Έξι μέρη στον κόσμο σε κάνουν να ανατριχιάσεις

Αυθεντικά μακάβριες, απίστευτα παράξενες, και με πολλή δόση μυστηρίου: Οι παρακάτω περιοχές θα σου πουν τη δική τους ιστορία, μόνο που στις περισσότερες περιπτώσεις έχει γραφτεί με αίμα.
Ανθρώπινα οστά, ακέφαλες κούκλες και ένας θάλαμος θανάτου. Κάποια μέρη στον πλανήτη κρύβουν την ιστορία τους πίσω από ένα τεράστιο πέπλο μυστηρίου. Το σηκώσαμε και κρυφοκοιτάξαμε.
1. Aokigahara, Ιαπωνία
Κάποιοι το αποκαλούν "δάσος αυτοκτονίας", για άλλους είναι γνωστό ως το νεκρικά ήσυχο δάσος στη βάση του βουνού Φούτζι. Το μέρος έχει μια ιστορική σύνδεση με τους δαίμονες της ιαπωνικής μυθολογίας, και είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές μέρος στον κόσμο για αυτοκτονίες, (μετά την γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο) μιας και 54 άνθρωποι έδωσαν τέλος στη ζωή τους εδώ το 2010. Μάλιστα, όσοι έρχονται για πεζοπορία, συνήθως χρησιμοποιούν πλαστική ταινία για να σηματοδοτήσουν τη διαδρομή τους και να μην χαθούν.
2. Πάρκο Ψυχαγωγίας, Chernobyl
Την 28η Απριλίου του 1986 ο πυρηνικός αντιδραστήρας του Chernobyl διαλύθηκε, αλλά οι αρχές χρειάστηκαν 48 ώρες για να ειδοποιήσουν τους ντόπιους να απομακρυνθούν από την περιοχή με τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή στον κόσμο. Τότε, ολόκληρη η περιοχή, μεταξύ αυτής και το λούνα πάρκ στο Pripyat,  μετατράπηκε σε ένα απέραντο νεκροταφείο.

3. Αγορά βουντού Akodessewa, Τόγκο
Ουρές, δέρματα και κρανία ζώων είναι μόλις μερικά από τα... υλικά που μπορεί κανείς να αγοράσει από τους πάγκους του Street Market Akodessewa. Κι αν για σένα φαντάζει εφιάλτης, για τους συλλέκτες βουντού είναι ένας πραγματικός παράδεισος. Η Αγορά Akodessewa στην πρωτεύουσα του Τόγκο, Λομέ, αναγνωρίζεται ως η μεγαλύτερη αγορά φετίχ στον κόσμο, αφού εκεί κάθε επαγγελματίας του βουντού θα βρει ό, τι χρειάζεται για τα τελετουργικά του. Οι έμποροι voodoo που συγκεντρώθηκαν από όλη την Δυτική Αφρική φέρνοντας τα προϊόντα τους είναι βέβαιο ότι θα έχουν κάτι και για εσένα: εντάξει, εσύ δε θα τα χρησιμοποιήσεις σε κάποια τελετή, αλλά θα σου προτείνουν να φύγεις με ένα κεφάλι γαζέλας. Κάτι για ενθύμιο.

4. Το νησί με τις Κούκλες, λίμνη Teshuilo, Μεξικό
Το αρρωστημένο "χόμπυ" ενός ερημίτη κατοίκου της περιοχής Xochimilco, κοντά στην πόλη του Μεξικού στοιχειώνει ακόμα την περιοχή. Όταν ο Julian Santana Barrera ανακάλυψε το σώμα ενός νεκρού κοριτσιού σε ένα κοντινό κανάλι, άρχισε να συλλέγει κούκλες και να τις κρεμά στα δέντρα της λίμνης Teshuilo, προκειμένου να προστατέψει το Xochimilco από τα κακά πνεύματα. Ο Barrera έζησε 50 χρόνια στην περιοχή και πέθανε το 2001. Φυσικά, η (αξιόλογη σε μέγεθος) συλλογή που άφησε πίσω του παραμένει στο "νησί με τις κούκλες" μέχρι και σήμερα.


5. Νησί Hashima, Ιαπωνία
Αν έχεις δει το Skyfall,  κάτι θα σου θυμίζει. Το νησί Hashima απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά από το Ναγκασάκι και μεταξύ 1887 και 1974 αποτελούσε μέρος εξαγωγής του άνθρακα. Στη δεκαετία του 1960, το πετρέλαιο αντικατέστησε τον άνθρακα σε όλη την Ιαπωνία και το κατοικημένο τότε νησί Hashima (ενδεικτικά το 1959 είχε πληθυσμό 5.259 άτομα) εγκαταλείφθηκε. Πλέον είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο ως το "Νησί φάντασμα", ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που το επισκέπτονται σαν αξιοθέατο.


6. Ψυχιατρείο Gonjiam, Κορέα
Το -πλέον- εγκαταλελειμμένο, βρώμικο κτίριο στο Gyeonggi της Κορέας είναι γεμάτο από σκουριασμένα συρματοπλέγματα και καρέκλες εξέτασης που αποσυντίθενται χρόνο με τον χρόνο. Το ψυχιατρείο, σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, έκλεισε πριν από περίπου 10 χρόνια όταν οι ασθενείς του άρχισαν να πεθαίνουν μυστηριωδώς. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.


Πηγή: cosmo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις