Εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα

Ορισμένα φυσικά φαινόμενα μπορούν να γίνουν πιο εντυπωσιακά ακόμη και από ταινίες με ψηφιακά εφέ τελευταίας τεχνολογίας.

Η φύση άλλωστε, έχει το δικό της τρόπο της να μαγεύει τους ανθρώπους και τα φαινόμενα που ακολουθούν το αποδεικνύουν περίτρανα.

Τα σύννεφα-«μαστοί» (Mammatus cloud)

Οι μετεωρολόγοι χρησιμοποιούν τον όρο «mammatocumulus» για να περιγράψουν τις «σακούλες» που φαίνονται ορισμένες φορές να κρέμονται κάτω από τα σύννεφα. Δόθηκε η ονομασία αυτή στο φαινόμενο λόγω του σχήματός τους, που θυμίζει γυναικείο μαστό.

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (1)

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (2)

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (3)

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (4)

Στρόβιλοι φωτιάς (Fire Whirls)

Το φαινόμενο αυτό που συχνά αποκαλείται και «διάβολος φωτιάς», περιγράφει τη δημιουργία μιας γλώσσας φωτιάς που αναπτύσσεται κάθετα σε σχέση με το έδαφος, θυμίζοντας πύρινη κολώνα και σχηματίζει στρόβιλο. Ελάχιστες φορές έχει αποτυπωθεί στο φωτογραφικό φακό.

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (5)

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (6)

Νεροδίνες (Waterspout)

Οι νεροδίνες θυμίζουν τους στροβίλους φωτιάς, μόνο που αποτελούνται από νερό. Σχηματίζονται όταν ισχυροί άνεμοι ή ανεμοστρόβιλοι σηκώνουν μεγάλες ποσότητες ύδατος από μια έκταση νερού προς τον ουρανό.

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (7)

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (8)

Κόκκινη παλίρροια (Red tide)

Το χρώμα του νερού μεταβάλλεται σημαντικά εξαιτίας της αύξησης των πληθυσμών υδρόβιων μικροοργανισμών. Η κόκκινη παλίρροια δημιουργείται συνήθως κοντά στις ακτές, όταν οι πληθυσμοί άλγης πολλαπλασιάζονται σημαντικά. Το χρώμα του νερού δεν είναι πάντα κόκκινο, αλλά μπορεί να πάρει και άλλους αποχρώσεις, όπως πράσινο ή ροζ.

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (9)

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (10)

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (11)

Κινούμενες πέτρες (Sailing stones)

Κατά το περίεργο αυτό γεωλογικό φαινόμενο, πέτρες φαίνεται πως μετακινούνται σε επίπεδες εκτάσεις δίχως την επίδραση ζώου ή ανθρώπου. Τέτοια φαινόμενα έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές, όπως την «Κοιλάδα του Θανάτου» στην Καλιφόρνια. Αν και ακόμη οι αιτίες πίσω από το φαινόμενο δεν έχουν μελετηθεί σε βάθος, οι επιστήμονες θεωρούν πως πιθανότατα οφείλεται σε ισχυρούς ανέμους σε συνδυασμό με τη έδαφος διαμορφωμένο έτσι που διευκολύνει την μετακίνηση των λίθων.

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (12)

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (13)

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (14)

Σέλας (Aurora)

Πρόκειται ίσως για το πλέον εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο. Προκαλείται από τη σύγκρουση φορτισμένων σωματιδίων με την ατμόσφαιρα της Γης που εξαιτίας του μαγνητικού πεδίου του πλανήτη, κατευθύνονται προς τους πόλους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις εκρήξεις φωτός που ονομάζουμε Σέλας. Το φαινόμενο που παρατηρείται στην Αρκτική ονομάζεται «Βόρειο Σέλας» και αντίθετα στο Νότιο Πόλο, «Νότιο Σέλας».

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (15)

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (16)

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (17)

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (18)

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις