Οι πιο... τεμπέλικοι τρόποι να χάσετε βάρος

Κανείς δεν μπορεί να σας απαλλάξει από τα περιττά κιλά αυτόματα (εκτός αν μιλάμε για την πλαστική χειρουργική), εκτός από εσάς του ίδιους και μερικές… τεμπέλικες συμβουλές που θα κάνουν τη σωστή διατροφή και την άσκηση πιο εύκολη από ποτέ.

Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά ο χρόνος και ο κόπος που θα αφιερώσετε για σωστή διατροφή και άσκηση, δε χρειάζεται να μοιάζει σαν μια δεύτερη δουλειά. Ακόμα κι αν δεν έχετε χρόνο, χρήμα ή κίνητρο για να πάτε γυμναστήριο ή να προετοιμάσετε ένα σπιτικό γεύμα κάθε βράδυ, υπάρχουν και για εσάς μερικοί τρόποι που απαιτούν μικρή προσπάθεια (αλλά είναι πολύ αποτελεσματικοί) προκειμένου να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά περιττά κιλά.

Μερικές από τις αγαπημένες σας χαλαρωτικές ή «τεμπέλικες» συνήθειες, όπως το να παίζετε βιντεοπαιχνίδια, να βλέπετε τηλεόραση ή να αγοράζετε φαγητό από έξω, μπορούν να γίνουν «σύμμαχοι» για να πετύχετε το σκοπό σας. Δείτε πως…

Παίξτε βιντεοπαιχνίδια

Δεν πρόκειται για αστείο! Αν έχετε συνδυάσει τα βιντεοπαιχνίδια με ατέλειωτες ώρες στον καναπέ, καιρός να αλλάξετε άποψη. Υπάρχουν συγκεκριμένα παιχνίδια για άντρες και γυναίκες, που βοηθούν να ενεργοποιούμε τους μυς μας και να καίμε θερμίδες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brigham Young, διαπίστωσαν ότι μαθητές που έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια δράσης που απαιτούν κίνηση, έκαναν αρκετή άσκηση για να καλύψουν τις απαιτήσεις της ημέρας (60 λεπτά την ημέρα για τα παιδιά και 150 λεπτά την εβδομάδα για τους ενήλικες). Η μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, εξέτασε την ενεργειακή δαπάνη σε 39 παιδιά με διάφορους τύπους σώματος και διαπίστωσε ότι τα παιδιά «έκαιγαν» 4 με 6,7 θερμίδες ανά λεπτό παίζοντας δραστήρια βιντεοπαιχνίδια, σε σύγκριση με τις 4,4 θερμίδες ανά λεπτό που θα «έκαιγαν» αν περπατούσαν σε διάδρομο.

Γυμναστική μπροστά στην τηλεόραση


Εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα, χάνοντας κιλά χωρίς να πηγαίνετε γυμναστήριο. Κάντε μερικές ασκήσεις με βάρη καθώς βλέπετε τηλεόραση ή μερικούς κοιλιακούς. Αν πάλι διαθέτετε διάδρομο ή κάποιο άλλο όργανο γυμναστικής, βάλτε το κοντά στην τηλεόρασή σας και συνδυάστε χαλάρωση με γυμναστική.

Προετοιμάστε και φάτε το «χθεσινό» φαγητό


Αν δεν έχετε χρόνο ή διάθεση για μαγείρεμα κάθε μέρα, μαγειρέψτε μερικά φαγητά το Σαββατοκύριακο και βάλτε τα στο ψυγείο ή και στην κατάψυξη προκειμένου να έχετε για όλη την εβδομάδα. Έτσι δε θα χρειάζεται να ανησυχείτε κάθε μέρα για το τι θα φάτε και πότε θα μαγειρέψετε.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Buffalo έδειξαν ότι ο περιορισμός της ποικιλίας των τροφίμων στη διατροφή και σε σταθερές περιόδους, όπως μία φορά την ημέρα ή μία φορά την εβδομάδα, μπορεί να μας βοηθήσει να τρώμε λιγότερο.

Προτιμήστε τα «σωστά» έτοιμα σνακς

Εάν δεν είστε ο τύπος που κουβαλάει μαζί του το ταπεράκι ή σακούλα με ξηρούς καρπούς και φρούτα, μπορείτε κι εσείς να φροντίσετε τη σιλουέτα σας, προτιμώντας τα κατάλληλα σνακ από καταστήματα. Δε σημαίνει ότι οτιδήποτε αγοράζετε απ’ έξω είναι και κακό. Προτιμήστε λοιπόν μπολ με κομμένα φρούτα και λαχανικά, αυγά ή μπολάκια με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς. Αν πάλι έχετε λίγο χρόνο και διάθεση, ετοιμάστε τα ίδια σνακ αποβραδίς και πάρτε τα μαζί σας το πρωί.

Μην «απαρνηθείτε» τα αγαπημένα σας ποπ κορν


Το αγαπημένο συνοδευτικό όταν βλέπετε ταινίες, τα ποπ κορν, έχουν μερικά σημαντικά οφέλη, όπως φυτικές ίνες, οι οποίες –όπως και τα δημητριακά ολικής άλεσης- μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο πλήρεις, σε σχέση με τα πατατάκια ή τα μπισκότα. Σας προτείνουμε πάντως να μη χρησιμοποιείτε βούτυρο ή λάδι για την παρασκευή τους.

Φορέστε τα κατάλληλα ρούχα

Τα ρούχα για γυμναστική που θα βρείτε σήμερα στα καταστήματα, είναι πολύ πιο άνετα και κολακευτικά από εκείνα που ίσως ξέρατε παλιά. Αν λοιπόν ο λόγος που σας απομακρύνει από το γυμναστήριο είναι ψυχολογικός, κατευθυνθείτε προς ένα κατάστημα με ρούχα γυμναστικής, αγοράστε μερικά ωραία κομμάτια, «φορέστε» το πιο πλατύ σας χαμόγελο και ξεκινήστε το τρέξιμο.

Κλείστε το θερμοστάτη


Χάστε βάρος και εξοικονομήστε χρήματα, κρατώντας το σπίτι σας λίγο… δροσερό। Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια άμεση σχέση μεταξύ της αυξημένης θερμοκρασίας εσωτερικών χώρων και των υψηλών ποσοστών παχυσαρκίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο: οι χαμηλές θερμοκρασίες αναγκάζουν το σώμα να δαπανά περισσότερη ενέργεια για να διατηρήσει την κεντρική του θερμοκρασία. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Obesity Reviews, εξηγεί ότι όταν το σώμα είναι κρύο, παράγει καφέ λίπος, που καίει ενέργεια για να δημιουργήσει θερμότητα και διαφέρει από το λευκό λίπος, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα απόθεμα θερμίδων.

http://www.clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις