Πόλεις-Φαντάσματα: Εκεί όπου σταμάτησε ο χρόνος
Σε αυτές τις πόλεις, δεν υπάρχει θόρυβος, δεν υπάρχουν άνθρωποι, δεν υπάρχει καν χρόνος. Μόνο κτίρια μισογκρεμισμένα, αφημένα στην τύχη τους, αλλά γεμάτα ιστορίες.
Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πόλεις και χωριά που μένουν πια ακατοίκητα, για διαφορετικούς λόγους. Σεισμοί, ραδιενέργεια, πόλεμοι ή ακόμη και κακός σχεδιασμός, έχουν αφήσει αυτές τις πόλεις να στέκουν στοιχειωμένες, αλλά, κατά κάποιο περιέργο τρόπο, ακατανίκητα γοητευτικές!
Πριπιάτ – Ουκρανία
Η πιο γνωστή πόλη-φάντασμα βρέθηκε στο επίκεντρο τυο παγκόσμιου ενδιαφέροντος μετά το πυρηνικό δυστύχημα του Τσέρνομπιλ. Οι κάτοικοί της, στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο, την εγκατέλειψαν μέσα σε ώρες. Όλα έχουν μείνει έτσι όπως ήταν στις 26 Απριλίου του 1986. Σήμερα η πρόσβαση στην πόλη επιτρέπεται μόνο με ειδική άδεια και μόνο για λίγες ώρες, λόγω της ραδιενέργειας.
Σανζί – Ταϊβάν
Τα σπίτια UFO του Σανζί στην Ταϊβάν, κατασκευάστηκαν το 1978. Ήταν μέρος ενός μεγάλου πρότζεκτ για εξοχικές κατοικίες. Το 1980, η κατασκευή σταμάτησε εξαιτίας μιας σειράς εργατικών δυστυχημάτων που αποδόθηκαν σε κατάρα, λόγω της κατεδάφισης ενός ιερού που υπήρχε παλιά στην περιοχή. Τα σπίτια παρέμειναν εγκαταλελειμμένα μέχρι το 2008, όταν κατεδαφίστηκαν για να δώσουν τη θέση τους σε ένα συγκρότημα ξενοδοχείων.
Κράκο – Ιταλία
Αυτό το μεσαιωνικό χωριό είχε χτιστεί πάνω σε έναν βράχο, για αμυντικούς λόγους. Μια σειρά από σεισμούς έκανε τα περισσότερα σπίτια ακατοίκητα και οι κάτοικοι προτίμησαν να το εγκατγαλείψουν. Σήμερα ζουν εκεί μερικές οικογένειες, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του χωριού αποτελείται από χαλάσματα.
Κολμανσκοπ – Ναμίμπια
Αυτή η πόλη ήταν κάποτε μια δυναμική κοινότητα που ευημερούσε χάρη στα ορυχεία διαμαντιών. Όταν η αγορά των διαμαντιών άρχισε να φθίνει, οι κάτοικοι άρχισαν να φεύγουν. Από το 1954, η πόλη είναι τελείως έρημη.
Οραντούρ-συρ-Γκλαν – Γαλλία
Αυτό το χωριό καταστράφηκε από τους Γερμανούς το 1944 και 642 από τους κατοίκους του, εκτελέστηκαν. Οι επιζήσαντες έχτισαν μια άλλη κοινότητα, σε μικρή απόσταση, αλλά άφησαν εντελώς ανέγγιχτο το καμμένο χωριό τους, ως μνημείο της αγριότητας.
Πηγή: newsbeast.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου