ΌΝΕΙΡΑ ......


Όνειρα… περπατώντας για ακόμα μια φορά στους δρόμους της πόλης, παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω μου , έχω αυτή την συνήθεια…. αναρωτιέμαι ποιες να είναι οι σκέψεις τους, ποιες οι αγωνίες τους, ποια τα όνειρα τους; Μήπως τα όνειρα είναι μια διέξοδος του μυαλού για να μην τρελαθούμε… μια άμυνα του οργανισμού μας για να μπορέσουμε να ζήσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε, να προχωράμε , μέχρι που; μέχρι πότε;
 Και εσύ ονειρεύεσαι μια ζωή παραμυθένια, μια ζωή μοναδική, εκεί που όλα θα είναι όπως τα φαντάζεσαι, με την αγάπη σου, τη δουλειά σου, τα οικονομικά σου, και μετά τι; Θα σταματήσεις να ονειρεύεσαι; Δεν το πιστεύω… τότε τι όνειρα θα κάνεις; Μάλλον, τελικά, γι αυτό τα λένε όνειρα γιατί πάντα θα υπάρχουν πάντα θα ταξιδεύουν μαζί σου… Και όσο πιο πολλά όνειρα πραγματοποιήσεις τόσο ποιο πολλά θα κάνεις…
Όνειρο είναι εκείνο το άπιαστο που πάντα κυνηγάς και αν τύχει κάποιο να πραγματοποιήσεις, τα υπόλοιπα θα χαθούν σα φυσαλίδες και θα πάνε ακόμα πιο ψηλά. Και έτσι εσύ πάντα θα ‘χεις ένα λόγο, ένα σκοπό, για να ζεις για να κυνηγάς το όνειρο!
Στους χαλεπούς καιρούς το όνειρο είναι το καινούριο, ο στόχος που βάζουμε…Τι νόημα θα είχε η ύπαρξη αν τα είχαμε όλα; Κάποιος ρώτησε: Γιατί να πεθαίνουμε; Και η απάντηση ήταν «γιατί να μην ζούμε, γιατί να μην ονειρευόμαστε»; Στα όνειρα δεν υπάρχει φορολογική επιβάρυνση! Στο κυνήγι του ανεξερεύνητου οφείλεις να χάνεσαι και να ανεβαίνεις σκαλί σκαλί το δρόμο που χάραξες μέσα από το όνειρο. Και μην ξεχνάς: ακόμα και πιο δύσβατος δρόμος ανοίγει προχωρώντας.
Πεθύμησε αυτό που λες «ανύπαρκτο» και τούτο θα πάρει σάρκα και οστά! Άνοιξε το παράθυρο και μη φοβηθείς, δε θα φύγουν τα όνειρα, θα τα χεις πάντα μαζί σου. Κάποια από αυτά θα γίνουν πραγματικότητα στη ζωή σου κάποια άλλα όχι. Μα μη λυπάσαι, η σκέψη τους θα σου δίνει δύναμη να ζεις.
Κάποτε ρώτησαν ένα παιδί γιατί ήταν δυστυχισμένο, και εκείνο είπε ότι είχε παλιά παπούτσια, ώσπου μια μέρα περπατώντας συνάντησε κάποιον που δεν είχε πόδια και τότε κατάλαβε πόσο τυχερό ήταν. Συνεπώς, τα όνειρα είναι στο μυαλό μας, και είναι αυτό που μας λείπει, αυτό που ποθούμε. Αλλά θα πρέπει να είμαστε συνετοί, τόσο στις απαιτήσεις όσο και στα όνειρα! Και προς θεού, μη κάνετε το λάθος να ονειρεύεστε το μέλλον σας, ξεχνώντας να ζείτε το παρόν.
Στο σταυροδρόμι των ονείρων μη χαθείτε …. το καλύτερο όνειρο είναι το τώρα ! Το σήμερα είναι το όνειρο που κάνατε χτες! Ζήστε, λοιπόν, το όνειρό σας χωρίς διαπραγμάτευση και γκρίνιες, η γέφυρα της ζωής περπατείται μόνο μια φορά! O καθένας μας έχει ένα ζευγάρι φτερά, αλλά μόνο όσοι ονειρεύονται μαθαίνουν να πετάνε!
_______________________
   ~ Ιωάννα Χαρμπέα
     Πηγή: aixmi.gr
by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις