 4 ώρες έδωσαν τα πάντα. Ήρθε η ώρα και το Wish You Were Here αρχίζει να εκπέμπεται και το στάδιο αρχίζει να πάλλεται δεν σταματάει ούτε με το τέλος του τραγουδιού γιατί ξεκινάει αμέσως το θρυλικό “Μονέυ”.
Εχουμε φτασει περίπου στα μεσάνυχτα και ο κόσμος αυτους τους θρύλους της ροκ,τους νιώθει πλεον δικούς του, και δεν τους αφήνει να φύγουνε, αυτοί δεν μας χαλάνε το χατίρι παίζουνε ασταμάτητα. Κάποια στιγμή βέβαια η συναυλία τελειώνει ,φεύγουμε όλοι για τα σπίτια μας σε πλήρη ευφορία,τραγουδάμε στο τραινο. Και την επομένη θυμάμαι εγώ με το φίλο μου τον Νικολάκη πήγαμε στην Αγία Αικατερίνη των Πετραλώνων και ευχαριστήσαμε το Θεό γιατί μας αξίωσε να δούμε αυτή την Μπάντα.

Η fluid τελικά είναι αξεπέραστοιη είναι πάνω στο βάρθρο της απίστευτης ροκ μουσικής ,είναι μέσα στην πρώτη Τριάδα των συγκροτημάτων παγκόσμιος όλων των εποχών. Περάσαμε 30 χρόνια και αυτή η βραδιά είναι ακόμη χαραγμένη βαθιά μες στο μυαλό μου και ξανά Ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να ζήσω όλο αυτό το μεγαλείο και να έχω να λέω μετά από χρόνια και στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου ότι ήμουνα ένας από τους 100.000 περίπου που απήλαυσαν αυτούς τους μετά Χριστόν προφήτες λαϊβ.

Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

https://www.georgiouclub.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις